Skip to content
4 reacties
1459 weergaves

Heb ik depressie?

Hey, ik heb nu al enkele maanden deprimerende gevoelens en soms een down gevoel. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet want ik ben niet 24/7 depressief dus voel ik me een beetje een aansteller. Ik kan ook nog wel lachen alleen soms dan voel ik me niet echt blij ofzo. IK gebruik nu sinds een aantal maanden antistress alleen die dingen zijn best duur en die kan ik niet blijven betalen. Ik wil eigenlijk ook niet naar mijn ouders want ik denk dat die mij niet begrijpen of gaan zeggen dat het allemaal van zelf goed komt. Deze gevoelen zijn al min of meer aan de gang sinds groep 4 dus ik wil er eigenlijk wel vanaf. Weet iemand wat ik het beste hier aan kan doen?

14 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Goed dat je met ons deelt! Wij zijn geen psychiaters dus kunnen niet beoordelen wat jij hebt. Als je dat wilt weten raad ik je aan om naar de huisarts te gaan zodat hij/zij je door kan verwijzen en je stelt je niet aan! Het is verstandig om het aan je ouders te vertellen, want het gevoel is niet leuk en zij kunnen je een luisterend oor bieden en adviseren of andere mensen die je vertrouwt kan natuurlijk ook. Je kunt ook rustig aandoen en het van je af schrijven of naar de kindertelefoon of dingen doen waar je energie van krijgt, blijf hier niet mee lopen en waarschijnlijk gaat het ook over. Na regen komt zonneschijn, als ik nog iets voor je kan doen hoor ik het graag. Ik begrijp dat het vervelend is en je er vanaf wilt. Je bent niet de enige

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb je vaak het gevoel dat je neerslachtig bent? Heb je geen behoefte om dingen te doen waar je eerst van hield en lig je liever in bed en denk je aan zelfmoord, enz. Dat meer dan twee weken dan kan er spraken zijn van een depressie. Maar ik las dat je soms lacht.

    Het kan ook zijn dat je waarschijnlijk vaak emotioneel bent.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat lijkt me zwaar voor je. Je stelt je niet aan; je niet 24/7 slecht voelen is niet hetzelfde als je goed voelen.

    Blijf er niet alleen mee rondlopen. Er zijn mensen die je kunnen en willen helpen. Mijn advies zou zijn om met je huisarts te gaan praten over hoe je je voelt: die kan je doorverwijzen naar de juiste hulp om je weer beter te gaan voelen. Als je wilt praten kan het verder helpen om contact op te nemen met de Kindertelefoon.

    Heel veel sterkte!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Het kan zijn dat je gewoon veel meemaakt op het ogenblik. Veel veranderingen waar je voor je gevoel geen of nauwelijks invloed op hebt. Of het gevoel dat er veel "moet", verwachtingen van school, sport, vrienden / vriendinnen, enz. Een dooddoener misschien, maar dat gaat inderdaad over op den duur. Je leert ermee omgaan. Probeer dingen te (gaan) doen waar je energie van krijgt. Ik heb het idee dat je nu teveel dingen hebt waar je juist energie aan verliest. Dat is denk ik de oorzaak van je sombere gevoel. Maar misschien zit ik er naast. Geef ajb een reactie of ik een punt heb of in een andere richting moet zoeken.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten