Skip to content
17 reacties
1879 weergaves

''Cinees'' DISCRIMINATIE!

Die limburgers noemen mij altijd geke cienees met zo'n. Raar accentje, letterlijk ''Geke Cinees'' Ik, zij al eerder stop en ging al eerder naar de Coördinator. Maar, ze blijven doorgaan, met geke cienees! Echt niet leuk ik vind, het echt niet meer leuk om dan Chinees te zijn. Als ze zo doorgaan, dus dan kan beter zelfmoord plegen heeft iemand hier tips? ;-(

14 jaar
8 jaren geleden

17 Reacties

  • Ik ben bevriend met een Chinees en in Nederland zijn Chinese erg geliefd omdat hun alleen maar werken van maandag tot zondag en dan beginnen ze op nieuw aan de week. Chinese mensen betalen netjes hun belasting nooit overlast nooit gezeik en hun opvoeding is streng maar hun kinderen komen wel goed te recht. Die Chinese vriend van mij zijn zoon heb een opleiding gedaan in china. Die mensen die dingen zeggen over Chinese die moeten gewoon hun bek houden want die mensen bereiken meer dan die gasten want Chinese mensen zijn heel slim. Dus wie is er nou gek dan? En ze vallen geen anderen mensen lastig zijn heel erg op hun zelf.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey, ik herken het in je verhaal ik ben zelf ook Chinees, maar ben vroeger erg gepest, en ik wil en zal niks over mijn cultuur weten, omdat men alleen maar negatief doen, en ja dan ben je ook wel eens klaar mee, maar probeer toch te accepteren om wie je bent, niemand kan je je laten veranderen door uiterlijk je zal toch altijd Chinees zijn, hoe lastig het ook is. Het beste is om proberen te negeren, maar als het echt niet lukt en je word zo onzeker of zo erg is je systeem zegt van ik wou maar niet Chinees zijn, praat met je ouders over miss help dat? Liefs S

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Is niet racistisch bedoeld wat ik nu ga zeggen. Ga eens lekker Chinees voor ze koken op school. Misschien dat je met je leraar wat kan bespreken omdat je gepest wordt dat je de Chinese keuken daar op school wil brengen. Misschien willen je ouders hier ook wel steun hierin brengen. En als het nou mag en ze vinden het nog heerlijk ook, is het het beste om te zeggen, ben ik nou nog een gekke Chinees. Blijkbaar ben ik niet zo gek, jullie vinden het allemaal maar lekker hè. Zo gek is dat Chinees zijn dus niet. Niet terugdiscrimineren! Ga je niet verlagen tot hun niveau. Dan denk ik dat het goed komt. Heel veel sterkte verder. Btw, ik vindt het eten uit jullie cultuur heerlijk.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • >Be Limburger
    >Mensen maken grappen over mij.
    >Ik vind het ok want als limburger snap ik dat het een grap is.
    >Ik maak grap terug.
    >Andere persoon lacht ook.
    >Iedereen is blij.

    MFW

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé jongen 15, als je school niets doet, zou je misschien eens met de politie kunnen gaan praten; discriminatie is verboden in Nederland en zeker van een directie mag je beter verwachten!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Op mijn school doen ze niks zelfs de direc......... ze zeggen kanker chinees ga honden eten. Niet katten eten ga terug naar je fabriek met je ouderd

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Je moet gewoon een grote mond teruggeven of vertel het aan je ouders of vrienden. Ik woon in Amsterdam en hier zijn mensen vriendelijk en ik weet dat Limburgers meestal zo gedragen vanwege weinig buitenlanders. Bij mij lag het met of ik de persoon mocht of niet mocht. Bij mij in middelbare noemde ze mij: loempiadealer, chop choj, nutrillon, etc. Wie ik mocht ging ik lachen en de gene die het zei wie ik niet mocht zei ik weer iets stereotypicaal terug. En alsjeblieft doe niet aan zelfmoord.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Maak je niet te druk. Mensen die pesten zijn gewoon zielig. Ga met de mensen om die je wel fijn behandelen. Laat het niet zo ver komen dat je jezelf van het leven gaat beroven. Ik kom zelf ook niet uit Nederland en krijg daar soms wel reacties op. Ik denk gewoon zo van wat maakt mij het uit :) ik weet dat het niet makkelijk is maar veel succes You Can do this

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Man ga gewoon je zelf verdedigen, ik werd toen ik 13 was ook geirrireerd als Chinees. Ze noemde mij kutchinees,poepchinees,noodleman etc. Tot ik ooit zo woedend was gaf ik hun een vuist in hun gezicht en trapte ik hun ballen. En gaven ze mij aan bij directeur -_- Toen was ik zo van serieus?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Je moet gewoon vragen of ze niet beter Nederlands kunnen gaan leren dan je te pesten zodat ze ook later eens ergens in het westen kunnen gaan werken zonder gediscrimineerd te worden.
    En je kan ook zelf aangifte gaan doen bij de politie en niet alleen tegen klas genoten maar ook tegen je mentor of Coördinator als ze er niets tegen doen.
    Zelf heb ben ik Amsterdammer en toen ik hier door een jongen werd uitgescholden voor Amsterdamse flikker vroeg die alleen nog maar of ik zijn ballen los kon laten omdat die pijn deden.
    En het ergste is dat ik niet eens erg hard kneep naar mijn mening.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé, hé, Niet van die rare gedachten hè. Die jongens op school pesten je, maar dat is geen reden om zelfmoord te plegen. Zeg maar heel gauw tegen je ouders, wat er aan de hand is. Laat je vader met de rector gaan praten en dreigen met aangifte, als het nog een keer gebeurt. Ga op judo. Dan van allerlei worpen om jezelf te verdedigen. En als zo'n pestkop weer begint, grijp je hem gewoon vast en gooit hem op de grond. Desnoods pak je nog zo'n pestkop en die leg je ernaast. Wedden, dat de rest afdruipt. Dan ben je niet meer die zielige Chinees, maar de grote held. En dan is het pesten voor altijd over. Ze kijken verder wel uit.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 18 Ik ben de persoon die de eerste reactie heeft geschreven. Dank je dat je voor je bericht, want dankzij jouw reactie zie ik in dat mijn bericht beledigend over kan komen naar Limburgers, terwijl dat absoluut niet mijn bedoeling was. Wat ik bedoel is dat jongen 14 niet de rest van zijn leven in een omgeving hoeft te blijven waar hij door veel mensen beledigd wordt, maar dat hij ergens anders heen kan gaan en daar een nieuwe start kan maken. Dat kan bij wijze van spreke Texel zijn, maar net zo goed een dorp drie kilometer van waar hij nu woont. Ik bedoelde 'een ander deel van Nederland' dus in de ruimste zin, en wilde daarmee echt niet de suggestie wekken dat 'de Limburgers' racistisch zijn.

    Als ik iemand door mijn reactie dus beledigd heb, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • topic starter: "Die Limburgers", "met zo'n raar accentje".
    eerste reactie: "verhuizen naar een ander deel van Nederland", met andere woorden: in Limburg discrimineren ze en in andere delen van Nederland niet.

    Pff, klagen over discriminatie, en dan zelf ook allemaal discrimineren. Raar hoor. Stop toch met elkaar voor de gek houden en laat elkaar in hun waarde, of je nu man, vrouw, homo, hetero, Chinees, Limburger of Fries bent!

    Groet uit Friesland.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien kun je hier zelfs wel aangifte van doen; racisme is in Nederland bij wet verboden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ze zijn gek, en het gaat allemaal over.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Buiten, school en school.   Laatst ook bij de vomar    

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Pleeg alsjeblieft geen zelfmoord! Die mensen die je uitschelden zitten fout, niet jij! Echt, dit hoeft niet de rest van je leven zo te blijven. Als je volwassen bent, kun je zelfs verhuizen naar een ander deel van Nederland. Zijn het mensen op je school die je uitschelden of (ook) mensen buiten school?

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten