Skip to content
3 reacties
133 weergaves

help ik zit met een schaar in mn hand!!!

Heeyy help me ik voel me bij mn sriefvader echt niet veilig Hij raakt me steeds aan opvekerde plekken enzo en dat wil ik niet. maar het boeit me niet ikwil de pijn voelen die ik verdiend heb. ik wil met een schaar mezelf openhalen maar ik durf niet ik benbang dat ze erachter komen en me raar vinden help wat moet ik doen??please reageer!!!!!!

14 jaar
10 jaren geleden

3 Reacties

  • Dankjewel voor jullie reacties. Het eerste wat ik wil doen is het tegen mijn stiefzus zeggen ( docher van mn stiefvader) maar ik durf het niet maar door jullie heb ik moet gekregen ik ga een brief schrijven. xxxx

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik zie dat je je berichtje bijna 3 weken geleden gepost hebt.
    Ik kom eigenlijk per toeval op deze site terecht, maar hoop wel dat je mijn berichtje zult lezen en er hopelijk ook wat aan hebt.

    Ikzelf heb kwa ervaring iets vergelijkbaars meegemaakt toen ik jou leeftijd had. Inmiddels ben ik 22 jaar en het komt nu pas naar voren dat er toen ik zelf 14 (en zelfs nog iets jonger) was dingen gebeurde die niet normaal zijn.

    Toen ik het aan mijn moeder vertelde werd ze eerst heel verdrietig en toen bijna boos dat ik het haar niet eerder verteld had, want zo heeft ze niet de kans gehad er iets aan te doen (haar rol als moeder te kunnen vervullen).

    Doe alsjeblieft jezelf een plezier pak jezelf bij elkaar, zet het desnoods op papier en zorg dan dat je moeder weet wat er gebeurt. Het beste is als je het verteld, maar als dat je niet lukt (wat ik heel goed kan begrijpen) schijf het dan op en geef het haar. Loop dan niet weg en wacht tot ze het gelezen heeft en er op heeft kunnen reageren.

    Zeg niet alleen dat hij je aanraakt op vervelende plekken, maar ook hoe en waar en als hij je dingen laat doen die je niet wil, zet dat er ook op. Probeer zo volledig mogelijk te zijn en vergeet daarbij ook niet te zeggen hoe je je voelt.
    Zet bijvoorbeeld duidelijk neer dat je je niet veilig voelt bij hem in de buurt en dat je niet meer alleen wil zijn met je stiefvader.

    Ik weet dat dit heel makkelijk klinkt, het vertellen aan je moeder zal niet makkelijk zijn evenals het schrijven van de brief. Ik ben ook bang dat je de brief niet in een keer kunt schrijven. Maar houd wel in gedachten dat het niet gaat om een goed lopend verhaal te maken, maar dat het doel is je moeder duidelijk te maken wat er in haar huis gebeurt.

    Mocht je er niet met je moeder over kunnen praten of mocht je moeder er niks aan doen moet je echt op zoek naar een ander familie lid. Een goede tante/oom, opa/oma, desnoods de buurvrouw waar je goed contact mee heb. En vergeet niet dat als je goede vriendinnen hebt deze altijd een luisterend oor zullen hebben.

    Als je reageert op dit bericht zal ik in elk geval een melding krijgen.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • hallo ten eerste wil ik zeggen wat een heftig verhaal. Ik heb zelf geen stiefvader maar wat hij doet kan echt niet het is verboden om een kind aan te randen ( ook als je geen kind ben )

    en je doet zelf helemaal niets fout hij is degene die iets foute doet. als ik in jou schoenen zou staan zou ik meteen na je moeder gaan en het vertellen. als zij er niet is zou je ook eventueel na een ander familie lid kunnen gaan bijvoorbeeld je vader of je oma om het te vertellen. als je het verteld kunnen hun er iets aan doen je hoeft je niet te schamen de enige die zich moet schamen is je stiefvader

    ik zou jezelf niet snijden dat doet alleen maar meer pijn
    en als je het wel al gedaan heb dan zou ik het maar goed verbinden zodat de wond kan helen


    ik wil je heel veel succes wensen en strekte

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten