Skip to content
2 reacties
635 weergaves

Hoe kun je iemand helpen?

Een vriendin van mij heeft mij 2 weken geleden in een vreselijke benarde situatie gebracht... hierop heb ik nu besloten haar te willen helpen met haar depressie. Ik ben zelf ook depresief en heb Voor al last van automuntilatie maar zij heeft ook echt plannen enzo... Heeft er iemand een tip hoe ik haar helpen kan? Haar ouders helpen haar hierin niet...

17 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Hoi ik weet hoe het is om mij zo te voelen en ik ken mensen om mij heen die zich zo voelen dus ik heb wel ervaring maar wat je kunt doen is er met haar over praten en wees betrouwbaar maar vat het niet persoonlijk op denk wel nog aan jezelf biedt haar een luisterend oor en steun en help haar en zeg lieve dingen maar wel gemeend en als je je teveel zorgen gaat maken zal ik het toch met haar ouders bespreken en geef erkenning en zeg dat je het begrijpt en begrip toont en dat je er voor haar bent of geef haar adviezen waar zij heen kan gaan bijvoorbeeld de huisarts en dan doorverwezen worden uiteindelijk gaat het helpen het is zwaar maar you can do this en geef haar afleiding

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, dat klinkt heftig voor jullie allebei. Om te beginnen raad ik jullie beiden aan om hier niet mee rond te blijven lopen. Ik weet niet of jullie al hulp krijgen, TS, maar zo niet, dan is het een goed idee om een afspraak te maken met jullie huisartsen. Die kan jullie doorverwijzen naar professionele hulp van een psycholoog. Daar heb ik zelf heel goede ervaringen mee uit een periode toen ik het zelf erg moeilijk had, dus ik beveel het sterk aan!

    Weet je hoe ver haar plannen zijn? Wat je in ieder geval kunt doen is haar vragen om contact op te nemen met 113 Zelfmoordpreventie (via het nummer 0900-0113 of via chat op www.113.nl). 113 adviseert trouwens ook mensen die zich zorgen maken over iemand anders: misschien helpt dat jou. Mochten jullie niet in Nederland wonen, maar in België, dan kan deze website misschien helpen: https://www.zelfmoord1813.be/ Als er een noodsituatie is, bel dan 112.

    Ten slotte: dit is niet alleen voor haar, maar ook voor jou een emotioneel zware situatie. Het kan helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt - misschien je ouders, een ander familielid of je mentor op school. Je hoeft dit niet alleen te dragen.

    Ik lees trouwens dat je last hebt van automutilatie. Ik heb wel eens de tip gelezen om, wanneer je de drang voelt om jezelf pijn te doen, een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken. Dan voel je wel pijn, maar beschadig je jezelf minder. Zo kun je op een relatief veilige manier proberen te minderen en er zo vanaf te komen.

    Heel veel sterkte gewenst aan jullie allebei, TS. Laat het weten als ik nog iets voor je kan betekenen.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten