Skip to content
116 reacties
3150 weergaves

Wie doet zijn of haar oorbellen uit voor slapen

Ik heb altijd met zirkonia's in geslapen. Wou prima, nu heb nieuwe gekregen van mijn vriendin. Vierkante rvs stekers van lucardi. Mooie oorbellen maar de stekers prikken in mijn huid en de vierkante scherpe randen blijven haken in mijn kussen. Nou zegt mijn vriendin het is een kwestie van wennen of je doet ze elke avond maar uit voor het slapen gaan en de volgende ochtend weer in. Dat laatste zit ik niet echt om te springen. Wat zijn jullie ervaringen zowel meisjes als jongens?

20 jaar
7 jaren geleden

116 Reacties

  • @jongen 19, ik zelf heb veel oorbellen. Op dit moment heb ik brede rvs ringen in van ongeveer 1,5 cm en een zweerknopje erachter. Het idee is ook om een knopje achter en een ring voor te gaan dragen. Maar misschien ga ik ook wel 2 ringen dragen. Ik geloof dat met zo'n 2 weken de knopjes eruit kunnen. Ik vind de reacties van de meiden over het algemeen positiever dan van de jongens. En hoe ouder hoe negatiever bij beiden dat wel. Heb jij een vriendin? En wat vind zij ervan? @jongen 12, jou broer heeft er dus geen last van met slapen. Heeft hij een grote oorring? ik vind persoonlijk 1 oorbel bij een jongen niet zo mooi. Maar goed dat een keuze die je maakt. Wanneer laat je ze zetten?

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn broer heeft een oorbel. Zie hem nooit zonder en hij slaapt er ook mee. Ik wil ook graag een oorbel hebben.

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 20. Vind het niet erg om zo benaderd te worden, weet ik tenminste zeker dat mijn oorbellen opvallen bij de mensen haha Vind ik wel leuk hah In wat voor situaties doe jij je oorbellen uit dan? Vooral jongens kijken vaak verontwaardigd naar mijn oorbellen. Alleen jongens die zelf ook een of meer oorbellen dragen spreken me wel eens aan dat ze net stoer vinden, maar niet vaak ofzo hoor. Jongens reageren er toch anders op dan meiden. En ook weer verschil tussen jong en oud vind ik qua reageren... Wat voor oorbellen draag jij eigenlijk?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19, stom als ze jou zo benaderen. In sommige situaties doe ik ze ook uit idd. Mensen kijken allemaal naar je oorbellen als je met hun spreekt. Meiden / dames vind ik juist leuk om mee te communiceren. Vaak hebben zij ook oorbellen in en kijken ze naar jou oorbellen. En kijk ik naar die van hun hahaha.. Soms krijg ik een compliment en soms niet. Maar trek je er niets van aan, het zijn jou oren en jij draagt wat je leuk vind!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 20. Ik vind het normaal. Irritant vind ik het niet dus dan eerder prettig. Vind het wel chil om oorbellen te hebben namelijk, dus om dan te voelen en te horen dat ik die ringen in mijn oren heb hangen vind ik niet erg. Mijn ringen zijn 2cm. Ik kon vroeger wel jongens met oorbellen, maar die hebben ze allemaal uit gedaan. De enige nadelen aan het hebben van oorbellen als jongen zijnde vind ik dat mensen direct op je oorbellen gaan focussen. En dat je soms eens blijft haken. En dat je ze soms wel (verplicht) uit moet doen, ik laat ze liever gewoon altijd in... Hopelijk komt het ooit weer in de mode voor jongens, ben ik tenminste niet meer "die jongen met de ringen in z'n oren" en dus vaak de enige... Wel irritant om soms bekend te staan als "die jongen met oorbellen"...

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19, vind je dat juist prettig in bed dat krassen of irritant? En dat tikken wat vind je daarvan? Dat tikken zou ik nog wel fijn gaan vinden denk ik. Hoe groot zijn jou ringen? Goed om te weten om ringen te nemen van gelijke grote dan. Ja idd die mode is behoorlijk ingeslonken. Vaak ben ik de enige met oorbellen. Soms krijg ik reacties soms niet. Word heel gauw tijd dat de man en jeugd weer oorbellen gaan dragen.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 20. Klopt, meestal deed ik ook halverwege de dag de knopjes alweer uit mijn oren omdat ze begonnen te irriteren... Mijn ringen tikken vaak genoeg tegen elkaar aan ja. Vaak bewegen ze wel gelijk op als het ware en raken ze elkaar steeds net niet. Maar ook vaak genoeg wel en dan hoor ik dat wel eens ja. Ze schuiven in bed inderdaad over elkaar heen enzo, krassen kun je het noemen. En in bed vallen ze vaak een andere kant op als het ware omdat je je omdraait, en met 2 ringen per oor hoor ik ze dan ook wel vaak tegen elkaar aan komen. Omdat mijn ringen nu allemaal gelijke groot zijn komen ze ook niet in elkaar te zitten. Dat wil met 2 verschillende ringen in 1 oor nog wel eens gebeuren. Wat mij betreft mogen oorbellen bij jongens wel mode worden hoor, ik vind het wel wat hebben.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19, snap ik heb ik met sommige knopjes ook wel eens en dan drukt je knopje zo hard dat je aan de voorkant een grote lelijke deuk met gat hebt. Maar tikken jou ringen ook tegen mekaar aan met bewegen? En krassen ze ook op bed op mekaar en hoe ervaar jij dat? Gistermiddag even het centrum in geweest en heel toevallig achter een moeder gelopen met 2 zoontjes schatting 7 en 5 jaar oud en hadden beiden ook aan beide kanten oorbellen. Moeder had haaar haar los en kon ik niet zien. Maar langzamerhand begint het toch een klein beetje te veranderen volgens mij dat oorbellen niet meer alleen voor meisjes zijn.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 20, zijn maar weinig jongens met oorbellen inderdaad. 9 van de 10 keer ben ik ook de enige jongen met oorbellen. Ik draag geen knopjes omdat ik de vleugeltjes achter m'n oren altijd zo strak vind zitten en beginnen me te irriteren. Uiteindelijk bleek ik ringen ook nog eens mooier te vinden. Ik draag al ruim de helft van mijn leven oorbellen, dus heb er al vanalles in gehad, maar ik kom toch telkens terug op ringen.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19, jazeker maar idd ik kom ook nog regelmatig op plekken waar ik echt de enige jongen ben met oorbellen. Gisteravond nog een bbq gehad met 30 man. En ik was de de enige jongen met oorbellen. Er waren zelfs een aantal dames zonder oorbellen. Ik zou haast zeggen dames moeten oorbellen dragen jongens mogen ze dragen haha.. grapje. Het begint vaak al dat kinderen klein zijn en de ouders hun dochter vraagt of ze oorbellen wil hebben en hun zoontje niet vragen. Toevallig vorige week een gezinnetje in de winkel tegengekomen. Kinderen schatte ik 7 en 9 jaar. Zoontje had glimmende zirkonia's in en dochtertje vlinder knopjes. Moeder grote oorringen alleen pa had niets. Het zag er geweldig uit. Ik zou ook geen onderscheid maken en beiden vragen. Als mijn zweerknopjes eruit kunnen wil ik ook wel eens 2 ringen gaan dragen ervaren dat voelt. Maar de intensie voor mij is wel ring plus knopje in beide oren.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 20, klopt, jongens worden zich ook steeds meer mode bewust heb ik het idee en durven hierdoor ook steeds meer. Jongens met 4 oorbellen is dan ook steeds normaler aan het worden heb ik het idee, maar vooralsnog vind ik dat te weinig jongens oorbellen dragen. Sinds ik 16 jaar ben draag ik al 4 oorbellen, ik wou gewoon iets meer dan de standaard 2 oorbellen. Mijn neefje is ook over gegaan van 2 naar 4 oorbellen. Ik heb een hekel aan knopjes, heb ik wel eens gehad. Ik heb 4 gelijke ringen in mijn oren en dan inderdaad 2 in elk oor.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19, je ziet steeds meer dat jongens 4 oorbellen nemen in plaats van 2 of zelfs 1. Heb je ook links en rechts 2? En wat draag jij dan? Ik heb nu voor ringen en achter nog zweerknopjes. Kopjes vind ik vaak vervelend om te dragen in bed. Ringen geen probleem (meestal)

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb 4 oorbellen maar ik laat ze tijdens het slapen altijd gerust in. Vind het ook niet nodig om ze er uit te halen want heb er weinig last van

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb 1 ringetje. Doe hem nooit uit.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 18, nee ik ben nog niet in een pretpark geweest met grote oorringen. Die maat van jou heeft wel heel veel sieraden ik hou het wel basic. Ringen moet je layen piercen volgens mij en krijg je grotere gaatjes. Ik ben gewoon bij de juwelier geweest. Ja mijn gaatjes voelen wat heet aan. Maar warm weer en nieuwe gaatjes gaan ook niet zo goed samen denk ik. Uit voorzorg gaan mijn voorste oorbellen voor het slapen gaan uit. En probeer ik erop te liggen.echt tof dat jij een groep vrienden hebt die allemaal hetzelfde leuk vinden. En jullie je andere vriend ook proberen oorbellen aan te praten. Hebben jullie ook allemaal een vriendin? En wat vind jij mooi bij de dames qua oorbellen?

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 18. Komt omdat ik er niet om denk en druk en ruig ben soms. Ben al achter vanalles blijven haken. Dat ik ze nog nooit ben verloren is een wonder.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 20 jaar Ik ken best wel veel jongens met oorbellen. En de meeste van die jongens hebben ringen als oorbellen. Jongens met sieraden ken ik ook genoeg. Sommigen daarvan hebben ook best wel veel sieraden opzich. En een jongen heeft echt heel veel sieraden die ik ken haha Echt bijna wel alle soorten sieraden en ook heel veel overal van haha Heb er eens op gelet bij hem... Hij heeft horloge, 4 armbanden, 2 kettingen, 5 oorbellen, 3 ringen, 2 wenkbrauw piercings, 2 tepel piercings en een tong piercing. Zijn je nieuwe gaatjes dan extra gevoelig ofzo als je wel oorbellen in je voorste gaatjes draagt? Waarom achteraf toch kleinere zweerknopjes? En had je niet liever zweer ringetjes gehad? Ik twijfel nog over mijn 3e en 4e gaatjes haha Heb er geen haast mee, maar denk wel dat ik het ga proberen. Inderdaad, ben jij nog nooit in een pretpark geweest met ringen in je oren en dat zo ervaren? Die vriend van mij zonder oorbellen proberen wij nu voor de grap ook steeds oorbellen aan te praten haha

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 16 jaar Mooi formaat oorringen heb je! Hoe kan het dan dat je zo vaak blijft haken? Ik heb dit ook wel eens maar niet super vaak ofzo. Heb nu grotere ringen, misschien dat het daarmee sneller zal gebeuren, maar hoop het niet...

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 18, grappig zeg dat jullie mekaars oorbellen uitproberen. Wel tof dat je vrienden hebt met dezelfde smaak. In mijn omgeving ben ik de enige helaas. En dan heb ik natuurlijk ook nog mijn andere sieraden die in principe nooit af heb. Mijn nieuwe gaatjes zijn pijnlijk als ik erop lig. Heb nu effe niks in de voorste als ik ga slapen.die gaatjes moeten nog herstellen want het zijn wondjes. Achteraf misschien toch kleinere zweerknopjes moeten laten zetten. En in welk stadium ben jij voor je 3de en 4de gaatje? Weet je het al zeker of zit je nog te twijfelen? Haha.. gelukkig dat jij je oorbellen niet bent kwijt geraakt met díe g-krachten zeg tjonge.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen20. Valt mee vind ik. Zijn ringen van 2 cm. Maar ik ben al wel vaker blijven haken met mijn oorbellen en ook al wel eens met vingers erin.

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten