Skip to content
94 reacties
15223 weergaves

kamperen en plassen

Ik ga deze zomer kamperen in de Ardennen met een groep vrienden (jongens en meisjes). Het is de eerste keer dat we als groep gaan kamperen en we hebben allemaal kleine tentjes. Als ik alleen met mijn vriend kampeer, plas is 's nachts meestal even snel achter de tent. Hij doet dat ook. Nu weet ik niet wat de rest van de groep daarvan vindt, en ik durf het ook niet zo goed te vragen. Aan de andere kant weet ik ook dat ik 's nachts echt geen zin heb om naar de wc te lopen, want dan lig ik daarna weer een hele tijd wakker. Nu denk ik eraan om een emmertje mee te nemen, maar dat vind ik ook stom eigenlijk. Wat doen jullie als je kampeert?

22 jaar
3 jaren geleden

94 Reacties

  • @jongens 13 en 16. Ik heb die jongen niet uitgelachen en hem wel geholpen. heb je die meisjes gezegd dat je zo nodig moest dat je in je broek ging? dan beter niets zeggen en ergens alleen gaan zitten niet staan. dan krijg je wat die jongen had en dat valt erg op. Er waren juist andere jongens die hem daarna plaagden ik niet.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • @j13. Dat doen meiden vaak wel. Ik had het niet met kamperen maar in de schoolbus. Heel dringend omdat ik op school het vergeten was. Drie meiden wisten hoe dringend omdat ze dat zagen en de chauffeur niet eerder voor me mocht stoppen. Ze zaten de hele tijd vrolijk op me te letten en lachten toen het een ongelukje werd. Ik kon echt niet meer. Veel meiden vinden het grappig om jongens te vernederen. Niet allemaal maar als ze in een groepje zijn wel.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Je moet hem dan niet uitlachen @meisje14 en ook niet verder vertellen. In je broek doen is voor een jongen heel erg. Hopen voor hem dat verder niemand het hebt gezien en hem helpen dat ze het niet kunnen zien en op het wc te komen.

    13 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 16. ik wel met een jongen. We waren snoep kopen in het dorpje. het werd dringend en ik zei haal hem er maar uit geeft niks ik kijk niet. dat durfde hij niet. Een jongen met zwembroek met pijpen kan ook beter in het gras of zand gaan zitten. als hij een ongelukje heeft natte billen vallen minder op. goed als jij op 90 zit en die luier niet echt gebruiken blijven trainen. ik kan het altijd wel als ik oplet maar op vakantie vergeet ik het en in zwemkleren zie ik dan wel of ik het haal. was met mijn moeder naar het strand geweest en toen werd het heel dringend en ik kon niet meer moest gaan zitten. zei ze heb jij dat nog steeds daar ben je te oud voor. ik moet dus meer opletten maar paar weken later met vriendin zelfde ik wil niet in de rij. thuis maar niks gezegd.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Is toch eigenlijk geen ongelukje. je bent lekker met vakantie. Of je nu slaapt, sport, filmpjes ligt te kijken, zit te kletsen of alleen maar lui bent, je wacht met plassen tot het laatste moment en als je kampeert dan is die toiletgroep soms ellendig ver.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • @meisje 14 ja precies dat bedoel ik met half incontinent. Ik heb nog nooit een meisje een ongelukje zien krijgen in bikini. Als het gebeurt zittend in gras komt niemand het te weten, alleen je kruis is misschien heel kort nat omdat het snel droogt in de zon. In mijn zwembroek kan ik snel ergens plassen, gek genoeg gaat het dan meestal wel goed soms ook niet. Maar ik voel altijd wel de enorme aandrang en denk ik als ik naar de wc had moeten lopen had ik het niet gered. Toch ben ik een heel gellukige jongen en altijd positief in het echt.

    Met camperen in een tent in de nacht heb ik het afgelopen zomer wel geprobeerd om af en toe naar de wc te rennen als ik moest plassen maar ik weet dat ik een probleem heb, toch proberen om mijn blaas te trainen. Even 100% mijn best doen om alles op te houden terwijl ik een luier omheb. Ik zeg nu ook steeds vaker half incontinent omdat 100% mn best doen nog niet genoeg is ook niet tijdens camperen ik had onderweg mega kramp en lekte in de luier, stukje tussen de tent en toiletgebouw. Toch 90% op de wc geplast in 10% in de luier. Comfor van een luier is dat je de nattigheid niet voelt.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Kamperen gaat niet zonder plasproblemen en zolang je de enige niet bent is het toch niet niet erg. Er zijn net als bij andere dingen zoals eten een aantal dingen die niet kunnen zoals thuis.
    Ik plas ‘s nachts naast de tent maar overdag niet.
    Dat heeft twee verhalen opgeleverd.
    Vorige zomer werd ik ook weer wakker met een blaas als een voetbal. Naast de tent gaan staan en ik had hem er net uit toen er een meisje uit een andere tent kwam. Ze betrapte mij dus, maar keek heel erg verschrikt en zei benepen dat ze niet meer kon wachten. Ik kon niet stoppen dus daar waren we samen aan het plassen. Een paar jaar eerder waren we voor de tent een heel spannend kaart spelletjes aan het doen en cola aan het drinken. Ik moest als een gek maar ik wilde niet weglopen. Ineens drong het tot me door dat ik het niet meer op kon houden. Er is nog meer maar dit zijn de ergste..

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 16. als je half incontinent ben dan ben je de helft van de dagen nat voordat je op de wc bent dan moet je die nacht wel een luier. ik haal het bijna altijd en als ik goed oplet altijd.in je zwembroek ik bikini kan gewoon een keertje ook als je 16 bent. bij lang wandelen ook een moeder. ze moest zo heel nodig zei ze. ze wilde nog wildplassen maar durfde niet en was toen maar stil blijven staan. dat kan jij weer makkelijker in een zwembroek is hij er zo uit.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Jongen 20,
    Ik ken je niet, dus je moet even voor jezelf nagaan of je echt incontinent ben of een fetisjist. Dan moet je dit doen. Als je alleen te belazerd bent om’s nachts uit je bed te gaan om te plassen dan ben je verkeerd bezig, Straks dan heb je je blaas er aan gewend op het nooit lang op te houden en luister je niet meer naar je blaas als die vol is. Dat is geen taboe dat is verkeerd want je zou het wel kunnen. Lukt dat een keer niet dan is het een ongelukje, dat is juist niet zo erg.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @Meisje 13 en 20, zoo denk ik er ook over met camperen op vakantie. Overdag zit je de hele dag in je zwembroek, geeft niet of je ongelukjes hebt. Ikzelf zit al 4 jaar op een Franse camping vlak bij een meertje en zwembad. Als het mis gaat dan was je weer in het water. In de hete zomerzon moet je niet aan luiers denken, ik ook niet. Zelf ben ik wel half incontinent. Maar dat is meer voor school, ik had eerst 4x per dag een natte onderbroek. Ik denk dat het overgrote deel van de jongeren ze gebruikt omdat ze anders in bedplassen. Er zijn wel jongeren die niet op vakantie durven camperen omdat ze bedplassen. Dan maakt een luier dat wel mogelijk. Al draag je ze voor je gemak wat ik zelf niet doe tijdens slapen. op een camping moet je toch alle dingen doen als je luiers draagt voor iemand die incontinent is. Sochtens ben je verplicht om te douchen. Als ik wakker wordt loop ik als eerste naar het toiletgebouw in mijn joggingbroek met dezelfde luier van de nacht nog om. Omdat in het gezamenlijke toiletgebouw een bak is waar je luiers kan weggooien en meteen kan douchen. Je moet er tegen kunnen dat het uitlekt onder mensen dat je luiers gebruikt. Ik stond in een douche die aan de bovenkant open is en ik draag luiers met 4 plakkers dus iets van 10 mensen die tanden staan te poetsen horen je 4 plakkers los maken. En als je de douche uitkomt heb je zelf je luier bij je die je weggooit in een prullenbak gooit waar 10 mensen nog staan tanden te poetsen. Je moet zoo sterk zijn als iemand wat zegt dat je kan toegeven: ja ik heb een probleem.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik wacht wel ens te lang om naar die wchokjes te gaan als ik sport of spelletjes doe. niemand zegt daar wat van en ik ook niet bij andere meisjes. Een jongen wel ens geplaagd met natte broek maar ook gezeg dat het niet gaf. je bent toch de hele dag in zwembroekje. zodra je weer in t water bent is hij gewassen.
    heel eerlijk ik doe het wel meer keer per vakantie. laatste vast drie. een keer in mijn driekwart dat was wel schamen.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi Meisje 21

    Op luiers rust gewoon een groot taboe omdat het iets voor baby's is zegt men. maar niemand die het ziet als je in je slaapzak ligt en een dikke zachte luier om je billen zit echt heel erg lekker en je bent van een hoop gedoe af als je wakker wordt om te plassen. je geeft zelf toe dat je het in je broek hebt gedaan nou dan geloof mij maar dat in een luier plassen een fijne opluchting is en je zal zien dat je een droog gevoel houd. Probeer het maar eens!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat een watjesgedoe met luiers en incontinentiebroekjes voor meiden en ook jongens die helemaal niet incontinent zijn, maar lekkertjes door willen slapen.
    Mijn ouders hebben een caravan en die heeft een wc maar de afspraak was dat die alleen voor noodgevallen werd gebruikt.
    Op 13 kreeg ik na veel gezeur een eigen tentje en was die er voor mij ook niet meer voor noodgevallen. Prompt een ochtend te lang blijven liggen en toen ik eenmaal in mijn trainingsbroek naar het toiletgebouw ging alles in die broek gedaan. Ik barstte.
    Geen gezeur over luiers, ook geen preek van mijn ouders. Ik moest het zelf maar oplossen. Op tijd wakker worden en dan gelijk wat aan en snel naar de wc. Daarna weer lekker slapen.
    Je bed ligt daarna dubbel lekker, zeker zonder een klappende blaas. Daarna toen ik bijna 17 was nog eens bij een vriendin door blijven spelen toen ik mega nodig moest. Alles daar in het gras in mijn bikini. Op zich al erg maar ik ontkende glashard dat ik in mijn broek had gepist terwijl dat overduidelijk was. Ga toch maar even douchen bij het zwembad zij haar moeder. Wat een afgang was dat. Maar dan ga je toch ook niet aan luiers denken.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Gewoon een dikke pamper aan en nergens geen problemen mee, je plas verdwijnt gewoon in je pamper je voelt niet dat je nat bent en het is lekker warm. en je slaapt zo weer verder.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey, ik heb zelf een flesje, op een camping helemaal naar een WC moeten haal ik soms ook niet met mijn moeilijke blaas, mijn vrienden snappen dat. S'ochtends vroeg naast je tent plassen is niet zo fris, gaat stinken enzo. Net als ver naar de WC moeten lopen en het niet halen, zo kut als je ochtend urine in je broek komt. Plas s'avonds van een biertje boeit dan weer niet, dat is net water en ruik je niet, haha.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier gewoon achter de tent hoor. Kan s nachts prima, nog nooit betrapt.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Eens met M19. Dat heb ik nu nog dat je dan wakker wordt en de meesten zijn al op. Dan kun je niet achter de tent en moet je een heel eind naar de wc. Awww, wat kan dat erg zijn en in je broek kan echt niet als je 19 bent. Pijn lijden en angst dat het komt voordat je er bent.
    In die zwembroeken van ons kun je het ook niet doen hoor. Toen ik nog een zwem slipje droeg eerlijk wel een paar keer gedaan, maar na 12 of 13 moet je board shorts. Tegen die tijd kun je het ook wel beter ophouden. Ik weet wel dat meisjes en ook vrouwen het wel doen in hun bikini. Mijn moeder heeft het wel eens toegegeven. Was toen ook moeilijk te ontkennen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Het enige probleem is als je in de ochtend wakker wordt met een klappende blaas en je moet daarmee naar het toiletgebouw lopen. Wordt je eerder wakker dan is het stil en hurk je even achter je tent. Overdag loop ik de hele dag in bikini of kort broekje met shirtje. Ik hield het wel op tot ik toch langs een toilet kwam of deed het in mijn broek als niemand het zag. Dat broekje is zo weer gespoeld en droog. Zijn er mensen die durven te zeggen dat ze dat nooit hebben gedaan? Ik ga nu niet meer met mijn ouders maar deze zomer toch ook weer. Dan lig je lekker te zonnen en stel je het uit en dan nog even en dan moet je wel.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik schaamde me ook wel J16. Maar als ik het niet doe, doet hij het ook niet. Daarna natuurlijk wel lacherig. Eerst keer maar kort en toen werd hij ook wel stijf maar weer in zijn broek.
    Het ophouden gaat bij jou langzamer en moeilijker maar toch moet je er alles aan doen. Het is erg moeilijk om als je heel vreselijk nodig moet en het doet ook nog zeer om met een luier of broekje aan alles te doen om het op te houden. Heb je die niet aan dan voel je dat je het in je broek doet en zie je dat. Dat wil je niet en daarom doe je alles om het op te houden. Als dat lukt gaat dat makkelijker en kun je het de volgende keer met veel moeite nog langer ophouden. Zo gaat dat.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @meisje 16 Goh heb je dat gedaan ? Ik schaam me al als ik naakt ben, ging dat niet lachwekkend of uitlacherig? Klopt dat hij niet stijf kan worden als je een luier omhebt maar het gevoel is er wel, ik draag ze nog veel maar als ik naakt wil zijn leg ik het tijdelijk aan de kant. Ik plas nog zoo vaak in bed dat ik angstig wordt als ik niks omheb. Onbeschermd. Ik ben nooit in de luiers geweest pas vanaf mijn 12e omdat klasgenoten me heel vaak nat zagen in de 1e middelbaar. Nat kruis enzoo, die zijden er wat van. Zoo kwam ik bij de huisarts. Daar pas geleerd dat luiers bestaan ook als je 12 bent. Ik gebruik het omdat ik sindsdien incontinent ben maar ook luiers probeer ik zoo droog mogelijk te houden. Alleen dus met camperen niet, te moeilijk om ze droog te houden.

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten