Skip to content
5 reacties
771 weergaves

Ik wil niet meer maak me af

Hoi allemaal ik ben de laatste tijd echt depressief en ik kan het gewoon niet meer ik kan niet meer blij zijn ik snij mezelf ook als ik niet perse boos ben gewoon om mezelf te snijden ik heb vaker dat ik denk mag ik dood er is toch niemand die boeit ik haat het echt ik haat het leven en als ik geen vriendinnen had was ik waarschijnlijk al dood want ik wil stoppen met alles ik zie het nut gewoon niet meer ik praat hier al over met mensen en ik ben ook al bij iemand van CJG geweest maar door er over te praten word ik alleen maar bozen ik kan alleen met mijn vriendinnen praten en dat ik dan niet boos wordt zij luisteren namelijk zonder commentaar te geven ik wil hulp maar ook niet ik weet niet wat ik wil vaak zeg ik tegen mijn vriendinnen maak me af of zullen we van een klif springen en n dat is dan als grap maar ik denk dat een deel van mij het meent wat moet ik doen

Groeten, GG

13 jaar
6 maanden geleden

5 Reacties

  • Hoe triest je bericht ook is, maar wat is de vraag.
    Neem professionele hulp, we kunnen op dit forum vele tips geven, maar op afstand is het ondoenlijk jouw situatie goed in te schatten! Heel veel sterkte.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Er zijn altijd mensen die om je geven en je zullen missen. Maar als je doet, wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg. Keer af van het pad dat recht voor je is uitgestippeld, maak een andere afslag. En bewandel een weg waar jij voldoening en vreugde uit krijgt. Al het leven is kostbaar en zo kwetsbaar tegelijkertijd, na verloop van tijd vergaat het en brokkelt het in stof. Verspil je kans niet, je bent hier tenslotte maar één maal.

    Verander van gedachten, ondermijnen je perceptie. Stop deze wereld. Buig het in iets nieuws. Het lot is niet zonder ironie. Hier ben ik, en smeek om een ??mindere versie, een mindere versie van mezelf... om te doen wat ik nooit zou kunnen doen.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Hey,

    Ik wil even serieus wat zeggen, je bent pas 13 en hebt letterlijk je hele leven nog voor je. In Nederland is er eindeloze hulp beschikbaar voor mensen met een depressie. Ik zou in gesprek gaan met je huisarts, die is een professional en weet precies hoe die je verder moet helpen. Het leven is niet altijd leuk, en je moet jezelf bedenken dat het Oke is om je soms even klote te voelen. Kun je hierover niet met je ouders praten? Als dat niet het geval is zou ik echt z.s.m kijken of je contact met je huisarts kan zoeken. Zoals ik al zei is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn, dat geld niet alleen voor jou maar echt voor iedereen. Praat erover en doe jezelf alsjeblieft niks aan want je mag er zijn. Ik heb hier zelf ook ervaring mee en kan als ouder persoon echt bevestigen dat je niks moet doen waar je later spijt van krijgt. Pijn is tijdelijk, je komt er 100% weer bovenop. Geloof me.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Wat goed dat je je verhaal hier deelt. Blijf hier niet mee lopen. Er zijn genoeg mensen die je wel kunnen helpen! Op www.113.nl kun je gratis chatten met een hulpverlener. Ook bieden ze therapie, coaching en een veiligheidsplan. Je kunt ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen hen (0800 0113). Ook zijn er heel veel andere plekken waar je hulp kunt krijgen, kijk bijvoorbeeld eens op www.jongerenhulponline.nl

    Wat ook kan helpen is een toekomstpad voor jezelf uit te stippelen. Waar woon je over 6 jaar? Is dat je huidige dorp/stad of juist heel ergens anders? Als je naar een andere plaats verhuist, wat zijn daar voor nieuwe activiteiten te ontdekken? Nieuwe sport? Nieuwe hobby? Deze kan je nu al uitgebreid googelen en YouTuben, zodat je je kan verheugen op je nieuwe leven over een paar jaar. Mijn leven was op m’n 13e ook volkomen k*t. Mede door plannen te maken en dus vooruit te kijken, ben ik die periode doorgekomen. En met succes: ik woon nu aan de andere kant van het land, doe nu een andere opleiding, doe ander werk, doe een andere sport, ben vrijwilligerswerk gaan doen, heb nieuwe vrienden gemaakt. Kortom, ik heb nu een compleet ander leven. Dit kan jij ook!! Door vooruit te kijken en plannen voor jezelf te maken (zet deze ook even op papier!), maak je het voor jezelf makkelijker om je huidige situatie door te komen.

    Wat ook kan helpen is om dingen te verzamelen die je interesse hebben. Dit kan fysiek: koop bijvoorbeeld wat woontijdschriften en knip uit wat je mooi vindt. Plak dit bij elkaar en je hebt al een mooie collage hoe jouw toekomstige kamer eruit kan gaan zien. Uiteraard kan dit ook digitaal: Pinterest is hier echt ideaal voor. Begin dan niet met één bord, maar dwing jezelf om meteen vijf (compleet) verschillende borden aan te maken. Zodat je er echt even een tijdje mee bezig moet zijn om deze te vullen. Zowel het vullen van die nieuwe borden als het achteraf toevoegen van gelijkende afbeeldingen en filmpjes, geeft je geluk en voldoening. De totale borden bekijken, doet hier nog een schep bovenop! Bovendien kunnen anderen jouw borden ook bekijken en hierop reageren. Dit zorgt ook voor meer geluk.

    Het belangrijkste: over zes jaar ziet je leven er compleet anders uit dan nu. Geef jezelf die tijd om dat te ontdekken! Niet vluchten maar vechten. Als je die strijd aandurft, zal je hier ongetwijfeld sterker en gelukkiger uitkomen. Durf daarop te vertrouwen!

    Sterkte de komende tijd!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Beste GG, Wat jij daar vertelt klinkt heel heftig. Ik vaag mij af wat kan er zo moeilijk zijn in het leven van iemand van jouw leeftijd waardoor jij zulke gedachten en verlangens krijgt?

    Je bent 13 en op die leeftijd veranderen er heel wat dingen. Je gaat van de basisschool naar een middelbare school en alles wordt opeens veel lastiger. Andere leerkrachten, andere vakken, andere vriendinnen, alles anders. Dat kan moeilijk zijn, maar de meesten passen zich wel aan en hebben dan een leuke tijd.
    Wat ook in je leven komt is de seksualiteit. Je krijgt verlangens en gevoelens die je eerst niet had en die je onzeker maken.

    Als thuis alles in orde is, vader, moeder, warmte en veiligheid, dan kan je dat allemaal wel aan. Jammer genoeg is dat niet voor iedereen zo. Hoe zit dat bij jou?

    Je hebt het over je vriendinnen. Zijn zij de enigen bij wie jij je veilig en op je gemak voelt? Mensen die een einde aan hun leven willen maken doen dat omdat ze het gevoel hebben dat er niets meer is om voor te leven. Als je nog iets hebt om voor te leven dan doe je dat niet. Dat kan iemand zijn om wie jij veel geeft, soms is een hond of een kat al genoeg, en jij hebt je vriendinnen.
    Op een bepaald moment dan zit je zo in de put dat je niet in de gaten hebt hoeveel mensen echt om je geven, veel van je houden soms, zoals je ouders. Als jij een einde aan je leven maakt dan voel jij je pijn niet meer die het leven voor jou zo moeilijk maakt. Voor de anderen, de mensen die om je geven, komt de pijn dan pas en hoe dichter ze bij je staan hoe dieper die pijn en hoe langer ze er mee moeten leven, soms voor altijd.

    Als iemand ziek wordt en sterft dan geeft dat veel verdriet, maar je kan het accepteren. Als iemand een ongeluk krijgt en sterft dan is dat al veel moeilijker, maar uiteindelijk accepteer je het. Als iemand een einde aan zijn of haar leven maakt dan kan je dat nooit accepteren. Je voelt je schuldig. Had ik het kunnen voorkomen? Dat blijf je maar denken.
    Een einde aan je leven maken is makkelijk, jij bent overal van af. De moeilijke dingen laat je maar aan de mensen die achter blijven. Het heeft iets egoistisch.

    Jij snijdt je. Ik heb wel eens gelezen dat iemand die dat doet zich snijdt om die andere pijn, die het leven zo moeilijk maakt, niet te hoeven voelen. Doe jij het ook daar om of heb je daar nooit zo bij nagedacht?

    Je hebt je bericht geschreven en hier op het forum geplaatst. Waarom heb je dat gedaan? Hoop je dat er iemand je kan helpen? Wil je niet echt een einde aan je leven maken en is dit iets wat je kwijt wilde, wat je wilde delen met anderen?
    Ik hoop echt dat jij nog een heel klein beetje hoop hebt dat dingen kunnen veranderen en dat jij weer zin in het leven gaat krijgen.

    Je hebt het over CJG. Dat is hulp aan gezinnen die met opvoedingsproblemen zitten. Misschien dat jij dat probleem bent, maar er kunnen ook andere dingen zijn bij jou thuis. Jouw problemen kunnen ze misschien niet direct oplossen, daar zijn ander instanties voor. Maar, er zijn altijd mensen die naar je willen luisteren en helpen. Hier ook. Geef wat vertrouwen en geef ze de kans.

    23 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten