Skip to content
2 reacties
491 weergaves

Een einde van ons?

Hallo iedereen, ik heb afgelopen vrijdag een gesprek gehad met mijn vriendin (1.5 jaar samen). Ik zie haar zo graag, maar vond niet dat ze me genoeg steunde in wat ik dee in mijn leven. Het was een heel heftig gesprek met veel tranen en pijn, daar blijven slapen en in de ochtend toch besloten om het nog een kans te geven. Mijn gevoel is zo raar, ik zie haar zo graag maar langs de andere kant voel ik het ni meer. Hoe kan dat? Gisteren naar haar gegaan en begon s'avonds terug te twijfelen. Het is een heel lastige week geweest ( men twee beste vrienden hun relatie zijn ook geëindigd). Ik weet ni meer wat ik denk of voel.

18 jaar
2 maanden geleden

2 Reacties

  • J18, je schrijft dit weliswaar bij depressie, maar is dat ook zo? Ik wil je niet in twijfel trekken maar je schrijft ook dat het nu anderhalf jaar is. Dat zou ook kunnen betekenen dat je relatie zo langzamerhand in een andere fase terecht komt. Je kent elkaar inmiddels goed en de heftige verliefdheid en magie gaan een beetje voorbij. Het gevoel is misschien niet weg maar aan het veranderen. Zelf heb ik ongeveer even lang mijn vriend en ondanks dat we er veel aan doen om die relatie spannend te houden is er bij ons ook al heel veel gewoon geworden. We kunnen nu ook van elkaar af blijven en staan niet altijd meer direct in vuur en vlam als we elkaar zien maar we willen wel graag bij elkaar zijn. Ik zeg niet dat ik gelijk heb maar denk er eens over na of zoiets ook bij jullie zo is.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Hallo jongen van 18,
    Wat me als eerste opviel, was dat je dit bij ‘depressie’ schreef. Ben je zelf depressief en had je het gevoel dat jouw vriendin je niet genoeg steunde? Als dat zo is, kan het heel lastig voor buitenstaanders zijn, omdat ze niet goed weten wat ze met je aan moeten.
    Je gaf aan dat je niet goed je emoties kon reguleren - je weet niet wat je voelt. Wellicht kan een zorgverlener je helpen met emotieregulatie. Wat je ook kunt proberen, is mediteren. Ik word daar rustig van en kan dan helder naar dingen kijken; wellicht is dat ook zo bij jou. Mijn emotieregulatie is ook erg slecht; ik ben ook depressief en autistisch, dus dat helpt niet mee.
    Je hebt al een goed gesprek met haar gehad; blijf communiceren, dat is erg belangrijk in een relatie.
    Ik weet niet goed wat je kunt doen om je emoties te herkennen, maar ik wil je in ieder geval veel succes wensen!
    Liefs, G

    19 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten