Skip to content
3 reacties
676 weergaves

Alleen en Somber

17 jaar, een eindpunt of de bloei van je leven. Een tussenweg momenteel voor mij. Ik wil doorgaan, maar ik blijf constant maar tegenslagen hebben in emotie. Muziek maken doe ik graag, mijn latere baan hoop ik. Ik zoek geen hulplijnen of andere instanties die roch niet helpen. Wil mijn ei kwijt. Wat ik ook bij mijn vriendin kan. Maar dit is zo fijn, het voelt alsof je gehoord wordt en mensen om je geven. Ik treur erom dat er zo weinig mensen zijn die daadwerkelijk om mij geven. Altijd erg mijn best gedaan om andere te vriend te houden. Ik gaf om ze, maar ze laten je allemaal in de steek. Bizar hoe dat zo kan omslaan, de ene dag ben je zo gehete 'beste vrienden' de andere dag ken je elkaar nog amper. Ik heb geen vrienden. De vrienden die ik heb, zie ik weinig door drukte en corona. Mijn leven staat in teken van, muziek maken en het samen zijn met mijn vriendin. *Ik wil geen instanties en of hulpverleners.*

17 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Je zult 22 zijn en het allemaal beter weten, erg benauwend? @ j17, deze periode heb ik ook meegemaakten eigenlijk zitvolleybal er nog beetje in. Ik heb weliswaar een vriendje, maar alleen de gedachte dat hij veel van mij houdt maakt dat ik mij minder eenzaam voel. Vriendschappen is iets wat moeilijk te definiëren is, vaak gebaseerd op wat krijg ik ervoor terug, terwijl mijn insteek altijd is, wat kan ik iemand bieden/geven. Vriendschap ligt niet op een op een weegschaal die in balans moet zijn, vriendschap is er zijn voor elkaar. Buiten je vriendin om heb je schijnbaar nog niet de juiste vrienden gevonden, forceer dit niet, uiteindelijk zullen er mensen rond jouw komen staan die de ware vriendschap zullen vorm geven, succes!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben ook vaak alleen en heb daar wat last van. Tot vorig jaar heb ik altijd gedacht dat het zielig was om dingen alleen te doen. Ik dacht alleen naar strand gaan is iets dat raar is. Heb wel vrienden maar ze zitten liever voor de pc met 30 graden. Heb nu helemaal alleen op strand gezeten en echt genoten van de zon.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Zeventien zijn is geen bloei en ook geen eindpunt, het is het begin van je leven. Je was een kind, nu heb je een vriendin, je hebt een passie gevonden, je weet wat je wilt en je bent op weg naar volwassenheid.
    Bij de tienertijd horen hevige en regelmatige emotionele hoogte- en dieptepunten. Iedereen maakt dat mee. Jij maakt graag muziek en dat betekent dat jij een gevoelig iemand bent. Gevoelig zijn is een gave en soms een last.
    Creeer jij zelf muziek? Dat is jouw emotie omzetten in iets wat je ook anderen kan laten voelen. Je zegt dat je geen vrienden hebt, maar muziek is iets dat mensen samenbrengt en verbindt, het raakt je in je ziel.

    Je doet altijd je best om anderen te vriend te houden. Misschien zou je dat eens wat minder moeten doen. Bedel niet om vriendschap. Hoe meer jij voor anderen doet, hoe vanzelfsprekender dat wordt gevonden.
    Vriendschap die je moet kopen, op welke manier dan ook, die is niets waard. Vriendschap en liefde zijn de enige dingen die pas iets waard zijn als je er niets voor terugvraagt of voor hoeft te geven. Maak je er niet druk over of je nu wel of niet echte vrienden hebt. Echte vriendschap bewijst zichzelf wel. Wees gewoon zelf een vriend door er te zijn als een ander je nodig heeft. En, hoeveel echte vrienden heb je nodig?

    Je zegt dat je wel vrienden hebt, maar die zie je weinig door drukte en Corona. Is dat echt de reden? Voor vrienden heb je toch altijd wel tijd? Die muziek van jou, is dat helemaal een privezaak of speel je wel samen met anderen? Delen die vrienden van jou je passie?

    Je wilt geen hulpverleners en waarom zou je? Je zit in een onzekere fase in je leven. Je bent op zoek naar wie je bent, wat je wilt en wat vriendschap en relaties eigenlijk te betekenen hebben. Waarom zou je er daar zelf niet uit kunnen komen? Sommige mensen weten alles zeker, anderen blijven hun hele leven zoeken en twijfelen.

    Je hebt een vriendin en ik begrijp dat jij daar gehoor vindt en dat is fijn. Blijkbaar is dat toch niet helemaal genoeg en daarom kom je ook hier.

    Je schrijft dit in het forumdeel "Jezelf iets aandoen". Ik hoop dat dit geen indicatie is dat je het niet meer ziet zitten en rare dingen wil gaan doen. Gevoelige jongens die de wereld een beetje beter maken door hun emoties om te zetten in kunst, zoals muziek, maar het kan ook wat anders zijn, daar hebben we er nooit genoeg van.
    Heb vertrouwen in de dingen die voor je liggen. Probeer je dromen waar te maken en geloof dat er heus wel echte goede vrienden zijn. Je bent ze alleen nog niet tegengekomen of je hebt ze niet herkent.

    Je bent nooit echt alleen en waarom zou je somber zijn als je zeventien bent, je een vriendin hebt en het leven voor je ligt? Ga de deur uit, naar het park, naar het strand. en vergeet even al je twijfels en somberheden. Wees jong, wees vrij, ga je dromen waar maken!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten