Skip to content
4 reacties
258 weergaves

Ze snappen het niet!

Ik snijd nu al c.a. een jaar. Op school ben ik is een keer ingestort. Hoe hard ik ook probeerde mijn tranen binnen te houden ze bleven stromen! Uiteindelijk kon ik echt niet meer! Ik heb toen een paar mensen verteld over het snijden. Ook ben ik ernstig depressief maar dat weet bijna niemand. Een vriendin die het dan ook te weten is gekomen heeft het doorverteld aan manny people! Ook zit ze nu te zeggen dat ik het gewoon doe om stoer te doen en voor aandacht. Ze denkt dat ik me aanstel maar dat is niet zo! Ze weet er niks over! Maar wat moet ik nu doen? Ze snappen het niet!

12 jaar
8 jaren geleden

4 Reacties

  • Hoi meisje, Ga op zoek naar een psychiater of ga naar.de huisarts die je door zal verwijzen. Ik heb apiprizol gehad tegen depressies. Het werkte zeer goed en ik voelde dat er leven was. Je moet hulp zoeken!! Sterkte

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Neem een tatoo(of hoe je tatoo ook schrijft) inplaats van een reeks snij littekens

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wees eerlijk tegen iemand die je vertrouwt. Misschien is er een leraar die je goed vertrouwt. Die moet jij in vertrouwen kunnen nemen. . Dit is makkelijker gezegd dan gedaan ik weet het. Ik spreek uit ervaring.

    Ik heb alle kenmerken van depressie maar doe net alsof alles goed gaat. Ik had 1 vriend verteld dat ik zelfmoordneigingen heb. Die heeft me ervan overtuigt dat ik met die ene lerares moest gaan praten. Dat heb ik toen gedaan.

    Aan het begin hielp het echt heel erg veel. Daarna deed ik weer zoals gewoonlijk alsof er niets is. Ik ben nu alleen maar depressiever. Ik doe nog steeds alsof er niets is. Ik heb nu alleen nog maar meer zelfmoordneigingen.

    Wat bij mij altijd helpt is sporten. Dat is mijn uitlaatklep. Misschien moet je dat ook proberen. Het hoeft niet eens echt een sport te zijn. Het kan ook gewoon hardlopen of fietsen zijn. Meestal fiets ik naar een plek wat me tot rust brengt en ga daar gewoon even denken. Concentreer je op alle positieve dingen die er gebeurd zijn die dag. Aan het begin is dit moeilijk. Het wordt makkelijker, geloof me.

    Je moet wel echt proberen te stoppen met in jezelf te snijden. Dat is echt gevaarlijk. Niemand heeft er wat aan als je in jezelf snijdt. Niemand wilt dat je pijn hebt. Ik ken je niet eens en wens het je niet.

    Ik snap hoe je je voelt en wil je helpen. Ga aub met iemand praten. Je hoeft niet eens te zeggen dat je in jezelf snijdt. Je kan gewoon rustig beginnen met dat je je bijvoorbeeld down voelt de laatste tijd. Als je die persoon echt vertrouwt, kan je altijd nog alles vertellen.

    Ik had mijn vriend die me hielp. Sommige mensen hebben dat niet. Ik raad je aan om het eerst rustig aan een vriend(in) te vertellen. Eentje waarvan je zeker weet dat je gelooft. Ga samen met haar naar die vertrouwenspersoon. Die moet je wel echt vertrouwen.

    Heel veel succes. X

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is inderdaad een probleem.. Ik heb geen flauw idee waarom, maar heel veel mensen tussen de 12 en 18 doen zichzelf nu pijn voor de lol en enkel de aandacht. En daardoor denkt men dat Iedereen die dit doet het voor de lol/aandacht doet. Dat is natuurlijk complete onzin, als je niet zo'n persoon bent die er foto's van online zet voor aandacht, en juist moeite heeft het op te biechten bij vrienden en familie..   Ik zat ook in zo'n groepje, ze sneden zich en dat was cool en grappig, not.. Ondertussen deed ik dit al een hele tijd maar vertelde dit aan niemand. Toen ze er achter kwamen, dachten ze dat ik ook cool wilde zijn. Tja..     Ik zou het verder gewoon ontkennen, of het er iig niet over hebben met degenen die zich snijden om cool te doen, daar heb je helemaal niks aan! Die snappen inderdaad niet dat jij dit voor een serieuze reden doet, en je oprecht slecht voelt.     Maar ehm even daarbuiten, je zult hier echt wel mee moeten proberen te stoppen hoor.. Het is helemaal niet goed voor je, en kan oprecht gevaarlijk worden. Ik kan het weten. Praat erover met iemand die je wél zal geloven, je ouders, een vertrouwenspersoon, je huisarts? Kun je eens met een psychiater praten? Die mag niks doorvertellen, tenzij jij of iemand anders in direct levensgevaar is. 

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten