Skip to content
4 reacties
1362 weergaves

Besnijdenis christendom

Een vriend van me is moslim en hij zei me dat hij als kind besneden is omdat dat verplicht is binnen de islam. Zijn jongere broer is ook besneden. Ook in het Jodendom besnijdt men. Mijn vraag is: waarom doet men dat niet in het christendom?

17 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Het besnijden onder de christenen is alleen in het oude testament gebeurt. Bij de joden dus. De joden doen het nu nog steeds en christenen niet. Christenen zijn tijdens en na de komst vam Jezus in het lichaam gekomen. In het woord christenen zit namelijk de naam Christus. Dus zijn wij als het ware volgelingen van Christus en dus van God. Maar dit even terzijde. Een besnijdenis heeft altijd een betekenis zo ook bij ons ten tijde van het oude testament. Het is het teken van Godsverbond met Abraham en zijn nageslacht. En logischerwijs komt er ook bloed bij kijken bij een besnijdenis. Het moest in de tijd van het oude testament op de 8ste dag dat is nu nog steeds onder de joden vgm. Dat is niet voor niks want dan is je stollingsgehalte van het bloed het hoogst dus heb je snel een korst. Het bloed van de besnijdenis wees heen naar de kruisiging van Christus Jezus op Golgotha waar Hij is gestorven voor alle zonden van al de christenen die in de hemel mogen komen. En nadat Jezus is gekruisigd worden we gedoopt en dat komt om dat het offer al gebracht is op Golgotha en dat er geen bloed meer hoeft te vloeien. Ik als christen ben ook gedoopt en dat houdt in dat God je apart heeft gezet tegenover de seculiere mensen. Maar helaas is er onder christelijke jongeren weinig van te zien. De doop heeft als betekenis de afwassing van de zonden. Het is een beeld dat we van zonde gereinigd worden maar het gebeurt niet door water maar door het reddende bloed van Christus. En dat allemaal om deze tekst. WAnt alzo lief heeft God de wereld gehad ( de mensen op de wereld dan) dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een iegelijk die in Hem geloofd niet verderve maar het eeuwige leve hebbe. Johannes 3;16 statenvertaling Maar alles op een rijtje Besnijdenis—>komt bloed—>dat wijst heen naar de kruisiging van Jezus—>dat is gebeurt—> christenen worden nu gedoopt—>apart gezet van de rest.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • In een gezond lichaam van een kind snijden dat geen eigen keuze kan maken blijft bizar. Op medische gronden helemaal prima fijn dat problemen verholpen kunnen worden verder van de zotte eigenlijk.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Waarom christenen niet besneden worden weet ik ook niet. Joden en moslims doen het omdat het moet van het geloof. In Amerika deed men het om hygiëne en mastrubatie tegen te gaan. Dus het zelvde als de 22 jarige jonge hier boven schrijft. Zelf ben ik ook besneden om dat ik een strakke voorhuid had, en ik moet zeggen dat ik er blij mee ben. Ik moet zeggen dat ik liever sex heb met een besneden jongen dan een onbesneden jongen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je vraagt waarom christenen niet besnijden. Zou de vraag niet eerder moeten zijn waarom moslims en joden dat wel doen?
    Amerika is een heel christelijk land, maar tot voor kort werd daar bijna elke jongen na de geboorte routineus besneden. Dus christenen doen dat ook wel maar niet om religieuze redenen. Tegenwoordig doet men dat daar minder omdat het in de eerste plaats medisch gezien meestal niet nodig is en in de tweede plaats wil men de beslissing overlaten aan de jongen zelf. Bij religieuze besnijdenis wordt voor je beslist en heb je niets te vertellen.

    In de wereld komt besnijden heel veel voor. Het gebeurt om culturele redenen om de overgang van jongen naar man te benadrukken en om religieuze redenen. In sommige kringen doet men dat ook om masturberen moeilijker te maken. In religie heeft men een obsessie met seks.

    Op dit kaartje kun je zien waar en hoe veel het voorkomt:




     



     



    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten