Skip to content
5 reacties
497 weergaves

Depressie iemand helpen

Hoi ik ben 19 jaar en gaat best heel erg slecht met mij ik heb best een druk leven met mn eigen bedrijf en ik reis heel veel voor mn werk het hele jaar door mn probleem is nu eigenlijk dat ik eigenlijk geen vrienden heb en dat vindt ik best heel erg kut ik probeer er wel altijd mn best voor te doen en zie der zelf gwn best goed uit maar ik ben gwn niet erg heel erg sociaal , zou het graag willen verbeteren maar weet niet echt hoe ben ook niet zo heel goed in praten ik had dan vorig jaar me eerste vriendin op mn 18 e mn eerste alles eigenlijk (we waren ongeveer een jaar samen en ze woont tegenover me wat echt kut is nu ) , ik hield ontzettend van haar en deed alles om zo’n goed mogelijk vriendje te zijn en dat zag zij ook ging helaas uit omdat ze het niet trok dat ik zoveel weg was voor mn werk wat me hart echt heeft gebroken en mis haar ondanks het nu 4 maanden uit is nogsteeds elke dag en doet me nogsteeds heel erg zeer Familie heb ik ook niet echt iedereen heeft ruzie met elkaar, maar nu voel ik me dus best eenzaam ik kan heel slecht vrienden maken / sociale contacten opdoen en ben gwn bang dat het niet meer goed komt ik hou er heel veel stress aan over wat me helemaal opvreet elke dag ookal denk ik er niet aan is een heel vervelend gevoel in je buik Kan iemand me mischien helpen

19 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Hey TS, zwaar voor je dat je je zo voelt. Weet dat je er niet alleen voor staat. Zijn er mensen met wie je kunt praten over je gevoelens, bijvoorbeeld je ouders? Je kunt daarnaast ook contact opnemen met een dienst als MIND Korrelatie, als je gewoon met iemand wilt praten. Ik kan je uit eigen ervaring ook aanraden om je huisarts te vertellen over wat je doormaakt, als je dit soort depressieve gevoelens ervaart; die kan met je bekijken wat de beste manier is om je te helpen.

    Ik wens je heel veel sterkte.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Met jouw leven zal het niet gemakkelijk zijn om een relatie te onderhouden. De vraag is ook waar je de meeste energie op wil richten, vrienden, een nieuwe vriendin, of allebei. Als je vrienden wilt zul je het inderdaad moeten zoeken in de omgeving waarin je werkt, maar ik denk dat je collega's meestal wel wat ouder zullen zijn. Als je het druk hebt in de zomermaanden dan kun je wellicht wel wat hulp gebruiken, misschien kun je dan parttime hulp inhuren voor wat uren in de week waarmee je een collegiale relatie en misschien wat meer kunt opbouwen. Je hebt moeite met contact maken. Het punt is dat er gelegenheden zijn waar mensen komen om anderen te ontmoeten, maar de vraag is of jij daar tijd voor hebt. Als je een gesprek wilt aanknopen met iemand is het altijd goed om belangstelling te tonen maar dan moet je al iets weten over de persoon die je aanspreekt. Die persoon moet natuurlijk ook open staan voor jouw benadering. Als een meisje met een vriend is moet je haar niet aanspreken, maar als ze met vriendinnen is kan het weer wel, maar dat zul je zelf ook wel weten. Je moet inspelen op de situatie. Als ze uitbundig zijn kun je daar wat over zeggen, als iemand een beetje ingekeerd is kan je misschien vragen of je haar wat kunt opvrolijken. Je moet dus belangstelling tonen voor iemand. Wat doe je, vind je het leuk, gaat het goed op school of het werk, doe je aan sport, welke films vind je leuk, ga je op vakantie, denk je wel eens aan wat je later wilt, enzovoorts. Wees ook openhartig over je zelf. Vertel wat je doet, zeg gerust dat je moeite hebt om met jouw leven sociale contacten te onderhouden, dat je daardoor je vriendin bent kwijtgeraakt, wat je leuk vindt, wat je bereiken wilt, enzovoorts. Als er belangstelling is heb je contact, als ze onrustig wordt en om zich heen gaat kijken kun je wel stoppen. Misschien kun je hier wat mee, maar ik vraag mij af of je dit soort dingen niet zelf al bedacht hebt. Het is moeilijk om dit soort adviezen te geven op afstand. Jouw leven is zo anders als dat van je leeftijdsgenoten. Misschien dat het beter gaat als je ouder wordt. Is er niet een ouder vertrouwenspersoon waarmee je over dit soort dingen kunt praten? In ieder geval succes gewenst.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik werk die zomerse maanden eigenlijk zo goed als 7 dagen in de week van 12 smiddags tot 12 en soms wel 3 in de nacht met mn ex heb ik geen contact meer en ondanks ik haar wel mis wil ik niet terug krabbelen omdat zij ook afspraken niet is nagekomen en me ook heb laten zitten ik wil zomers gwn verder gaan met mn bedrijf en erg gwn zakelijk een goed jaar weer van maken En gewoon iemand zoeken van mn die hetzelfde leven Leid als ik wanr die zijn er ook wel Alleen mn probleem is nu nog dat ik niet altijd zo makkelijk kan afstappen op mensen en er mee praten heb ik best moeite mee merk ik hoe verbeter ik dat

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Je geeft zelf al een heel goede analyse van het probleem. De meeste jongens van jouw leeftijd zitten nog op school en zo te lezen ben je toch een stuk volwassener dan je leeftijdgenoten. Dan wordt het moeilijk aansluiting te vinden. Jongens doen samen, meisjes zijn samen. Als je vrienden zoekt moet je dus iets zoeken dat je samen met anderen kan doen, liefst in een soort van georganiseerd verband zodat je elkaar regelmatig ziet. Wat dat kan zijn hangt af van je eigen interesses. Sport is een idee, maar er zijn andere zaken denkbaar. Gezien je leven klikt het misschien beter met mensen die wat ouder zijn dan jij en een vergelijkbaar bestaan hebben. Die vinden het misschien wel leuk hoe jij bezig bent en raken geïnteresseerd. Wat je onderneming inhoudt zeg je niet, maar het moet toch mogelijk zijn om bijvoorbeeld het weekend vrij te houden. Maandag zou je thuis kunnen werken aan je administratie als dat van toepassing is, en je ambulante zaken doe je van dinsdagmorgen tot vrijdagmiddag. Zo ben je dan al drie dagen en vier nachten thuis en bereikbaar en vrij voor leuke dingen. Veel jongens van jouw leeftijd hebben een romantische relatie zoals jij had. Die is stukgelopen omdat je vriendin zich verwaarloosd voelde. Jullie waren te weinig "samen". Ze heeft het er vast met jou over gehad. Heb je naar haar geluisterd? De vraag is nu, is het mogelijk om die breuk te herstellen als je je leven anders inricht? Hebben jullie nog contact met elkaar of heeft zij al iemand anders? Je hebt in ieder geval al vroeg een dure les geleerd. In het leven moet je keuzes maken, geld verdienen eerst of je sociale leven eerst. Misschien heeft het je wakker gemaakt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat vervelend.. misschien kun je bij een vereniging gaan? Een vereniging is meer dan een groep die dezelfde hobby hebben. Vooral als wat oudere lid, je wordt gevraagd als hulp/begeleider. Je creëert er echt een netwerk mee. En neem er tijd voor, hou er elke week een vast moment voor vrij.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten