Skip to content
8 reacties
520 weergaves

Gebeurtenis: sexting, en nu wil ik er meer uit.

Bijna 3 jaar geleden kreeg ik een vriend (hij was 15 en ik 12) het was op t begin allemaal lief en aardig. Hij had een moeilijke thuissituatie enzo en hij woonde begeleid doordeweeks. Ondanks dat gaf ik hem een kans, hij wilde al snel meer en ik ben erin meegegaan. Ik bedacht me toen niet wat ik precies wilde, ik was jong (13) en deed gewoon wat hij wilde (seks enzo). Op een gegeven moment vroeg hij om naaktfoto's, ik heb een hele poos nee gezegd maar uiteindelijk toch gedaan. Nadat ik het heb uitgemaakt omdat hij was vreemdgegaan begon hij me te bedreigen en vieze woorden te zeggen. Hij had het over foto's en ik wist niet waarover hij het had. Nadat dat uitkwam en ik erachter kwam dat een paar neppe vrienden mij besodemietert hadden werd ik vrij depressief. Maar ik ging wel chillen en nog met mensen omgaan die er toen die tijd niks omgaven wat anderen over mij te zeggen hadden. Er is nog veel meer gebeurd in die tijd dit is 1/10 daarvan ofzo maar dan wordt het verhaal te langdradig. Het gaat nu wel wat beter met me want het is ruim 2 jaar geleden alleen ik ben snel emotioneel. En heb ook best vaak steun nodig. Nu heb ik niet echt vrienden vrienden, ik heb wel vrienden maar dat zijn meer mensen waarmee ik omga en zo blijft het ook. Ik zou graag meer dingen willen doen en met mensen over mijn gevoelens praten maar ook gewoon lol hebben en genieten. Ik wil zo graag goede vrienden die er voor me zijn maar ook net zo goed lol maken en feesten. Weet iemand misschien raad waar ik terecht kan komen (online of in het echt) of misschien weten jullie wat ik kan doen? Ik hoop dat ik wat steun krijg van jullie! :)

15 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • @Meisje18, ik heb tot nu toe niet echt succes gehad maar ik kijk nog wel verder. Bedankt iig @Jongen23, ja dat klopt en het leven is niet gigantisch lang dus het is wel fijn als je het goed kan invullen. Ik heb wel de ideeën om dingen te doen etc. alleen de mensen heb ik daar niet echt voor.. ik ben best snel gekwetst bij een oordeel of geroddel en ik wil gewoon leuke mensen om leuke dingen mee te doen en goed over bepaalde onderwerpen te kunnen praten.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Lijkt mij erg normaal dat je eigenlijk andere dingen wil doen.

    Sowieso in "het leven' is het belangrijk dat je let op waar jij je prettig bij voelt.
    Soms is het verstandig aan te passen aan de wensen van een ander.. maar het is niet de bedoeling dat het zover gaat dat je zelf niet meer lekker in je vel komt te zitten. (of gewoonweg ongelukkig raakt)

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 15 Je zou misschien eens op internet kunnen zoeken of er zo'n groep bestaat in jouw regio. Die zijn er misschien wel.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @Meisje18, Ik hou er wel van om creatief bezig te zijn, ik ben al ooit naar zo'n iets geweest maar de gemiddelde leeftijd daar was 25.. niet dat het heel erg is maar als vriend of vriendin zou ik het wel liever in mijn leeftijdscategorie willen. Ik hou ook van muziek maar niet in het spelen van instrumenten. Ik vind het lastig om echt een hobby te hebben/vinden die bij me past. Buiten dat lijkt het me ook wat om naar bijeenkomsten te gaan om jezelf een opkikker te geven, praten over gevoel enzo. Zelf weet ik niet waar ik beginnen moet met dit.. ?? Maar anders krijgen de mensen de kans om mijn echte ik te zien en buiten dat kunnen we ook wat doen, alleen weet niet of er echt zoiets bestaat. :)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 15 Ik had zelf het geluk een groep te vinden die mijn interesse in een bepaalde taal deelt: daar heb ik in ieder geval één goede vriend aan overgehouden en ook nog andere mensen leren kennen. Wat voor hobby's/interesses heb je?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @Meisje18, Ja klopt dat is een ideetje! Ik ben daar al mee aan de slag gegaan met een maatschappelijk medewerker, alleen er is voor mijn interesses betreft weinig echt geschikt voor mijn leeftijdscategorie (ben vrij ver ontwikkeld). Maar ik praat er al 3-4 maanden denk ik over met haar en we hebben nog steeds niet echt iets gevonden .. Ik ben ook best veel van mn zelfvertrouwen kwijt door wat er gebeurd is en ben bang dat de nieuwe mensen mij geen kans geven (ik begin weer negatief ugh haha). Maar alsnog bedankt en hoop dat ik binnenkort wat vind! Wat heb jij gedaan als activiteit? Ik weet soms niet echt waar ik mee moet beginnen .. hahah.

    @Jongen16, Ja klopt dat is ook wat ik wil en moeite mee heb! Ik praat al met een vertrouwpersoon, wordt geholpen door een maatschappelijk medewerker om te kijken wat ik kan doen, maar nog niet een hele succes zoals je misschien ziet hierboven. En ik zit bij een groep/bijeenkomst om negatieve gedachten ''te bestrijden''. De groep waarmee ik nu omga, heb ik al ooit geprobeerd om met enkelen te praten. Maar ten eerste ze hebben nooit echt iets van dat meegemaakt, en toen die periode dat het gebeurden hadden ze ook niet gevraagd hoe het ging en ze weten waarschijnlijk niet eens dat ik soort ''hulp'' krijg. Het is moeilijk uit te leggen zo maar hun zijn niet zo van het luisteren etc. naar problemen van anderen want ze willen zelf genieten. En ik begrijp het wel, maar ik zou graag ook dat mensen naar me luisteren en steunen en ik wil dat ook wederzijds doen en na dat wil ik ook gewoon genieten. Ik hoop dat je het een beetje begrijpt wat ik bedoel. :)

    Anders moeten jullie beide het maar zeggen als iets onduidelijk is. ;)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hallo, Ik denk dat jouw probleem is dat je -correct me if I'm wrong- graag goeie vrienden wilt maar moeite hebt met mensen vertrouwen door wat er eerder is gebeurd. Wat ik je wil aanraden is om met iemand, hetzij professioneel hetzij met iemand die je kent en vertrouwt of misschien zelfs anoniem, zoals dit, je ervaringen te delen zodat je langzaamaan weer vertrouwen krijgt in mensen en daarna zou ik kijken naar de groep vrienden die je hebt en ee. iemand uit te kiezen van wie je denkt dat hij/zij vertrouwelijk omgaat met je verhaal en gewoon wat je opgeschreven hebt aan hen te vertellen. Dan ontstaat er misschien wel een vriendschap. Suc6

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Heftig dat je dit hebt meegemaakt! Gelukkig gaat het al wat beter met je; ik hoop dat het beter blijft worden.

    Wat vrienden betreft, heeft het mij heel erg geholpen om bijvoorbeeld een groep te zoeken met mensen die een bepaalde hobby of interesse met je delen. Dan heb je alvast een basis en iets om samen tijd mee door te brengen, waardoor je gemakkelijker vrienden kunt worden, naar mijn ervaring.

    Heel veel sterkte! Laat maar weten als ik nog iets voor je kan doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten