Skip to content
3 reacties
3732 weergaves

zelfmoord ideeen

Hoi mijn ouders begrijpen me nooit en bijna iedereen haat me en ik wordt al 10 jaar gepest. ik zie het het niet meer zitten ik wil dol graag zelfmoord plegen maar ik heb een vriendin die je tegenhoud. ik vind het wel Lief van haar enzo maar ze gebruikt altijd een smoesje zodat ik het niet doe. zelf heeft ze ook al zelfmoord overwogen en geprobeerd maar ik hield HAAR tegen. zij is nu 15 en me nichtje zit in een psychiatrische inrichting omdat ze een keer ging snijden. ik weet niet goed wat ik moet doen maar ik kan het me ouders niet vertellen omdat we zijn zwaar gelovig, ik niet dan, maar hun wel. we gaan helaas ook vaak naar de kerk en ook daar heb ik vriendinnen die ook snijden. wat moet ik doen? ik heb soms gewoon geen andere opties dan dood gaan of gepest te worden. dus heeft iemand advies?

14 jaar
6 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ben 1x gepest en daarna echt nooit meer elke dag ging hij in de klas door elke dag ik was het op een dag zo zat ik heb hem opgewacht op het school plein en ik heb hem echt letterlijk een prullenbak laten zien die op het school plein stond ik heb hem toen een paar tegen die prullenbak geramd met zijn kop hij smeekte om genaden. We werden zelfs vrienden daarna. Ik haat mensen die pesten en 10 jaar is lang tijd om terug te vechten sla die genen recht op zijn neus

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Neeeeeee!!!!! Maak jezelf niet dood. Alsjeblieft. Je doet er zoveel mensen verdriet mee die jouw gaan missen. Je bent het waard. Kijk alsjeblieft eerst als je aan zelfmoord denkt op https://www.113.nl/informatie/suicidepreventie-en-jongeren. Hier zitten gespecialiseerde mensen waar jij in 100% vertrouwen jouw verhaal kwijt kan. Als je dan overweegt om er een eind aan te maken, kijk dan alsjeblieft eerst op deze website, en denk alsjeblieft 3 keer na voordat je wat doet. Blijf leven hoor! We hebben je echt harder nodig dan dat jij nu denkt en beseft. Heel veel liefde, kracht, geluk en vooral veel sterkte toegewenst. Wel blijven leven hoor!!!! We gaan je te veel missen. Je bent hier niet zomaar. Sterkte!!!!!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé TS, wat een heftig verhaal. Dapper dat je er hier over durft te vertellen. Ook als je hierover niet bij je ouders terecht kunt, hoef je dit niet alleen op te passen. Je kunt er ook over praten met je mentor op school, of een vertrouwenspersoon daar. Ook zijn er anonieme diensten die je online of via de telefoon kunnen helpen, bijvoorbeeld de Kindertelefoon en 113 Zelfmoordpreventie. Ik geloof dat in ieder geval die laatste site ook online therapie aanbiedt. Je zou ook eens met je huisarts hierover kunnen praten.

    Ik heb zelf ook ervaring met pesten en depressie en hoewel ik natuurlijk niet precies weet hoe jij je voelt, weet ik wel dat alles er heel duister en hopeloos uit kan zien als je dit meemaakt. Inderdaad lijkt het soms alsof je geen andere opties hebt dan ongelukkig leven of doodgaan. Maar ik heb zelf ontdekt dat er ook een derde weg is: je kunt verder leven en gelukkig worden. Je kunt van een depressie genezen, en het pesten zal ook ooit ophouden. Er is echt hoop.

    Wat het pesten betreft: weten je leraren hier al van? Die horen je te helpen. Soms doen scholen hier helaas niet zo veel aan als zou moeten, maar het kan dan helpen om bij je docenten te blijven aandringen (en spreek dan ook meerdere docenten aan). Je schrijft dat je vriendinnen hebt: zitten die ook bij je op school? Zo ja, dan kun je proberen bij hen steun te zoeken tegen de pesters. Als dit alles niet helpt, kun je in overleg met je ouders naar een andere school zoeken. Als je ouders niet mee willen helpen, probeer hun dan goed duidelijk te maken hoe erg het pesten is. Als er geweld tegen je wordt gebruikt door de pesters of als ze je bedreigen, mag je zelfs de politie inschakelen.

    In ieder geval beloof ik je dat er hoop is. Je kunt gelukkig worden, echt waar. Heel veel sterkte; laat het me maar weten als ik hier op het forum iets voor je kan doen en voel je vrij om het hier 'van je af te schrijven' als je dat fijn vindt.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten