Skip to content
7 reacties
405 weergaves

Me moeder is overleden, hoe kan ik daar mee omgaan?

Sinds 5 dagen geleden is mijn moeder overleden in de ziekenhuis vanwege spierziekte. Haar laatste woorden tegen mij was: "Ga naar huis en slaap lekker mijn schatje, hopelijk kan ik je morgen weerbzien. Als het niet zo is blijf ik wel bij je hart". In die nacht is ze helaas overleden en ik kreeg het pas daarna over te weten toen mijn broer mij om 5:38 wakker maakte. Ik moest heel erg hard huilen, de vrouw van mijn leven die ik verloren heb en nooit meer terug kan zien. Elke dag als ik er aan denk begin ik te huilen en snikken. Nu ben ik het nog steeds niet los en raak steeds gestressd. Ik wil tips hoe ik het kan wegdenken.

17 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Dankje mensen voor al die tips na een week dat ik dit bericht haalf jaar geleden typte ben ik me moeder helemaal vergeten uit me leven, de enige dingen waar ik aan nog denk zijn leuke gedachtes met mijn moeder.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Sterkte

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Gecondoleerd ik heb het zelfde een paar jaar terug meegemaakt en ik weet dat het pijn doet en je zal haar nooit vergeten maar denk eraan dat ze wil dat jij gelukkig wordt en ga juist presteren om haar te laten zien dat je het wel kan en dat ze je goed heeft opgevoed. Ik eb het er de eerste paar maanden ook heel moeilijk mee gehad omdat mn ouders gescheiden zijn en ik geen contact met mn pa meer heb. Dus ik viel in een diep gat maar wees sterk je komt er uit en zal haar nooit vergeten.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Terwijl ik dit lees, krijg ik zelf al tranen in mijn ogen! Ik kan er niet aan denken om hetzelfde mee te maken, maar toch is het jou wel overkomen :( Heel veel sterkte met het verlies! En zoals ze zei: ze is voor altijd in je hart. Ik geloof , dat er ooit een dag is , dat iedereen elkaar weer zal zien. En tot dan denk ik er elke avond aan en dan kijk ik naar de sterren en dan vraag ik mij af hoe ik mijn beste vriend verloren ben. Maar ooit komt die dag :-)

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Gecondoleerd. Je moeder is altijd bij je. Als je haar mist moet je gewoon tegen haar praten. En dat is niet raar. Zij ziet dat jij het heel moeilijk hebt met haar verlies. En jouw moeder heeft hier ook geen rust in. Zij heeft haar kinderen hierzo niet op zo'n manier willen achterlaten. Als jij je moeder oproept zal zij jouw het gevoel geven dat ze bij jouw is. Ik geef jou en jouw familie de kracht en steun (ik ben paranormaal begaafd) van boven uit om hier overheen te komen. En heb een kaarsje aangestoken om jouw en je familie enige rust te brengen. Heel veel sterke, liefde en geluk toegewenst. Xxx

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • pffffffffffffffff sterkte ik heb ook veel mensen verloren die dichtbij me stonden het duurde heel lang totdat ik het had verwerkt en dat zal ook zo bij je moeder zijn probeer gewoon veel te plannen en afleiding te zoeken

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Gecondoleerd met je verlies. Wat heftig dat je dit meemaakt. Je hoeft je er echt niet voor te schamen dat je het niet los kunt laten: het is heel normaal om te rouwen, zeker als je zo'n belangrijk iemand verliest. Wat misschien kan helpen is je gevoelens niet weg te drukken, maar ze je ook niet te laten beheersen: erken dat ze er zijn, maar bedenk dat je rouwgevoelens hebt en dat je ze niet bent. Maar het is best moeilijk om dat te doen.

    Je zou eens online kunnen zoeken naar advies bij rouwverwerking. Als je merkt dat je het echt niet meer trekt, kun je ook in therapie gaan.

    Ik wens jou en je familie heel veel sterkte in deze tijd. Hopelijk vinden jullie steun bij elkaar.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten