Skip to content
4 reacties
546 weergaves

Is bekeren tot islam mogelijk binnen een niet islamitisch huwelijk?

Mijn man is christen. Toen ik hem ontmoette vond ik hem al snel erg leuk en begon van hem te houden. Ik wilde hem snel uit zijn ouderlijke huis hebben, aangezien de situatie daar. Toen besloot ik met hem te trouwen. En wij deden een gebed (toen) in de naam van Jehovah, God van Abraham, Schepper van hemel en aarde, De Allerhoogste Autoriteit en Soeverein des Universum. Die gebed was ondanks in de slaapkamer op bed erg menens.. omdat we beiden het menselijke systeem van de overheden niet erkennen zworen wij op God, om trouw te zijn in Zijn naam tot in het graf.

Ikzelf ben alleen niet gedoopt. Het lukte me niet om zo te leven. Ik aanbid de Schepper alleen, elke dag. Hij is echter katholiek, maar ik geloof niet in de Drie eenheid. En al helemaal niet dat Jezus God is. Hij nu gelukkig ook niet meer, maar hij geloofd wel dat Jezus de Zoon van God is, omdat dat in de Evangelie staat. Ik heb zelf Bijbelstudie gehad van Jehovahs Getuigen, maar kon niet tot de doop gaan. Nu begon ik de Koran te lezen en het trekt mij erg aan. Mijn man accepteerd het en hij wilt tot een overeenstemming komen in een gezond religieuze huwelijk. Nou hoorde ik dat het niet mogelijk was dat een christelijke man een islamitische vrouw kon hebben. Zelf heb ik wel het een en andere gelezen in de Koran, maar ik heb nergens kunnen vinden hoe het zit als je al in het huwelijk bent en elkaar trouw hebt gezworen aan Allah (swt). Tot zover is mijn man autistisch en dat maakt het erg lastig. Ik bescherm hem en hij mij. En het is samen naar het Paradijs of samen naar de verdommenis, maar samen! Want eenmaal gezworen blijft gezworen.

Persoonlijk geloof ik er wel in dat er mogelijkheden zijn. Sterker nog, ik weet dat heel zeker. Ik ben alleen benieuwd naar de mening van anderen.

20 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • In de Nederlandse wet is het in elk geval niet strafbaar om te trouwen met iemand van een ander geloof.
    En zolang jullie er geen ruzie over krijgen is het toch prima.
    Wat andere mensen ervan vinden doet er helemaal niet toe.
    Misschien vinden mensen uit jullie geloof gemeenschap er wat van en gaan ze jullie erop aanspreken.
    Dat zou vervelend zijn.
    Maar het gaat toch om wat jullie willen en jullie gelukkig maakt.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • De meeste van die bekrompen religieuze regels zijn ingevoerd lang nadat die religie ontstaan was, zelfs tegen dat geloof in.

    In het begin waren bijna alle grote religies een technologie om mensen gelukkiger, gezonder en bekwamer te maken. Dus een *technologie*, geen blind geloof.

    De meeste van die regels waren oorspronkelijk gebaseerd op gezond verstand en op het wetenschappelijk inzicht van toen.

    Maar nadien zijn bijna alle religies overgenomen door corrupte politici. Zij hebben bijna alle wetenschap en gezond verstand uit die technologie verwijderd, en alles omgevormd tot blind geloof. Zodat ze ongehinderd konden doen en laten wat ze wilden, en ze het volk konden onderdrukken zogezegd "in naam van god".

    Je zal misschien even moeten zoeken en diep moeten graven, maar je zal zien dat de basis van de Islam, Christendom, en vele Oosterse religies bijna identiek is. Het kwam bijna altijd neer op: hard werken, eerlijk zijn, niet stelen, niet moorden, geen alcohol, geen drugs, respect hebben voor andere mensen en voor hun bezittingen, hoffelijke omgangsvormen, geen overspel, geen sexueel geweld, geen sex met kinderen, geen geweld en vernielingen aanrichten, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, enz...

    De verschillen en perversies zijn pas later gekomen, ingevoerd door die corrupte politici, dikwijls bijna 180graden tegen de oorspronkelijke filosofie in.

    (Overigens: identiek hetzelfde zien we vandaag ook weer gebeuren met wetenschappen zoals biologie; denk aan klimaat, en gender: die wetenschappen worden nu ook door corrupte politici en drukkingsgroepen ge-infiltreerd en overgenomen, en 180graden geperverteerd om de mensen te onderdrukken en alle rechten af te pakken, allemaal op basis van pure leugens (maar wel goed vermomd). Dus herken dat patroon, en trap niet in die val. Zo is het vroeger ook gegaan. Maar dit terzijde.)

    Vergelijk de oorspronkelijke visie met de geperverteerde:

    Oorspronkelijk: maak de mensen wijzer, gelukkiger, bekwamer, geef ze echt levensinzicht. Zodat ze zelfstandig kunnen denken en handelen, en ze een beter leven kunnen leiden.

    De latere perversies: houd de mensen dom, ongelukkig, onbekwaam, brainwash ze, en weiger hen echt levensinzicht. Zodat ze je blindelings moeten geloven en gehoorzamen, en je met hen kan doen wat je wil.

    Dus ik zou zeggen: gooi al die bekrompen regels overboord, en baseer je op het oorspronkelijke gezond verstand. Laat je leven niet verzuren door corrupte politici van 1000 jaar geleden die al lang dood zijn. Want blijkbaar zit je mentaal nog muurvast verstrikt in hun onderdrukkingsregeltjes? Laat het thema religie gewoon vallen; die oude brainwashing is blijkbaar een onruststoker in je relatie? Je mag niet toestaan dat een corrupte politicus van 1000 jaar geleden je huidige relatie kapot maakt.

    Focus je op de vele mooie dingen in je leven, en probeer goed te doen. Leef op basis van nuchter gezond verstand, eerlijk en fatsoenlijk. Dan is het sowieso goed in de ogen van de oorspronkelijke goden en profeten.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat jullie bindt is de liefde voor elkaar en het geloof dat er een hogere macht is. Is dat niet genoeg? Vraag je af waar het om gaat in het geloof. Bij sommige religies gaat het vooral om de regels, dat maakt het geloof een gevangenis. Wil God dat? De islam is een heel dwingend geloof. Waarom zou je dat willen? Ben je bang voor vrijheid? Durf je geen eigen keuzes te maken? Je gelooft in God. Wat denk jij dat God van jullie wil? Is dat niet een nuttig leven hebben en er zijn voor anderen? Ga uit van wat jouw geweten je vertelt!

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Binnen de Sharia mag een moslim man wel trouwen met een joodse of christelijke vrouw, maar een moslimvrouw niet met een joodse of christelijke man.

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten