Skip to content
1 reacties
425 weergaves

Hoe ga ik hiermee om

Ik zal maar direct ter sprake komen en niet om alles heen draaien. Een vriendin/ klasgenoot van mij heeft zelfmoord gepleegd afgelopen vrijdag nacht en ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan.     Het probleem is dat ik merk dat ik er een stuk minder mee zit dan mijn medeklasgenoten. Ik bedoel, we spraken elkaar wel eens en konden het goed met elkaar vinden maar ik kan er niet bij met mijn hoofd dat ze echt weg is. De realisatie is er niet.     Ik ben boos op mezelf dat ik er zo makkelijk mee omga, bijna respectloos. En hoe meer ik hierover nadenk hoe kutter ik mezelf voel.     Nou stuur ik morgen een kaart naar haar familie, ik weet alleen nog niet wat ik erin ga zetten. Ik hoop dat ik me hiermee van het gevoel wat ik nu heb af kom want het voelt als een depressie, ongeacht dat dat heftig klinkt, die niet ophoud.     Ik zit er dus blijkbaar meer mee dan ik dacht, ook is het zo dat ik op een leeftijd zit waar je jezelf ontdekt (18) en ik ben momenteel niet tevreden met mezelf. Daar doe je alleen zelf wat aan. Though times... Maar ik weet dat er ook weer een einde aan komt. Het schrijven lucht al enigszins op.     Fijn als je tot het eind bent gebleven om te lezen over mijn struggles in life.     Out.

18 jaar
7 jaren geleden

1 Reacties

  • Heftig, dat een vriendin van je zelfmoord heeft gepleegd. Voel je vooral niet schuldig omdat je denkt dat het je niet genoeg raakt: rouw is voor iedereen anders. Probeer jezelf en je gevoelens zo veel mogelijk te aanvaarden zoals ze zijn: je hebt het momenteel zo te horen al moeilijk genoeg, dus je kunt het echt niet gebruiken om je zorgen te maken over of je gevoelens wel 'goed genoeg' zijn.

    Heb je iemand met wie je hierover kunt praten, bij wie je steun kunt zoeken? Dat kan ook een hele opluchting zijn, als je je verhaal bij iemand kwijt kunt.

    Misschien is het ook zinvol om je af te vragen over welke dingen van jezelf je niet tevreden bent. Vraag je dan eens af of dat echt iets is om ontevreden over te zijn of dat je misschien te kritisch bent over jezelf. Kijk ook welke dingen je zou kunnen doen om tevredener over jezelf te worden.

    Sterkte hiermee, jongen 18! Hou vol; op een gegeven moment kun je leren om dit een plaats te geven. Dat wil niet zeggen dat je die vriendin vergeet of het niet meer erg vindt dat ze dood is, maar wel dat je aanvaardt dat ze weg is en dat je leven weer op kunt pakken.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten