Skip to content
6 reacties
539 weergaves

Onzeker

Hey, ik ben echt heel erg onzeker. Ik voel mezelf te dik en doe alleen maar stoer op school zodat ik niet overkom als een sukkel. Ik heb het idee dat iedereen me lelijk vind zelfs mijn ouders. Ik ben ook echt heel erg klein voor mijn leeftijd ik ben namelijk 13 en ben 1.48 dus ja. Daarnaast ben ik ook depressief en heb een paar x geprobeerd om zm te plegen. Dat ik bi ben helpt ook niet echt mee. Ik heb het tegen 2 beste vriendinnen verteld en de ene die ken ik pas vanaf de 1e en die ging er erg goed mee om en ze steunt me echt. En de 2e die ken ik al vanaf groep 5 maar die vond het maar vreemd. Ik weet niet zo goed wat ik kan doen tegen mijn onzekerheid en depressies iemand hulp en tips? (Ik wil er echt niet met mijn ouders over praten)

13 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Hoi goed dat je het deelt met ons! Je bent niet klein in de puberteit kan er nog van alles gebeuren en onzeker zijn hoort ook bij de puberteit ik snap dat het lastig is maar het wordt beter en hoe klein of groot je bent maakt niks uit je bent goed zoals je bent alleen dat moet jezelf nog ervaren en die 2de vriendin is dan geen echte vriendin ookal is dat lastig jij bent goed zoals je bent en ik denk dat het toch goed is om naar je ouders te gaan of naar je mentor of vertrouwenspersoon om je hart te luchten ookal is het lastig het wordt echt beter het is een nare periode maar je komt eruit en beloof mij geen zelfmoord te plegen dat is niet de oplossing dat lijkt misschien soms zo maar later denk je ik ben blij dat ik nog leef en je bent het leven echt waard er zijn genoeg mensen om je heen die van je houden blijf jezelf doe wat je nodig hebt en dan komt het goed trek je niks van anderen aan ookal is dat lastig of zoek hulp lucht je hart dat is zo belangrijk en dan zul je merken dat het uiteindelijk beter gaat en mensen begrip hebben

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey bedankt voor de tip en wat rot voor je

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • JIJ BENT GEWELDIG, ik denk dat je dat even nodig hebt en ik meen het, want het is al heel bijzonder om te vertellen dat je bi bent, dat is heel lastig en dat weet ik, ik heb het zelf meegemaakt. Het maakt niet uit dat je klein bent of niet knap, dat boeit jou toch niks. Doe gewoon waar je gelukkig van word en laat anderen lekker denken. Dat is mijn instelling, ik ben zelf bij en heb best wel wat volgers op Twitter ik had het verteld daar een mensen zijden meteen, kankerhomo, ga dood, etc. Je kent het misschien wel. Maar het boeit me niet, want wat heb ik eraan als hij dat denkt of niet denkt, niks. De enige reactie die mij ooit pijn heeft gedaan was de reactie kankerhomo onder de tweet waarin ik zei dat mijn vriendje gisteren was overleden aan kanker (K*tziekte) laat ze gewoon lekker kletsen en doe wat je leuk vindt, als je dat doet en mensen op zoekt die dat ook leuk vinden wat jij leuk vind kan je een vriendengroepje opbouwen en ben je niet alleen, die mensen zien je dan staan

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, lijkt me moeilijk voor je dat je je zo onzeker voelt. Goed dat je er hier op het forum over durft te vertellen! Ook als je er met je ouders niet over wilt praten, zijn er mensen die je kunnen helpen: je kunt bijvoorbeeld bellen of chatten met de Kindertelefoon. Wat ik je ook aan kan raden is om je huisarts te vertellen hoe je je voelt: die kan met je bekijken hoe je het best geholpen kunt worden en je bijvoorbeeld doorverwijzen naar een psycholoog (daar heb ik zelf goede ervaringen mee). Als de scholen weer open zijn, kun je er ook met je mentor over praten.

    Heel veel sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Reactie op jongen van 21 Hey ik ben de schrijver van dit onderwerp. Ik bedank je voor je reactie ik denk dat ik dit toch wel fijn vind om te horen, als ik boven onder de 25 kilo zou wegen zou ik er denk ik toch wat mager uit zien. Over dat bi zijn, ik weet echt zeker dat ik bi ben. Dankjewel

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, wat je daar schrijft klinkt allemaal heel naar. Maar ik zie ook wat lichtpuntjes en ik vraag mij af of het met jou werkelijk zo erg gesteld is als jij zelf denkt. Om te beginnen heb je twee goede vriendinnen waarvan er een jou steunt en de andere jouw geklaag wat ongemakkelijk vindt. Dat moet je haar niet kwalijk nemen, op jou leeftijd is het moeilijk om met zulke sombere gevoelens om te gaan en ze is toch nog steeds je vriendin?

    Je vindt jezelf klein, 148 centimeter. Voor iemand van jou leeftijd die nog jaren groeit lijkt mij dat niet zo erg klein. Bovendien, kleine mensen worden meestal ouder dan lange mensen omdat ze minder vaak akelige ziektes krijgen. Dus dat is alvast een ding waar je echt geen zorgen over hoeft te hebben. Jij bent gewoon op zoek naar minpuntjes!

    Je vindt jezelf ook lelijk. Wie zegt dat jij lelijk bent? Heb je dat zelf bedacht? Ik ken helemaal geen lelijke meisjes van dertien, ze zien er allemaal schattig uit. Ook nooit gehoord van het lelijke eendje dat een mooie zwaan werd? Lelijk zijn is maar een gevoel. Mensen houden van jouw persoonlijkheid, niet van je uiterlijk. Als jij meer van jezelf gaat houden wordt je vanzelf mooier!

    Je zegt dat je je stoer gedraagt om niet als een sukkel over te komen. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Ben je brutaal tegen de leraar? Gebruik je ruwe taal en vloek je? Maak je dingen kapot?
    Het punt is, als mensen van iemand houden dan houden ze van hoe die persoon echt is van binnen, niet van wat die persoon speelt te zijn.
    Mensen willen dat jij echt bent en niet dat jij een spel met ze speelt. Wees gewoon jezelf. Als je bang bent dan zeg je dat je bang bent, als je onzeker voelt dan zeg je dat je je onzeker voelt, als jezelf lelijk vindt dan zeg je dat gewoon, als je jezelf te dik vindt dan zeg je dat gewoon. Je zult zien dat mensen je dan gaan helpen.

    Over dat dik zijn, hoe zit het met de rest van jouw gezin, zijn die ook dik? Ben je echt te dik of is dat ook iets dat jij zelf denkt? Je kunt uitreken of je echt te dik bent. Neem je lengte in meters in het kwadraat, dus1,48 x 1,48= 2,2 (afgerond) Stel dat je 50 kilo weegt dan deel je die 50 door 2,2 = 22,7 en dat is goed. Beneden de 20 is te dun, boven de 25 is te dik.
    Als je niet tevreden bent met je lichaam kun je aan sport gaan doen. Is er iets dat je leuk vindt of goed kunt? Turners bijvoorbeeld hebben altijd een prachtig lichaam en iedereen kan het recreatief op zijn eigen niveau doen.

    Dan vindt je het ook al erg dat je bi bent. Waarom? Jij kunt genieten van de schoonheid en het vrijen met jongens en met meisjes. Wat is daar verkeerd aan? Trouwens, kinderen zijn allemaal bi, pansexueel noemen ze dat. Later ga je je pas in een bepaalde richting ontwikkelen en soms blijf je gewoon bi. Nou en?

    Het is jammer dat je niet met je ouders wil praten. Ze houden echt wel van jou, ze hebben toch al je hele leven voor jou gezorgd! En dat blijven ze doen zolang ze er zijn.
    Heb een beetje vertrouwen, in jezelf en in de mensen om je heen. iedereen heeft welk iets waar hij of zij niet tevreden over is en bij volmaakte mensen voelt niemand zich op zijn gemak. Juist bij mensen die wat minder volmaakt zijn, zoals jij van jezelf denkt, voelen mensen zich het prettigst. Je bent geen ding, je bent een mens.

    Geen rare dingen meer doen hoor, accepteer gewoon dat het is zoals het is en maak geen obsessie van dingen die je niet bevallen. Kijk naar de toekomst. Je gaat nog heel veel leuke en spannende dingen meemaken!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten