Skip to content
16 reacties
1728 weergaves

Oorbel bij een jongen. Wat vinden jullie hiervan?

Ik loop al een tijdje met de gedachte om een oorbel te nemen. Ik ben alleen bang voor wat andere mensen er van zullen denken. Ik zou graag in mijn linker oor een ring willen nemen.
Wat vind jij hiervan?

17 jaar
8 jaren geleden

16 Reacties

  • Mijn gaatjes zijn iets ruimer doordat ik vrij vrij zware oorringen in heb, maar zo ruim nu ook weer niet. Die steentje voel je echt niet hoor. Ga het nu gewoon doen, anders draag je ze over een jaar nog niet! En bij de juwelier is het een snoepwinkel voer je, met alle groottes die je maar wenst. Ook leuk is trouwens een hangertje in je oor.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar,
    Zelf ben ik meer fan van ringen dan van knopjes. Lijkt mij ook dat knopjes zo prikken daar achter je oren, helemaal als je er op ligt in bed omdat ze de eerste tijd niet uit mogen.
    Oke, dan gaan de ringen dus ook meer en makkelijker bewegen omdat ze meer ruimte krijgen.
    Dus jij hebt ondertussen ook grotere gaatjes in je oren omdat mensen er aan trekken en je zware ringen draagt??
    Ik ben benieuwd wat voor ringen ze hebben liggen!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ze schieten sowieso alleen knopjes/steentjes. Leuk toch? Oorlellen scheuren niet zo snel hoor. Met die zware oorbellen worden gaatjes hooguit wat groter. En ze hebben straks ringen genoeg bij de juwelier. Succes!

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar,
    Ik ga binnenkort denk ik ook wel een gaatje laten schieten!
    Weet jij of het ook mogelijk is om een zweer-ringetje te dragen in plaats van een knopje?
    Ik ben nog nooit echt bij een juwelier binnen geweest eigenlijk, maar het aanbod voor jongens oorringen zal wel niet heel groot zijn lijkt mij. Maar ik zal vast wel wat vinden.
    Ja, ik begin inderdaad met eentje. Ik heb eens lang geleden neppe oorbellen geprobeerd met iemand voor de grap. En het linker oor hanteerde makkelijker en voor mijn gevoel lijkt me links prettiger. Verder heb ik er geen bewuste reden voor.
    Lijkt me maar raar voelen als mensen er aan zitten. En wat die zware oorbellen betreft... Heeft dat gewicht en het bewegen van die ringen geen gevolgen voor de gaatjes in je oorlellen dat die ruimer worden ofzo? Het zou mij maar pijnlijk lijken als je oorlellen scheuren...
    Ik neem niet direct een grote, zware ring in mijn oor. Eerst een normale ring van 1cm groot ofzo. Ik zie wel. En dat die een beetje beweegt in mijn oor lijkt me ook wel leuk eigenlijk.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Joh, gewoon doen. Zeker als je zo graag wilt. Je bent toch niet de enige bovendien. Eerste weken draag je sowieso een (zweer)knopje. Na 6 weken mag je er een andere in doen. Kun je bij de juwelier lekker ringen uittesten. Is super leuk om te doen. Je merkt vanzelf wat het beste bij je staat.
    Je begint dus gewoon met eentje, bewust links? En wat dat trekken aan mijn oorringen betreft: is echt niet pijnlijk, doen ze meer op een leuke manier. Gisteravond mijn zwaarste oorbellen ingehad, voel me er helemaal prima bij.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar,
    Ik twijfel niet om de soort oorbel, daar ben ik al wel zeker van. Ik wil graag een ring. Maar om sowieso een oorbel te nemen twijfel ik. Ik ben gewoon bang hoe anderen er op zullen reageren.
    Waarom gebeurt het vaak dat anderen er aan trekken? Lijkt me nogal pijnlijk...
    Ik zou ook graag 1 oorbel willen. Een ring in mijn linker oor wil ik graag. Steentjes en knopjes zijn niet zo mijn ding denk ik. Lijkt me alleen wel een raar gevoel om die ring steeds te voelen bewegen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Twijfel je of je een oorring gaat dragen of sowieso een oorbel? Die grote ringen wennen snel, gebeurt wel vaak dat anderen er aan trekken. Vind ik alleen maar leuk. Ik zou gewoon met 1 oorbel beginnen, is standaard een knopje. Vandaag heb ik toevallig steentjes in.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar, Jammer dat er lacherig gereageerd werd... Wel leuk dat je naasten het wel leuk vinden! Daar ben ik juist het bangst voor, dat mijn naasten het maar stom vinden. Wat anderen er weer van vinden maakt me minder uit. Ik zelf ben dan weer geen homo, maar het lijkt me gewoon best gaaf om zo'n ring in mijn oor te hebben hangen. Ik denk van mezelf wel dat ik dan constant snel ben afgeleid door het bewegen van die ring haha. Ervaar jij ook ongemakkelijkheden of andere kleine irritaties die door je oorringen worden veroorzaakt qua praktische dingen betreft? Of blijf je wel eens haken bijvoorbeeld, of weet ik veel wat? Haha

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Reactie verschilden nogal. Mijn naaste vrienden vonden het helemaal leuk dat ik een oorbel droeg. Moeder moest even wennen, al wist ze dat ik er al tijden eentje wilde dragen. Toen ze er net aan gewend was, kwam ik met een tweede haha. Studenten lijken het maar niets te vinden, sommigen keken zelf een beetje lacherig. Met name toen ik voor het eerst oorringen in had. Over het algemeen zien de mensen het als een uiting van mijn homosexualiteit. Ik droeg mijn eerste oorbel kort nadat ik vertelde dat ik op jongens val. Tja, bij de ene staat het stoer, bij mij juist niet. Het meebewegen was even wennen, maar vind ik juist super.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar,

    Je was dus ook redelijk laat met het nemen van oorbellen! Hoe reageerde jouw omgeving er op? Dat zijn inderdaad best grote ringen. En hoe waren de reacties toen je voor het eerst ringen ging dragen?
    Zelf zou ik dan een dunne ring van max. 2 cm nemen. Maar ook niet kleiner dan 1 cm. Misschien later ook eens een dikkere. Vind je het niet storend dat ze mee bewegen?

    ---

    Hoi Jongen 15 jaar,

    Ik heb hetzelfde gevoel erbij als jou! Ik vind het ook heel gaaf staan, alleen ben ik bang hoe de mensen in mijn omgeving er op gaan reageren. Strechers vind ik inderdaad ook gaaf, alleen niet voor mijzelf. Wat voor oorbellen zou je zelf het liefst nemen? Ik zelf ga dan voor een zilveren ring.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind oorbellen bij mannen heel gaaf staan.
    Zelf vind ik studs of stretchers (max. 18mm) het leukst.
    Dat bepaalt natuurlijk nog altijd niet welke jij zou moeten nemen :P

    Ik zou ze zelf ook willen nemen maar durf het nog niet.
    Ik weet namelijk niet hoe de mensen in mijn omgeving er op gaan reageren.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen van 17. Ik was 18 toen ik mijn eerste gaatje liet schieten. Ik zat toen halverwege mijn eerste jaar. Had meestal klein steentje in. Afgelopen zomer nam ik tweede oorbel. Nadat ik na 6 weken schietknopje kon vervangen, ging ik voor het eerst oorringen dragen. Ca 3 cm, dus best groot. Heb dunne ringen en sinds kort ook een paar wat zwaardere. Voelt heel apart, ze bewegen mee. Op straat of op college draag ik die laatste niet, omdat de meesten het meer meidenoorbellen vinden. Die dunne wel, maar heb meestal steentjes in of (die heb ik ook) kleine ringetjes.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi Jongen 20 jaar,

    Hoe oud was jij uiteindelijk totdat je besloten hebt om gaatjes te nemen? Ik loop er denk ik al wel meer dan anderhalf jaar mee rond met de gedachte om een oorbel te nemen.
    Hoe groot zijn de ringen die je draagt tijdens het uitgaan en thuis?
    En er zijn inderdaad vrij weinig mannelijke studenten met oorbellen! Draag jij op school enzo ook vrij grote ringen of heb je dan andere oorbellen in?
    Ik denk ook wel dat ik het gewoon ga doen, alhoewel ik nog wel altijd een beetje twijfel!

    Groetjes!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Heb zelf ook lang gewacht, terwijl ik al tijden een oorbel wilde dragen. Hangt ook een beetje af van de omgeving.
    Er zijn nauwelijks mannelijke studenten met oorbellen. Viel wel op dus. Ze zag wel veel mensen kijken, niet allemaal even positief. Maar ach. Inmiddels heb ik gaatjes in beide oren. Thuis en met uitgaan heb ik meestal vrij grote ringen in. Gewoon doen!

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • ik vind het niet zo mooi maar wat maakt jou dat uit toch?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Gewoon doen, zou wel beide oren doen. 1 oor is uit de tijd. En lijkt ook niet

    23 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten