Skip to content
10 reacties
1288 weergaves

Haar valt uit en ik word kaal!?

Hoi mensen,

Ik heb al sinds men 17e leeftijd last van dunner haar. Vroeger had ik altijd wat krullen en vrij dik haar, maar laatste jaren is het alleen maar dunner geworden. Langzamerhand merk ik dat ik kale plekken krijg op mijn hoofd, haar valt uit met kammen/douchen en ik heb enorm dun haar gekregen. Niet heel prettig voor mijn leeftijd, als je al die jongens ziet met volle bos haren...

Ondertussen heb ik al wat dingen geprobeerd en ben het nog steeds aan het doen: sporten, gezond eten, minder stress proberen te krijgen, niet roken, minder alcohol, biotine van Kruidvat merk inslikken en haarproducten gebruiken die je haar dikker moet laten maken.

Daarnaast heb ik inhammen gekregen en al een vrij groot voorhoofd erbij gekregen lol. Ik draag hierdoor heel vaak een hoed/pet, maar mensen zeggen dat dit voor haarverlies zorgt. Ook ben ik vaak bij kappers geweest, maar men haren zien er na nog steeds niet uit. Op mijn 22e jaar wil ik een haar transplantatie zetten.

Ik weet voorlopig niet wat ik moet doen met mijn haren. Iemand ervaring/ideeën of suggesties? Alvast bedankt mensen

20 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • TS hier,
    Lang geleden dat ik dit heb gepost.
    Uiteindelijk bij huisarts geweest en heb bloedonderzoek gedaan. En ja, een bepaald stofje was bij mij te laag waardoor mijn haren op mijn hoofd aangetast werden. Ik heb geen last van haarverlies op andere plekken en heb een baard.

    Maar bedankt voor reacties.

    Heb ook andere kapper en die heeft me enorm ermee geholpen. Nieuw product gekregen van kapper en medicijnen toegediend na bezoek dokter en men haren zien er beter uit !

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Jongen van 19, je zal dan wel op de koop toe moeten nemen dat er door deze en gene gevraagd gaat worden of je kanker hebt gehad en bestraald bent cq. chemokuur hebt gehad. Ik spreek hier uit ervaring van een vriend van me.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als mijn haar wat dunner zou worden scheer ik zonder na te denken alles eraf. Om uren voor de spiegel te staan om me haar goed te kammen vind ik vreselijk. Dit scenario heb ik ook al met mijn vriendin besproken. Zij ziet dit ook zo

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vraag me altijd af of dan een snor of baard wel groeien en ook van onderen? Het zou dan dus alleen om je hoofdhaar gaan, nou ja, alleen maar, ik kan me voorstellen hoe je je voelt. Evt. oplossingen zijn hier al gegeven dus ga ik niet in herhalingen vallen. Goed te lezen dat er meiden zijn die op een kale jongen vallen want dat is dan toch een probleem minder. Kaalheid op zich is niet het allerergste, maar ik was eens met mijn moeder bij zo'n kanker bestralingsinstituut en er kwam een kale man naast me zitten. We spraken wat tegen elkaar en ik vroeg hem of het een resultaat was van de bestraling waarop hij zei, nee hoor, ik heb het zelf afgeschoren. Ik denk dat er daar mensen liepen die zouden willen dat ze weer haar hadden! Ik ben er wel van geschrokken maar dat is mijn reactie.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Het mooiste vind ik een jongen, die kaal is of heel kort haar heeft (gemilimeterd), maar dan wel een mooie volle baard heeft met een snor. Zo ziet mijn ideale jongen eruit.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou het millimeteren als ik jou was man. Soms zie je dat het weer mooier terug groeit. En misschien bevalt je geschoren kapsel wel dat je het zo houd.
    Voordeel is dat je het thuis kan doen. Dus vraag bijvoorbeeld je broer/zus, pa/ma of een maat om de tondeuse erover te halen.
    Lotions en haartransplantatie zijn niet alles. Geeft geen of heel wisselend resultaat. Een maat van mij heeft ook dun wordend haar. Zijn moeder werkt bij een salon waar ze haarsystemen (zo noemen hun dat volgens mij) voor ook mannen aanbrengen. Dat ziet er bij hem echt heel natuurlijk uit.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Onze overbuurman had dat vroeger ook. Zelfs kale plekken. Zijn oude huisarts adviseerde hem petrole hahn, in het begin op de kale plekken aanbrengen en met een tandenborstel inwrijven. Later volstond het om het gewoon over het haar te sprenkelen, of op de handen te doen en ermee over je haren te gaan. Het heeft hem echt geholpen.
    Misschien vind je het niet zo prettig om te lezen (sorry, ik wil je niet kwetsen) maar op de stoeterij zijn wij het ook gaan gebruiken bij de paarden die hun manen en/of staart uitschuren. Met goed resultaat.
    probeer het eens. Je moet wel geruime tijd volhouden. Je zal niet na een paar keer al effect zien.
    Succes.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen20. Niks aan doen. Dat hoort bij jongens. Sommige jongens worden nu eenmaal wat eerder kaal. Ik zie het als een teken van mannelijkheid voor jou. Als je tegelijkertijd jouw snor en baard laat staan, dan heb je ter compensatie daar meer haar en dat kan jou er heel leuk en mannelijk doen uitzien. In combinatie met een petje kan heel leuk staan voor een jongen. Ik fantaseer wel vaak over dit type jongens, die vind ik leuk en die mogen er wat mij betreft wel wat meer zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, volgens mij moet je een arts raadplegen, moeilijk om vanaf jou bericht hier iets over te zeggen. Zelf heb ik ook al best diepe inhammen, maar er is naar mijn idee weinig aan te doen.

    Harttransplantatie kan een oplossing zijn, maar is vaak niet de “eeuwige” oplossing.

    Haarmiddelen die je bij de drogist koopt, daar geloof ik niet in en het volgens mij nooit bewezen dat een pet dragen schadelijk is voor je haar. Succes en mijn advies, begin bij de huisarts.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ga aan Minoxidil. Dat is het enige dat werkt tegen mannelijke kaalheid. Jet is best duur, maar de enige keuze is anders dat je op den duur een kale kruin krijgt.

    In ieder geval zou ik als ik jou was de kosten (als je ze dragen kunt) voor lief nemen voorlopig. Als je er aan toe komt om een fijne kale kop te krijgen (zoals ik) kun je nog altijd stoppen met een behandeling met Minoxidil. Vraag je huisarts of dermatoloog.

    De meeste mannen maken op een bepaald moment een variant op het hormoon testosteron (wat jou verder mannelijk maakt) aan dat mannelijke kaalheid veroorzaakt. Valt best mee te leven, maar het is ook te voorkomen.

    Laat je voorlichten door je dokter.



    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten