Skip to content
42 reacties
3640 weergaves

Zondagse kleren

Hebben jullie zondagse kleren? Zo ja wat is dat dan? En wat gebeurt er als de geen zin hebt om het aan te doen?

15 jaar
2 jaren geleden

42 Reacties

 • Als we nergens heen hoeven en dan in de winter zo’n stoffen broek zonder onderbroek en in de zomer een korte broek van dat gladde stof en ook zonder onderbroek of in de zomer helemaal naakt

  12 jaar
  3 dagen geleden
 • bij ons is dat zterdags en vrijdagavond. dan heb ik een zwarte of donkerblauwe skinny met een net overhemd & das & nette schoenen. maar ik heb nou helemaal zwarte nikes & dat mag ook. riem is al;leen voor de show want mn broek is strak genoeg dat hij niet af zakt.

  15 jaar
  4 dagen geleden
 • ik heb zeker zondagse kleren, dit omdat ik elke zondag naar de kerk ga met mijn familie. Naar de kerk moet ik een overhemd aan die vaak wit of lichtblauw is. deze zit dan vaak in mijn broek. daaronder doe ik veterschoenen aan. een riem is niet verplicht maar ziet er zeker beter uit. ook houdt het mijn broek omhoog en zorgt dat mn overhemd blijft zitten.

  14 jaar
  4 dagen geleden
 • naar de kerk moet ik een spijkerbroek met een riem en een overhemd dragen. ik vind het niet zo erg om het aan te doen, zou het zelf ook wel aandoen als respect. broertjes vinden het soms wat minder, niet aandoen kan wel. maar dan moet je het één dag naar school aandoen.

  15 jaar
  2 maanden geleden
 • Als ik op zondag weg moet gewoon een spijkerbroek en een t-shirt of blouse ofzo. Als we op zondag nergens heen gaan ben ik meestal samen met m’n broertje gewoon lekker de hele dag helemaal naakt. Zoals vandaag

  12 jaar
  3 maanden geleden
 • @ jongen 16: je krijgt straf als je op zondag geen nette kleding aan doet? Het kan aan mij liggen, maar dat vind ik wel erg ver gaan.

  21 jaar
  3 maanden geleden
 • Ala ik naar de kerk ga dan loop ik meeetal in mijn zomer kleding korte broek en gympen en tshirt

  10 jaar
  3 maanden geleden
 • Hoi, ik heb op zondag altijd een net pak aan. Sinds een aantal maanden ook een nette stropdas erbij. Mijn vader en broertjes hebben ook een net pak. Mijn moeder en zus hebben een nette rok aan te over de knie. Als ik naar familie ga heb ik vaak een nette broek lichtpaars overhemd met stropdas aan. Als ik het niet aan wil doen dan heb ik een probleem met mijn ouders. Vaak volgt er dan straf.

  16 jaar
  4 maanden geleden
 • naar de kerk doe ik altijd witte sneakers, een spijkerbroek of een chino bij speciale momenten, bij spijkerbroek 5cm riem en chino 3cm en als laatste een overhemd in mijn broek. als het echt heel koud is doe ik een nette trui over mijn overhemd. ik denk dat het wel zo respectvol is om deze kleren aan te doen naar de kerk.

  13 jaar
  5 maanden geleden
 • Hoi TS,

  Ik heb altijd een een grijze chino, mn schoenen die ik door de week ook aan heb, een wit overhemd met een beetje blauw, en een gilet.

  dat zijn we gewend, nette kleren op zondag. Ik weet niet of ik het wil, want aan de ene kant kom je bij dé Koning op bezoek, en aan de andere kant bij je Vader, voor wie het om de binnenkant gaat.
  ik weet het niet

  13 jaar
  8 maanden geleden
 • Op zondag meestal trainingsbroek shirt hoodie, lekker makkelijk
  Ik heb niks met dat bekakte gedoe

  23 jaar
  9 maanden geleden
 • Ik moet altyd een zwart pak aan met stropdas en meestal komt mn mam me helpen op zondag

  14 jaar
  9 maanden geleden
 • Ja een riem is vet en stoer. Ik hou daar ook van, vooral lekker zichtbare en brede riemen. Ik vind wit vaak ook een vette kleur, vooral met een dubbele pin in de gesp, in een donkere jeans, met witte sneakers erbij.

  16 jaar
  9 maanden geleden
 • @jongen 16: nee, geen verplichte kleding in onze kerk, maar omdat we gelovig worden opgevoed willen onze ouders dat we die kleren aandoen naar de kerk. Maar ik en mijn broertje vinden het ook gewoon stoer om een riem om te doen. We hebben witte, zwarte en cognac kleurige riemen, meeste 5cm sommige zijn meer chinoriemen.

  15 jaar
  9 maanden geleden
 • @jongen 15: wat vet dat jij en je broertje altijd een brede riem om hebben en die ook laten zien in je kleding! Is dat van jullie kerk verplicht, of meer iets van jullie zelf? Wat voor riemen hebben jullie allemaal?

  16 jaar
  9 maanden geleden
 • ja, ik en mijn broertje van 13 zijn gelovig opgevoed. daarom naar de kerk een donkere spijkerbroek of chino. dan altijd een overhemd en persee in je broek en altijd een brede riem van 5cm door mijn broek. door de weeks een spijkerbroek, een t-shirt met niet te veel tekst of een wit overhemd. maakt niet uit of in je broek of dat je hem eruit laat. ik doe hem nog wel vaak in mijn broek zodat je mijn brede riem ziet en anders doe ik de voorkant achter de gesp van mijn riem. mijn broertje doet hem over zijn broek en dan de voorkant achter de gesp van zijn riem. omdat we allebei dezelfde lengte riemmaat hebben, hebben we een rekje waar we onze riemen hebben hangen. conclusie: zondagse kleren zeker en geen zin hebben kan, maar niet aandoen is geen optie.

  15 jaar
  9 maanden geleden
 • @meisje 19j: wat doe jij dan aan naar de kerk en wat verwacht je wat jongens aandoen naar de kerk?

  14 jaar
  10 maanden geleden
 • Leuk dat jullie zondag goed gekleed gaan en dan geen leren broek dragen. Ik zou zeggen: hou dit vol! En mischien kunnen jullie deze kleding stijl verder doortrekken door de weeks

  19 jaar
  10 maanden geleden
 • Ik heb altijd op zondag nette kleren. Heb ook nog een broertje van 14 die moet ook altijd nette kleren aan op zondag. Meestal moet ik een chino/spijkerbroek met overhemd in m'n broek en soms een colbert. Ook altijd een riem erdoorheen. Als ik of mijn broertje dit niet aandoen betekent het dat we naar school 1 dag die kleren aandoen. We zijn best wel gelovig opgevoed dus daarom.

  16 jaar
  10 maanden geleden
 • @jongen 14: super! Dat is echt een hele mooie combi. Ik zou zelf vooral je witte riem combineren met je witte sneakers en blauwe overhemd. Dat staat het vetst. Je witte overhemd in combi met je cognackleurige riem staat ook vet, maar vind ik zelf qua contrast met wat minder uitgesproken. Al heb je allebei 5cm brede riemen, dus dat staat sowieso heel goed

  17 jaar
  10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten