Skip to content
5 reacties
678 weergaves

Snijden

Ik denk 24/7 aan zelfmoord en de dood aan de ene kant ben ik heel angstig omdat ik mensen om mij heen niet wil verliezen. iemand tips??? Ik ben geen opgever dus hoe dan ook het gaat lukken ik zie geen uitweg meer ik voel mij alleen en het breekt mij op beter gaat het niet worden ik zit in een cirkel waar ik niet uit kom

16 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Hey meid, ik ken dat gevoel heel erg, het idee dat niemand je gaat missen. Zo kan het soms inderdaad voelen als je depressief ben. Maar besef alsjeblieft dat die gevoelens niet kloppen met de werkelijkheid. Als iemand doodgaat, dan wordt die persoon altijd wel door iemand gemist. En als iemand zelfmoord pleegt, dan is dat altijd schokkend voor de mensen in de omgeving van die persoon. Geloof me, er zijn ook mensen die geven om jou, ook al voel je dat nu misschien niet.

    Kun je iets met de tips die jongen 23 en ik hierboven gaven (een afspraak maken met je huisarts, contact opnemen met 113)?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de schrijfster niemand gaat mij missen

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Luister meisje 16 je moet dit echt niet doen denk aan al de mensen die van je houden denk aan hoeveel jou familie je zou missen al jij er niet meer bent nog veel succes

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, heftig dat je je zo voelt. Super dat je hier durft te delen wat je voelt; dat is al een eerste stap naar verbetering.

    Net als jongen 23 hierboven heb ik zelf ook ervaring met zelfmoordgedachten en depressie, en ik weet dat de dingen dan soms heel hopeloos kunnen voelen. Een beetje alsof je moet kiezen tussen een rotleven of de dood. Maar weet alsjeblieft dat er hoop is: je leven kan echt beter worden. Dat kost inderdaad tijd, maar wat je nu doormaakt is niet voor eeuwig. Je kunt hieruit komen.

    Ik raad je aan om een afspraak te maken met je huisarts en die je te laten doorverwijzen, zoals jongen 23 ook zei. Het is heel lastig om dit soort problemen alleen op te lossen, maar er zijn mensen die je willen en kunnen helpen.

    Heel veel sterkte gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als eerste, ik vind het stoer en erg knap dat je het durft te zeggen.     Depressie/ zelfmoord gedachten zijn echt rot(spreek uit ervaring), het gaat niet op de een op de andere dag beter. Het vergt tijd. Maar je zet graag door (/geeft niet op) en dat is al echt heel goed, dat gaat je al erg helpen.     Depressie, zelfmoord gedachten, is beter te handelen te samen met iemand die je vertrouwd.     Als de nood echt hoog is, bel 113.     Je kan ook naar een huisarts gaan en daar je verhaal doen en die helpt je dan verder door middel van een doorverwijzing, naar gespecialiseerde personen.       spreek het uit, zoek hulp     gr,   L            

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten