Skip to content
16 reacties
466 weergaves

bijbel

mijn ouders behoren tot een kerk,sommigen noemen het een secte/broederschap,maakt niet uit maar hun nemen de hele bijbel letterlijk,dus ook het tuchtigen van zoons,gepropagandeerd ook door ouderlingen . ik verzet me hier tegen,hoe moeilijk ook, mijn oudere broer is het volkomen eens met deze opvoeding,ook hij is strak in de leer,hoewel hij nu te oud is voor tuchtigen zoals ze het noemen vind hij dat ik het moet aanvaarden,net als mijn vrienden binnen de gemeente,iedere tegenstand wordt gezien als een list van de duivel,evenals internet,kindertelefoon,ook dat ik dit mail doe ik stikum,mijn ouders neem ik eigenlijk niets kwalijk,ze zijn geindocteerd door het geloof,en begrijpen niet dat ik anders wil,weet ook dat ik uiteindelijk uit de kerk zal stappen,blijf wel geloven,maar wil ook geen vriendin uit onze kerk,wil een totaal andere richting uit al is het best moeilijk hier uit te komen,wie herkent dit of begrijpt dit.?

17 jaar
11 jaren geleden

16 Reacties

  • Herkenbaar, heb me verzet, wilde terug,maar iets hield me tegen,ben dus de topicschrijver, denk aan mijn pa die autoritair moest zijn terwijl hij eigenlijk heel zachtaardig is maar dit werd hem verweten door .a mijn oudere broer,die heeft een vriendin die het met hem eens is, had een meisje dat het uitmaakte om mijn conservatieve familie. Wilde weer terug naar de kerk omdat mijn vriend er ook weer naar toe ging, en die is nu weer helemaal fanaat. Dweept met mijn broer die de leiding heeft over een aantal jongeren, heb hem slaafse onderworpenheid verweten, moeilijk allemaal.Die vriendin en ik hebben weer contact, ze proberen me een meisje op te dringen vanuit de kerk, die wel met me wil,niets mis met dit meisje,maar ben niet verliefd,wel op dat andere meisje.Wie herkent dit ook nog meer en hoe gaan jullie er mee om.?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn ouders geloven ook maar ik geloof niks meer maar mun ouders weten het niet meer wanr hun bidden ook en dat doe ik nooit meer maar omdat me ouders het nog niet weten moet ik naar de kerk en na het eten gaan ze uit de bijbel lezen gelukkig vragen mijn ouders nooit waar het over gaat want ik ben altijd heel ergens anders met mijn gedacbten maar als ik het ga zeggen gaan ze het nooit accepteren later ga ik zwz niet gelovig blijven maar zouden jullie het ook vertellen

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Moelijk te geloven dat dit nog bestaat in nederland.?

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Veel mensen verzinnen van alles bij het geloof! Ik ben zelf ook gelovig (in god) en heb zelf niet het probleem dat me vader en moeder zo naar de bijbel kijken. Probeer idd je eigen weg te vinden. Wel goed dat je blijft geloven. Zoek tieners van he eigen leeftijd die ook gelovig zijn. Je voelt je daardoor minder eenzaam x

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Geloven is moeilijk en ook wat je moet geloven. Heel veel sterkte ik volind het ook moeilijk om te wete wat je wel en wat je niet moet geloven. Ik zit met me familie in hersteld hervormde kerk maar sommige dinge zijn wel heel overdreven zoals geen broeken mogen drage dat snap ik echt niet! Sterkte!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • ken dit,maar ouders worden gestimuleerd,en wij als jongens duidelijk gemaakt dat dit goed voor ons is, en denk het ergens ook wel,al is het uit de tijd zegt men.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Ouders ook van mij proberen ons de leer van hun op ons over te brengen.Mijn broer en vrienden geloven hier heilig in,ik ook wel enigzins wat minder,en met name de boetedoening waarin je de ervaring van tuchtiging ondergaat,maar zie dit niet als mishandelng,maar als vrijheid van jezelf,je ziel en respect.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • -

     Wtf voor een verhaal... Moet inderdaad lastig zijn voor je om het nog licht uit te drukken...   Sommige mensen zijn echt te gek voor woorden... De persoon die 'god' heeft verzonnen had echt nooit bestaan moeten hebben...

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Sterkte

    Dit lijkt mij erg lastig voor je!

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • jongen uit zwarte kousendorp

    nogmaals bedankt,jij hebt je los weten te maken,ben met heel veel dingen niet eens.kan me ook alles niet voorstellen dat God constant iedereen in de gaten zal houden,maar zo wordt het ons wel geleerd,het is een soort secte waar iedereen op elkaar let,en waar de leiders een grote macht hebben en ook mijn vrienden en vriendinnen,de jongeren dit geloven dit allemaal,in die groep waar ik in zit en ook mijn broer wordt ik al vaak berispd,en toegesproken en onder druk gezet,maar het is mijn woord tegen het hunne en zij hebben de macht,als ik stop dan zal mijn familie me dit zeer kwalijk nemen maar voel gewoon dat ik anders ben dan mijn broer bijvoorbeeld.

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • hier de jongen uit het zwartekousendorp

    Ik snap heel goed dat je het niet eens bent met de wijze waarop zij hun geloof beleven. En het lijkt me erg benauwend allemaal, en je zit in een lastig parket, want je wilt denk ik niet de banden verbreken van je familie.   Binnenkort ben je 18 en dan kan niemand jou ervan weerhouden om op jezelf te gaan wonen, of je verplichten om naar de kerk te gaan. Of je dat doet ligt helemaal aan jou zelf.Dat is een moeilijke keuze.   Ik kan alleen maar zeggen dat ik me geen god kan voorstellen die jou veroordeelt bijvoorbeeld omdat je een TV hebt, of stiekum een berichtje plaats op een forum als dit.    

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • topicschrijver

    dank jullie voor reactie,geheim/geniep/ inderdaad maar wie gelooft je,alles wordt ontkend,ja, zegt men,verhalen,sterk overdreven,weet je de band is goed en je voelt je beschermd,maar ook gevangen,en vaak geloof je dat jij degene bent die het fout doer omdat je vrienden en vriendinnen er mee eens zijn,als ik iets weet van mijn vriend,iets verkeerds,moet ik dit doorgeven aan de ouderling of de leider van onze jongelingen club, doe het niet,maar hun zien dit niet als verraad maar als bescherming van de anderen ten opzichte van jou.Maar het is mijn woord tegen een instituut die toch sterker is dan de mening van een jongen van 17.Mijn ouders begrijpen ook niet dat ik me zo afzet,iedere vraag wordt beantwoord in zwijgen.toch bedankt.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • 2 woorden

    wil 2 woorden noemen als ik dit lees. geheim en geniep.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • dichtbij

    Van dichtbij meegemaakt dat iemand er uit wou stappen,zeer moeilijk,ze verbreken alle banden.ook de familie.Daarbij alle aantijgingen worden ontkend,wat eigenlijk liegen is maar dit mag omdat het gezien wordt als afwering van duivelse krachten die proberen de wereldse leer te doen gelden,deze meid is het gelukt om zich te bevrijden uit deze wolfsklauwen zoals zij het noemt.

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • ik begrijp je

    jongen 21,bedankt.ook dat je het begrijpt,mijn vrienden,mijn broer,begrijpen mij dus niet,ik moet nog verplicht naar de kerk,maar in mijzelf heb ik er niets mee,jij komt uit een zwarte kousendorp,bij ons op zondag ook geen tv, geen weekbladen,alleen een zeer christelijke krant,probeer wel eens een discussie maar dan wordt er alleen gezwegen,toch wordt er over gepraat,wij hebben een jongerenbijeenkomst,waar ik verplicht naar toe moet,en de leider begint dan met een preek richting iemand waarvan bekend is dat hij zich hier heeft tegen verzet,je staat onder invloed van enigzins terreur,kijk wel eens stikum op internet wat er geshreven word ook over onze secte of kerk en herken het allemaal.Mail dit dus ook stikum durf het zelf mijn broer niet te vertellen want die is ook in de leer en gelooft dat alle kritiek uit de wereld bewijst dat hun het goed doen,maar dat ze het niet willen zien,blij met jouw reactie.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ik begrijp je

      Ik kom zelf uit een "zwartekousendorp" en ik snap je volkomen.Bij ons in het dorp zijn er mensen die geen TV hebben, niet autorijden of de was buitenhangen op zondag. De vrouwen dragen een hoedje als ze naar de kerk gaan. De kinderen gaan verplicht op zondagschool en moeten soms 2x naar de kerk op zondag,   Ik vind dat als je ouders en je broer zo willen leven, dat zij dat zelf moeten weten, maar dat ze dat niet van anderen kunnen verlangen. Ik heb de kerk achter me gelaten omdat ik me er maal niet thuisvoel. Ik geloof nog wel hoor, maar ik geloof niet op de manier waarop ze bij mij in het dorp denken wat goed is . Je moet de bijbel eerder zien als een richtlijn dat je goed moet leven enzo, en niet denken dat je naar de hel gaat als je niet naar de kerk gaat ofzo.    

    21 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten