Skip to content
6 reacties
1526 weergaves

Zelfmoord

Goeiedag medemensen, alvast sorry voor heel veel type fouten en niet kloppende zinnen.

Mijn verhaal ik ben nu 23 en moet het kwijt dit is de 2e keer in me leven dat ik me ga opstellen zo here we go.

Ik ben al sins ik 14 ben zwaar depressief heb al zo veel zelfmoord pogingen op me naam maar niks lukt en werkt, alles is of te heftig of werkt gewoon echt niet.
Ik probeer al 9 jaar hier uit te komen en het is er alleen nog maar erger op geworden de laaste jaren
Als er iemand is die mij oprecht kan helpen...?   Van de moderators  Helpen met goede tips om psychologische hulp te vinden, contact te zoeken met een huisarts of je beter te voelen Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken. Bel jouw huisarts of 113. 

23 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • @ moderator, ik mis mijn bijdrage?   Moderator Je vroeg of dit forum wel de juiste plek is voor dit topic. En ja, hier kun je alle vragen stellen. Wij hopen dat ts iets doet met alle adviezen en hulp zoekt, bijvoorbeeld door te chatten met www.113.nl.  Tips over hoe je zelfmoord kunt plegen zullen we niet doorlaten. 

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Waar komt je depressie vandaan
    Elke vorm van levensbeindiging is heftig
    Met je huisarts de opties bespreken kan
    Vanaf mijn scherm wil ik je toch steun geven

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jouw oproep hier is erg heftig en ik weet niet of er veel reacties zullen komen met advies hoe het te doen. Volgens mij weet jij best manieren om definitief een einde aan je leven te maken. Als je er al zo lang bezig bent dan moet je toch wat kennis opgedaan hebben inmiddels.

    Naar mijn mening is een einde aan je leven maken alleen een optie als verder leven echt zinloos is omdat er geen zicht is op verbetering. Bij een terminale ziekte bijvoorbeeld.
    Ik weet best dat een depressie een ernstige zaak is en dat je wel kan zeggen doe dit of doe dat of denk daar eens aan, maar een depressie werkt verlammend en je komt nergens toe waardoor die depressie zich alleen maar verdiept.

    Je zegt dat je depressief bent sinds je veertiende. Is er toen iets gebeurd? Veertien jaar is een keerpunt in je leven. Je verandert van kind naar iemand die opgroeit tot een volwassene. Je krijgt gevoelens en verlangens die je daarvoor niet, of nog niet zo sterk, had. Soms ontdek je dat jij niet zo kan zijn als anderen en dat je dromen illusies blijken die nooit werkelijkheid kunnen worden.

    Of een einde aan je leven maken een oplossing is dat kan ik niet zeggen. In mijn ogen is het zelden de juiste weg. Je doet er heel veel mensen onnoemelijk veel leed mee maar ja, daar merk jij natuurlijk niets meer van, dus wat kan het jou schelen? Ik kan dat begrijpen, maar of het de juiste weg is?

    Je hebt het over meerdere pogingen en een verminkt lichaam. Moet ik dat verminkte letterlijk nemen of is dat beeldspraak om je psychische toestand uit te drukken?
    Ik neem aan dat je hulp gekregen hebt maar blijkbaar had dat geen effect. In een leven kan veel gebeuren en soms kan een ontmoeting er toe leiden dat je wilt blijven, maar ik begrijp dat jij daar niet meer in geloofd.

    Het is een verdrietig bericht dat jij hier post. Of jij misschien een hele kleine stille hoop hebt dat je toch hierdoor weer een sprankje licht kan zien of dat je echt geen enkele hoop meer hebt dat is de vraag. Je hebt je bericht geplaatst en wat je nu verder doet, dat is aan jou.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat vreselijk dat je sinds je 14e zo slecht voelt. Ik kan me voorstellen dat als je vanaf die leeftijd depressief bent en dat nog bent op je 23e dat het dan niet lijkt of dat het ooit zal verdwijnen en je gelukkig kunt worden. Ik heb zelf ook depressieve periodes en het is erg moeilijk soms ja. En hoeveel hulp je ook krijgt, soms is het idd niet genoeg, of niet compleet. Sommige dingen zijn niet zo makkelijk of helemaal niet op te lossen.

    Maar ik kan je helaas geen tips geven om het wel te laten lukken. Ik weet dat het leven erg moeilijk kan zijn en ik wil soms ook wel gewoon dat het klaar zou zijn, maar wat ik nog liever zou willen is dat ik gelukkig wordt.

    Er is de laatste tijd meer openheid over een behandelmethode voor depressie met Ketamine. Het zou zelfs bij een hardnekkige depressie misschien kunnen helpen.
    Misschien een idee om te proberen. Ik doe dit zelf wel eens gebruiken en ik kom wel beter uit mijn depressie erdoor.

    Misschien dat het voor jou ook wat is. Je bent in behandeling denk ik? Misschien eens naar vragen wat de mogelijkheden voor jou zijn

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga je vraag niet beantwoorden. Wel snap ik wat je voelt (groten deels). Je kan iemand zoals jij moeilijk overtuigen om anders te denken natuurlijk, na zoveel jaar zit het diep in je. Ik vraag mij alleen af of familie en vrienden hiervan weten. En een botte vraag misschien: wil je wel echt dood als het na zoveel jaar nog niet gelukt is? Heb je geen gevoel in je achterhoofd dat iets anders zegt dan zelfmoord plegen? Ik zal je met deze reactie niet helpen maar ik ben toch wel benieuwd naar je antwoord. Ik hoop dat je aan andere reacties wel wat gaat hebben, op een positieve manier hoop ik.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo,
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje schrik van jouw verhaal. Allereerst wil ik alvast zeggen dat ik je geen tips ga geven om zelfmoord te plegen en ik hoop eerlijk gezegd dat anderen dat ook niet gaan doen (ik weet ook niet zeker of dat wel mag op dit forum). Toch ga ik proberen om je een klein beetje te helpen. Ik heb zelf nul ervaring met depressie en kan dus ook niet weten hoe ellendig jij je wel moet voelen. Ik weet dus ook niet wat er in jouw hoofd omgaat. Maar voordat je er een einde aan maakt, is het een idee om gewoon alles wat nu kt is aan je leven weg te halen (zonder anderen pijn te doen aub)? Als je er toch een einde aan wilt maken, wat maakt het dan uit? Doe gewoon alleen nog dingen waar je zin in hebt. Als je het geld hebt ga je bijvoorbeeld ergens naartoe op vakantie of doe iets anders waar je (eerst) gelukkig van wordt.Het zou toch zonde zijn om je leven zomaar weg te gooien, je bent nog zo jong. Om je nog een andere reden te geven: het zou mij niet veel verbazen als zelfmoord plegen best pijnlijk is. Zo'n dood zou ik niemand gunnen.
    Tot slot raad ik je toch wel aan om met iemand te praten. Dit hoeft wat mij betreft niet per se een psycholoog ofzo te zijn, maar ik denk oprecht dat praten helpt. Doe het desnoods via een chatdunctie.
    Ik hoop dat je snel je rust kunt vinden (het liefst mentaal gezond, maar anders in de hemel(of waar jij dan ook in gelooft)) en ik wens je nog heel veel sterkte. Groeten

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten