Skip to content
2 reacties
494 weergaves

Acne

Ik heb lang last gehad van acne op m'n voorhoofd en heb er elke dag een zalfje op gesmeerd.. nu ben ik eens een paar dagen gestopt met het zalfje en het is ineens weg? Anderen met dit probleem moeten did ook eens proberen

13 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Misschien allergisch voor iets in het zalfje?

    Ik heb eczeem. Dikwijls moet ik daar cortisonezalf op smeren, anders gaat het niet weg en wordt het alsmaar erger en groter, tot alles bloedt.

    Maar als ik teveel smeer, wordt het ook erger. Dus ik doe zo weinig mogelijk, veel te weinig volgens de dokter. Maar ik heb liever dat mijn eigen systeem alles zoveel mogelijk regelt, met zo weinig mogelijk medicatie.

    Teveel medicatie geeft niet alleen bijwerkingen, maar kan ook je natuurlijke systeem ontregelen, zodat het gaat tegenwerken in de andere richting. Dit is geen wetenschappelijke doktersuitleg, maar gewoon mijn eigen ervaring.

    Medicatie onderdrukt verschijnselen, het pakt niet de oorzaak aan. De zalf van vandaag geneest niet de oorzaak van gisteren (of vorige week/maand/jaar) waarom je dat eczeem kreeg, of dat acne bij jou.

    Net zomin als het uitblutsen van een auto de oorzaak van de week ervoor aanpakt waarom iemand tegen een boom reed. See?

    Dus je moet de diepere oorzaak proberen vinden en aanpakken. Dat is heel erg moeilijk, ik weet het, anders moest ik zelf geen zalf meer smeren. Probleem is dat dokters dat dikwijls ook niet kunnen: zij zijn vooral opgeleid in het onderdrukken van verschijnselen of het terug aan elkaar naaien van de brokken, en dat kunnen ze meestal heel erg goed. Maar ze zijn niet zo goed in het opnieuw in de natuurlijke balans brengen van je lichaam en geest, op natuurlijke manieren.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb gelezen dat Omega-3 en Omega-6 vetzuren een gunstige invloed hebben op Acne. Zoek maar eens op Omega vetzuren en Acne. Blijkbaar komt je lichaam iets te kort en ontstaan er ontstekingsreacties. Omega vetzuren zijn ook nog voor veel andere dingen goed, dus de moeite waard het eens te proberen.
    Fijn TS dat je er vanaf bent. Zat het allen op je voorhoofd of ook op andere plaatsen en is het daar ook weg? Misschien ben je er overheen gegroeid.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten