Skip to content
4 reacties
265 weergaves

Geen make-up meer

Hey, Laatst had ik ruzie met mijn moeder over dat ik te veel zou bezig zijn met mijn uiterlijk. Ik heb natuurlijk golvend haar en stijl dit altijd en doe elke ochtend een beetje make-up op (enkel wimperkruller met mascara en beetje concealer). Desondanks deze kleine dingetjes sta ik toch snel lang voor de spiegel in de badkamer. Nu wil mijn moeder al mijn make-up afnemen om mij te beschermen tegen mezelf (meent ze). Voor mij is dit wel een grote stap. Ik draag niet veel maar het doet mij wel beter voelen. Ik vind mijzelf heel kaal zonder mascara ofzo en doe dit wel elke dag op. Het maakt mij erg onzeker nu ik dit niet meer mag. Iemand tips? Moet ik opnieuw in gesprek gaan met mijn moeder of het zo laten (waar ik het dus wel moeilijk mee heb)?

15 jaar
7 dagen geleden

4 Reacties

 • Ik vind altijd: Iedereen is mooi zoals ie al is. Doe mij maar gewoon puur natuur. Zo zou iedereen moeten denken .

  14 jaar
  6 dagen geleden
 • Ergens moeten ouders hun kinderen loslaten, en toestaan dat die hun eigen leven gaan leiden en eigen keuzes maken. Probeer dat heel taktvol en rationeel uit te leggen, op een rustig moment, niet tijdens een ruzie.

  Mogelijk heeft je moeder angst dat je je als een hoer gaat kleden en gedragen, en dat je dan binnen de kortste keren aan de drugs en in de goot zit, of zwanger raakt. Sommige ouders dramatiseren graag, ze kunnen het niet aan dat hun "lieve kleine meid" nu plots een volwassen vrouw is met een eigen leven, inclusief eigen sexleven.

  Bedenk ook dat jouw make-up mee bepaalt welk type jongens je aantrekt: hier aan de universiteit onder de hoogbegaafde meisjes zijn er heel weinig die make-up dragen. Ze zijn puur natuur, ze moeten het hebben van hun intelligentie en karakter. Ze hebben echte inhoud. Dat trekt gelijksoortige jongens aan. Dus je moet je zonder make-up niet onzeker voelen, want de betere jongens kicken niet op make-up.

  22 jaar
  6 dagen geleden
 • Is er een concrete aanleiding waarom je moeder nu je make-up afpakt? Sta je ‘s ochtends zo lang voor de spiegel dat je niet meer kan ontbijten en/of dat je te laat op school komt? Koop je zo veel make-up en verzorging dat je helemaal geen cent meer kan sparen per maand? Of nog erger, koop je die make-up met geld dat je eigenlijk (nog) helemaal niet hebt, bijvoorbeeld met Klarna-achtige constructies? Houd je de badkamer zo lang bezet dat anderen zich niet normaal kunnen verzorgen? Etc.

  Is het antwoord op al deze vragen ‘nee’, zou ik nog een keer goed met je moeder om tafel gaan zitten wat nou eigenlijk de concrete aanleiding is voor haar besluit. Het enkele feit dat zij vindt dat je te veel bezig bent met je uiterlijk, vind ik geen argument: een verzorgd uiterlijk verbetert je uitstraling, wat weer je zelfvertrouwen verhoogt.

  22 jaar
  6 dagen geleden
 • Ik denk dat je het beste nog een keer met haar kan praten erover. Je draagt niet veel make up. Slechts een beetje concealer en mascara, wat erg normaal is voor meisjes van jouw leeftijd. Als je om je heen kijkt, zie je veel meer meisjes van jouw leeftijd die wat make up dragen. Je bent dus echt niet de enige en het is dus niet raar ofzo. Gewoon weer met je moeder erover praten en aangeven dat het geen full face make up is maar zoals je zegt een beetje mascara en concealer. Dat zou moeten kunnen aangezien je geen 12 jaar meer bent. Ik hoop dat het goed komt!!

  Groetjes A

  17 jaar
  6 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

 • Bang voor de tandarts

  Bang voor de tandarts

  Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

  Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
 • Bekijk jezelf door een roze bril

  Bekijk jezelf door een roze bril

  In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

  Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten