Skip to content
7 reacties
287 weergaves

Bekeren tot het Jodendom, nu ben ik een Noahidiet

Zo 3 jaar ben ik bezig met me voorbereiding om echt te bekeren naar het Jodendom. Ik was een Moslim en door me omgeving kreeg ik alleen slechte dingen te horen over Joden waardoor ik eigenlijk nog nieuwsgierig werd naar het Jodendom. En eigenlijk was het helemaal niet zoals ze zeiden. Sommige Joden wensten me succes en waren erg blij dat ik als zo jong iemand wou bekeren. En iedereen zei juist dat Joden me niet als Jood zouden zien en je alleen een Jood bent als je moeder is. Nu is het echter ook een heel groot ding om een Jood te worden. Het is zoals bekeren naar het Islam een shahada uitspreken of met christendom gedoopt te worden. Het is echt een heel proces. Ik hoop dat de rabbijnen mij zullen accepteren tot het Jodendom maar het is wel lastig omdat me ouders me niet als Jood zouden zien. Ze zullen uiteindelijk accepteren, gelukkig is er geen eerwraak ofzo in de familie en sommige neven als nichten zullen me zelfs steunen. Maar wat het probleem echt is, blijkbaar kan je Jodendom niet verbergen. En de rabbijnen zullen niet willen dat het huishouden veranderd in een drama. Dus jodendom wilt juist vrede.
Ik ben daarom voor nu nog een Noahidiet. Dat houd dus in dat je de 7 geboden van Noah volgt en op basis daarvan je religieus gedrag ontwikkeld. Bidden is niet zo zeer verplicht maar ik bedank in de ochtend dat de heer mij vandaag wakker heeft gemaakt en in de avond dat de heer mij vandaag leven gegund ben, , zweer dat ik aan zijn profeet zijn 7 geboden zal volgen en vraag ik of hij zijn dienaren wilt helpen. Omdat ik duidelijk Turks eruit zie en dus automatisch geassocieerd wordt met het islam, wou ik dus een davidster ketting kopen (dat zou niet opvallen sinds in de Islam ook de "muhr-u suleyman" bestaat) en een keppeltje dragen maar een keppeltje is beetje meer afvragen of het kan. Ik durf niet echt een synagoge te contacteren voor dit soort dingen en ik ben bang dat dan me intresse in bekering niet zo groot lijkt. De dichtstbijzijnde synagoge is namelijk 42 km van me huis. Maar als het kan, dan zou ik me keppeltje met trots dragen. Het interesseert me niet wie wat zal zeggen.
Nu vroeg ik me dus af of mensen ook zulke verhalen. Of er ook mensen zijn die de 7 geboden van Noah volgen. Of als Jood verstand hebben van dit. Vertel gewoon iets en laten we samen kijken naar hoe groot onze intresse is

18 jaar
14 dagen geleden

7 Reacties

 • Jongen 23 wat je zegt heb je mooi vermeld. Tja het lijkt erop dat Joden niet zo zeer vreemd opkijken dat.ik Jood wil worden. Ze lijken me juist allemaal juist het beste te wensen. Ze hopen dat het me lukt en toen zei ik dat ik met trots mezelf als een Noahidiet zag, zeiden ze dat.ik rustig aan moest.doen en zo kon wennen aan jet jodendom. Als het niet lukt, blijf ik me houden aan deze religie ook. Ik moet ook eerlijk zeggen dat.ik me zo trots en vereerd voel. En als ik een keppeltje draag als een davidster, dan kan ik met trots toon dat ik een aanhanger van de Naam, de Heer van de Universum ben. Je moet dan waarbij je goed voelt. Hoe meer ik eigenlijk de gedrag van een rabbijn of Jood ontdekte van dichtbij, hoe meer ik er bij verbonden voel. Een rabbijn kan blijkbaar afwijzen dat ik Jood wordt omdat mijn ouders dus een probleem van kan maken. Dat is niet wat ze willen ze willen juist vrede in huis. Ik was verbaasd over dit en dit laat me zien dat Jodendom een vredevolle geloof is eigenlijk.
  Zoals ik zei. Iedereen moet doen waarbij hij zichzelf beter voelt. En ook niet radicaal als kantig zijn. Baruch HaShem!

  18 jaar
  13 dagen geleden
 • Eigenlijk hoort deze discussie niet thuis in dit topic, maar de onzin van M22 kan ik toch niet weersproken laten.

  In de tweede wereldoorlog zijn in Oekraine een kleine miljoen joden vermoord. Door de Duitsers en door collaborerende Oekrainers. Daarnaast zijn ongeveer vier miljoen Oekrainers omgekomen door een met opzet door Stalin veroorzaakte hongersnood. De Holodomor.
  Joden zijn nooit daders geweest, altijd slachtoffers. In Oekraine en in de rest van Europa.

  Dat de Joden in Oekraine een nieuwe Joodse staat willen vestigen is volslagen onzin. De Oekrainers willen hun vrijheid en onafhankelijkheid houden, daar vechten ze voor.

  De joden zijn in Europa honderden jaren vervolgd en in de oorlog is geprobeerd ze allemaal uit te moorden.
  De oorsprong van het Joodse volk ligt in Israel. Daar zijn ze naar teruggekeerd. De arabieren daar wilden dat niet en vier arabische landen vielen de joden aan. De joden wonnen. Alleen de Westbank en de Gazastrook kregen ze (toen) niet in handen.
  Ze hadden besloten dat niemand ze meer ongestraft zou kunnen aanvallen en dat geldt nog steeds. Wie tegen Israel vecht die verliest het.

  De palestijnen zijn deels Israelisch staatsburger geworden, deels gevlucht.
  Velen daarvan willen het werk van de nazi's voltooien, zoals ook heel wat antisemieten in Europa dat graag zouden willen. Je kent hun strijdkreet, gewoon een oproep tot genocide.

  Jij staat aan de foute kant M22 en je volgt de verkeerde media, dat van de leugens en het bedrog. De Russen liegen altijd en keren alles om.
  Jij denkt dat je alles beter weet. Zoek eens op wat het Dunning Kruger effect inhoudt. Dat is jouw probleem.

  23 jaar
  13 dagen geleden
 • Dag TS, Jouw verhaal vind ik wel interessant maar ik vroeg mij af of ik er iets aan toe te voegen had. Je hebt tot nu twee reacties gehad en ik vraag mij af of dat is waar je op hoopt. Daarom schrijf ik toch maar wat.
  Jouw verhaal roept heel wat vragen op, maar je hebt er blijkbaar goed over nagedacht. Zoals je natuurlijk weet zijn het jodendom, het christendom en de islam alle gebaseerd op het geloof dat de stamvader van de joden en de arabieren, Abraham, heeft meegebracht uit zijn stamland Ur der Chaldeeen..
  Dat is de overeenkomst. Het verschil is dat het jodendom heel veel geboden en verboden kent, die jij allemaal moet leren kennen, maar joden hebben geen enkele zendingsdrang. Ze beschouwen het geloof iets dat van hen is en vinden het niet nodig dat anderen zich tot het joodse geloof bekeren.

  Het christendom kent maar heel weinig regels maar heeft daarentegen een grote zendingsdrang. Iedereen zou christelijk moeten worden. Het christelijk geloof is een heel gemakkelijk geloof, je hoeft weinig regels te onthouden. Heb je naaste lief en houd je aan de 10 geboden, dat is het wel.
  Het christendom is via wat nu Turkije is naar Rome gebracht door de profeet van het christendom, Paulus. Het Romeinse rijk omvatte vele volkeren met vele geloven. De Romeinse keizer wilde een samenbindend geloof en het christendom leek hem geschikt. Zo werd het christendom staatsgodsdienst van het Romeinse rijk.

  De islam kent net als het jodendom heel veel regels en heeft zoals het christendom een grote zendingsdrang. Iedereen moet moslim worden. De islam heeft veel overgenomen van het christendom. Sommigen noemen het wel eens het christendom voor arabieren.
  Vroeger waren christenen erg onverdraagzaam, wie geen christen was die was een ketter. Daar deden ze lelijke dingen mee. Nu is dat niet meer zo, maar bij de islam is men nog niet zo ver en dat maakt de islam voor veel mensen een geloof waar ze niets mee te maken willen hebben. Ze zijn bang voor hun vrijheid, voor moslims die de sharia met geweld willen opleggen aan iedereen. Ze vinden het beledigend door moslims als minderwaardig gezien te worden. Ook het idee dat dit leven op aarde maar een illusie is en het ware leven pas na de dood begint vindt men vreemd.

  Nu wil jij dus joods worden. In mijn mijn ogen een vreemde keus voor iemand die geen semiet is zoals de joden van oorsprong waren en de arabieren zijn. Je zegt zelf dat je alleen jood bent als je moeder joods is. Dat is omdat je alleen zeker weet wie de moeder is, wie de vader is weet je nooit echt zeker. Vandaar dat er heel wat joden Europees of Afrikaans bloed in hun voorouders hebben. Door die onbekende vaders.

  Nu wil jij dus ook een keppeltje en een davidsster gaan dragen. De davidsster bestaat uit twee driehoeken. Die met de punt omhoog stelt het mannelijke voor, die met de punt omlaag het vrouwelijke. M19 waarschuwt jou er voor het te dragen maar dat zou lafheid zijn. Het symbool is niet dubieus, het zijn de mensen die antisemitische gevoelens hebben die het dubieus vinden. Voor hen mogen joden niet bestaan. Onder het kruis en de halve maan zijn ook heel wat wandaden begaan tegen onschuldige mensen. Misschien zou je toch wat kalmer aan moeten doen en dat keppeltje even laten.

  Jij wilt dus joods worden, maar wat is voor jou dan de essentie van het joodse geloof? Je houdt je alvast aan de 7 wetten van Noah, maar die vind je ook terug in de 10 geboden die Mozes van de Almachtige heeft gekregen. Jij wilt een goed mens zijn neem ik aan en jij denkt dat je dat kan zijn als joods gelovige. Echt jood worden gaat natuurlijk niet, net zo min als je arabier kan worden als je als turk geboren bent. Wat is in jouw ogen dan beter in het joodse geloof dan in het christelijke geloof of in de islam? Dat ze kosher voedsel willen zoals moslims halal voedsel misschien?
  Jij bent opgegroeid in de Turkse en de islamitische cultuur. Dat zit in jou en daar kom je niet van af. Net zo min als iemand die in de christelijke cultuur is opgegroeid zoals de meeste mensen in Nederland daar echt van af komt, al geloven ze niet meer. Het zit in je en geeft jou als mens iets extra's boven het dier.
  Elk geloof vraagt van jou te leven als een fatsoenlijk en rechtvaardig mens. Niet alles in het geloof wordt door iedereen als fatsoenlijk en rechtvaardig gezien. gelovigen hebben veel kwaad gedaan zich beroepend op hun geloof.

  Jij bent blijkbaar iemand die serieus nadenkt over dat soort dingen. Nadenken wordt door religieuze voorgangers niet altijd aangemoedigd. Als iemand jou verbiedt te denken en te onderzoeken dan weet je dat het een fout iemand is met verkeerde bedoelingen. Zoals die M22 heeft ervaren. Zij heeft de ene ideologie verruild voor de andere, maar dat is niet de oplossing. Hoe te leven als een goed mens, dat is waar het om gaat. Als jij mensen kwaad doet dan ben jij geen goed mens al ben je nog zo gelovig.

  23 jaar
  13 dagen geleden
 • Ben je een jongen of een meisje?

  12 jaar
  13 dagen geleden
 • De reden om het te dragen is omdat ik wil duidelijk maken dat ik een trotse Jood/Noahide ben

  18 jaar
  14 dagen geleden
 • Met de geschiedenis van de davidster zou ik dat echt niet doen, waarom hecht jij er zelf zoveel waarde aan geloof uit te stralen ipv er intern toewijding aan te geven?

  19 jaar
  14 dagen geleden
 • Mijn visie is dat bijna alle grote religies ooit begonnen zijn als een soort technologie en richtlijnen voor goed gedrag. Oorspronkelijk oprecht bedoeld om de mensen wijzer, spiritueel vrijer, gezonder en gelukkiger te maken.

  Maar mettertijd zijn ze door corrupte politici en psychopatische machthebbers overgenomen, waarna ze bijna 180 graden geperverteerd werden om de mensen te onderdrukken, en dom en arm te houden. Dat is wat psychopatische machthebbers deden en nog altijd proberen, overal in alle landen en culturen. Kijk maar om je heen.

  Die machthebbers zeggen dat zij zelf de vertegenwoordigers zijn van God, dus hun woord is het woord van God, onfeilbaar en almachtig. En dus moet iedereen zwijgen en luisteren en doen wat zij zeggen. Zonder kritiek, of ze worden verketterd en afgeslacht.

  Dat is gebeurd met het Christendom, Islam, Jodendom, en vele andere religies en sektes. Alleen het Boeddhisme is er een beetje aan ontsnapt, omdat Boeddha dit voorzag en daarom expliciet geen personencultus wou waarin een god of diens vervanger aanbeden zou worden. Hij wou geen goden; voor Boeddha had iedereen een hoogstaand bewustzijn in zich.

  Ik heb dit voor mijzelf pas geleerd na eindeloze ruzies thuis over "naar de kerk moeten gaan" en "moeten geloven" en zo, waarbij wat ze deden dikwijls het tegengestelde was van wat ze "geloofden". Toen heb ik het Katholicisme buitengegooid (waarna mijn moeder een maand geen woord met mij gesproken heeft), en ben ik een avondcursus yoga gaan doen, waarbij die leraar ook Oosterse Levensvisies uitlegde. Namelijk: dat wij een bewustzijn zijn, een spiritueel wezen, en dat we een lichaam hebben. We zijn geen lichaam, we hebben er eentje. Als dat lichaam dood gaat, zoeken we een nieuw en beginnen we opnieuw. Dat staat trouwens ook letterlijk in de Bijbel, maar geen enkele Katholieke pastoor wil dat weten; je moet eerst Boeddhisme studeren alvorens je de Bijbel kan begrijpen. Bizar... Dus wat wij moeten doen, is ons daar terug echt bewust van worden.

  En we moeten een goed leven leiden, goed zijn voor elkaar. Zorgen voor vrede, dat iedereen gezond en gelukkig is. Al is het alleen maar uit egoisme. Immers, in je volgend leven kom je terug in dezelfde omstandigheden die je achtergelaten hebt. Als je overal stront draait, zit je in de stront. Als je overal bloemen plant, zit je in de bloemen. Dat is ook wat de Oosterse wijsheid over Karma zegt: "je krijgt wat je zelf gemaakt hebt". Is het niet in dit leven, dan in een volgend. Heel simpel.

  Dus nu heb ik alle onderdrukkende en bekrompen religies overboord gegooid, en ik neem a la carte de goede dingen uit alle verschillende levensvisies en technologieen. Alle levensfilosofieen hebben wel goede dingen, maar ook slechte.

  Mij "bekeren" van de ene onderdrukkende religie naar de andere, en dat dan klakkeloos geloven en gehoorzamen, zou ik nooit meer doen. Ik wil absoluut mijn vrijheid van denken behouden.

  Maar goed, ieder zijn visie, dat is een universeel mensenrecht.

  22 jaar
  14 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten