Skip to content
3 reacties
433 weergaves

Eet probleem?? help!

Oke daar komt ie.. Ik heb vaak dat ik niet wil eten in de ochtend ik ben nu net 12 en ben ongeveer 40 kilo ik vind dat ik te dik ben en sport ook extreem veel ben nu dus ongeveer 35 kilo maar ik vind mezelf nog steeds dik... Ik eet NOOIT in de ochtend meestal een kommetje yoghurt met niks in de middag en in de avond schep ik maar 1x een klein beetje op.. Is dit een probleem?! Wat moet ik doen??! HELP ??

12 jaar
6 jaren geleden

3 Reacties

  • Het kan een goed idee zijn om hulp te zoeken, omdat eetstoornissen in de beginfase nog het "makkelijkst" op te lossen zijn, omdat je steeds verder af zal glijden anders. (het zal nooit echt gemakkelijk zijn). Vooral als je merkt dat het je niet lukt iets te eten zonder daar bij na te denken / zonder daar slechte gevoelens bij te hebben kan het zeker het geval zijn dat er sprake is van een eetstoornis. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte XX PS Ik spreek uit ervaring, een goede vriendin heeft anderhalf jaar geleden meerdere maanden in het ziekenhuis gelegen en is er nog steeds niet bovenop, en ook heb ik zelf al langere tijd problemen met eten, en ik merk dat therapie voor mij heel veel doet

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey Ik heb zelf een vriendin die anorexia heeft. Ik fietste elke ochtend samen met haar naar school. Maar nu mag zij niet meer fietsen. Elke ochtend dat ik alleen fiets word ik er aan herinnerd wat ze heeft. Ze moet ong 5 x per week naar het ziekenhuis hiervoor en begint nu ook depressief te worden omdat ze steeds minder mag. Please stop hiermee voordat het te erg word. Je bent mooi zoals je bent en twijfel er ook niet over Xx

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • oke je bent nog jong en over eten hoef jij je nog niet echt zorgen te maken. meestal kan je op jou leeftijd alles eten wat je wil. natuurlijk kab wijnig eetlust ook iets zijn maar als jij jezelf dik vind en dat is jou reden om niet te eten, stop daar onmiddelijk mee! je kan eten wat je wil en met sport is veel eten alleen maar better voor je lichaam en je uiterlijk. tijdens de sport word een goeie maaltijd met vlees groenten en vooral overdag brood met gezond beleg zoals pindakaas of kaas omgezet in spieren die je gebruikt. 45 kilo mag jou gewicht echtwel zijn mischien wel 50. zoek de feiten op minder eten helpt het slechtst!  

    20 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten