Skip to content
3 reacties
51 weergaves

snijden

hoi, ik ben een meisje van 14 en nogal onzeker, ik word al mijn hele leven gepest dat ik dik ben, ik zit nu in de tweede klas en nog steeds word ik gepest, niet meer dat ik dik ben, maar omdat ik fan ben van mainstreet en omdat ik rook. sinds ik op de middelbare zit snijd ik mezelf regelmatig, een aantal vrienden en vriendinnen weten er van, maar die snijden zelf ook dus die kunnen mij ook niet helpen. ik wil graag stoppen met snijden en weer gewoon een normaal leven kunnen lijden. weet iemand iets wat helpt?

14 jaar
10 jaren geleden

3 Reacties

  • stel haalbare doelen voor jezelf en bespreek die met je vriendinnen zodat zij je kunnen steunen. bijvoorbeeld tot ..... ga ik niet snijden! hoe moeilijk dat dan soms ook is, je zult er doorheen komen
    denk aan de zomer.. dan word het moeilijk om krassen te verbergen

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Hee, 1 ding is zeker STOPPEN MET SNIJDEN! echt echt echt stoppen, 't helpt niet veel toch 't snijden? voel je je beter door? nee. stopt 't pesten? nee. dus zeker stoppen met snijden want 't helpt niks. Het is natuurlijk erg stom dat je gepest word, maar heb je het al is iemand verteld? ik werd zelf ook gepest omdat ik fan ben van mainstreet. gelukkig is dat nu gestopt maar gebeurd er soms nog steeds dat er gezegd word; 'GAYSTREET' maar dat negeer ik, dan stoppen ze ook.
    als 't gepest niet ophoud, ga dan vooral naar je ouders/leraar(es) of directeur of directrice. lukt dat niet? ga dan naar de kindertelefoon. ookal klinkt het heel erg raar, toch doen! nouja.. veel succes & ik hoop dat dit je een beetje helpt.
    Stay strong and stoppen met snijden!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • heej,
    ik heb me zelf ook gesneden maar ik ben er van afgekomen,
    je moet zoeken naar andere vrienden die zich zelf niet snijden, zij kunnen je het beste helpen, trust me!
    maar je moet je andere vrienden NIET in de steek laten!
    en als jij gestopt bent met je zelf snijden kun je misschien je vrienden ook helpen met stoppen.
    echt het leven is veel fijner zonder die krassen en zo op je armen en alles waar je je ook snijd!
    maar jij bent meer waard dan die mensen die jou pesten! ze zijn de pijn die jij moet lijden niet waard. laat ze zien dat je beter weet dan hen en dat ze naar zich zelf moeten kijken ofzo,
    you're a strong girl! don't forget!

    12 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten