Skip to content
1 reacties
455 weergaves

Ik kan hier toch niet de enige in zijn.

Hey iedereen,

Nieuw hier. Zit me hier om elf uur 's avond druk te maken op dingen waar ik geen direct invloed op kan hebben. Ik kan het hier niet met mijn ouders over hebben, omdat ze het een luxeprobleem vinden. Dat is ook zo, maar mijn situatie maakt me gek en doodongelukkig. Waarschijnlijk beland ik weer recht in een depressie.
Ik ben niet gelukkig met de manier waarop het normale leven eruit ziet. Ik zie mezelf niet nog vier jaar studeren, daarna een man zoeken, kinderen krijgen, voor eeuwig op dezelfde plek wonen met een fulltime baan waar het merendeel van mijn tijd uit zal bestaan.
Ik zit nu nog op de middelbare school, mijn laatste jaar. ik verdoe mijn tijd daar met dagdromen met het beeld van het onrealistische leven wat ik zo graag zou willen volgen. Het klinkt allemaal erg hippie, tumblr travel hoe achtig maar het lijkt me geweldig mijn leven reizend door te brengen. Telkens een paar weken of maanden op één plek verblijven, waar ik dan kleine baantjes aanneem om benzine voor mijn busje en eten te kunnen betalen.

Het komt er op neer dat ik mijn leven niet wil verspillen door veel te werken en mijn intelligentie alleen te gebruiken om tienduizend boeken uit mijn kop te leren. Ik ben klaar met dit depressieve, ongemotiveerde gevoel en ik wil gewoon weg. Maar dat kan niet, want dat zou de harten van mijn ouders breken.

Ik ben al een tijdje opzoek naar mensen die zich zo voelen, maar naast één dronken ontmoeting met een paar Portugese jongeren (was lit) , heb ik die mensen nog niet gevonden. Ik heb gewoon bevestiging nodig dat dit niet raar is en dat ik niet de enige ben.

Dus, heeft iemand van jullie dit ook?

18 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Raar ben je zeker niet! Ik heb vaker gehoord van mensen die opzien tegen het 'normale' leven en bijvoorbeeld willen reizen, zoals jij. Zou het misschien iets voor je zijn om na dit schooljaar een tussenjaar te nemen en dan te gaan reizen? Dat doen meer mensen, en het kan je veel leren over wie je bent en wat je wilt.

    Geef jezelf de tijd om te ontdekken wat je leuk vindt en wat je met je leven wilt doen. Je hoeft jezelf niet te laten tegenhouden door het idee van een 'normaal' leven! Dingen als studeren of fulltime werken zijn niet verplicht. Het belangrijkste is dat je doet waar jij gelukkig van wordt.

    Als je depressieve gevoelens hebt, raad ik je aan om (via je huisarts) naar een psycholoog te gaan. Die kan je helpen om meer grip te krijgen op je gedachten. Ik heb er zelf heel goede ervaringen mee.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten