Skip to content
8 reacties
726 weergaves

Wat is er mis met mij?

Alvast bedankt voor het lezen.   Ik zit ergens mee, namelijk dat ik me het grootste del van de dag kut voel. Zo kut, dat ik mezelf sinds een jaar ook snijd. Steeds diepen (ook al is het nog steeds niet verschrikkelijk) en steeds vaker. Ik merk dat ik het moet en wil doen van mezelf.   Ik weet niet helemaal waarom dit allemaal komt, en dat maakt me nog onzekerder. Ik ben heel erg dik, ik zit vooral met mezelf. Ik haat mezelf echt heel erg, meer dan dat ik hier zou kunnen beschrijven. Ik ben 64 kilo (!) en 178 cm.   Ik voel mezelf zo kut dat ik al afscheidsbrieven heb geschreven en dat ik misschien wel zelfmoord wil plegen. Maar ik weet niet of ik dat mijn familie en vrienden kan aandoen, ik zou me te schuldig voelen.   Ik haat school, ik wil altijd presteren en dat kost enorm veel tijd. Daar voel ik me dan weer schuldig over tegenover mijn ouders en vrienden (minder afspreken, minder beneden zijn).   Ik word zo gek van mezelf en van mijn gedachten. Ik kan uren in bed liggen huilen en nadenken over mezelf en wat er moet veranderen en waarom ik mezelf zo haat.   Ik wil het wel aan iemand vertellen, maar ik weet niet precies wat want ik heb helemaal geen reden om depressief te zijn ofzo.     Ik vraag me af of iemand weet wat er mis is met mij. Of dat iemand tips heeft om het aan een leraar ofzo te vertellen.  

14 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik herken mezelf heel erg in jou. Ik begon met snijden en zit nu inmiddels al vier jaar alles weg te blowen. Ben erg perfectionistisch en heb een groot verantwoordelijkheids gevoel. Ik heb in het verleden contact met een psychologe gehad en die heeft mij goed kunnen helpen. Ik heb nu een ontzettend drukke baan en daardoor ben ik weer overbelast geraakt (door mijn eigenschappen: perfectionisme en verantwoordelijkheidsgevoel). Als ik deze eigenschappen niet had gehad, had ik me nu ook anders gevoelt. Het is dus echt nodig om hier mee te leren omgaan.. En ik ben er ook nog zeker niet, maar zou je wel aanraden om hulp te zoeken bij iemand. Al is het alleen maar om je ei kwijt te kunnen... Sterkte.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf iets minder dan drie jaar geleden depressief geweest. Ik heb het mijn ouders verteld en ben via de huisarts uiteindelijk bij een psycholoog beland. Ik kan je zeker aanbevelen om professionele hulp te zoeken: daar zitten echt mensen die je kunnen helpen.

    Het is goed dat je erover wilt praten. Spreek iemand aan die je vertrouwt, een leraar of een ouder, bijvoorbeeld. Het is niet erg dat je niet weet waar die depressie door komt: je kunt ook gewoon vertellen hoe ellendig je je voelt zonder een reden te geven.

    Wel zie ik aan je bericht dat je veel drang voelt om te presteren en om dingen goed te doen. Die manier van denken - dat heb ik zelf ervaren - kan er juist toe leiden dat je je slecht gaat voelen, omdat je dan meteen ontzettend teleurgesteld in jezelf bent als je iets niet goed doet. Besef dat niemand perfect is en dat iedereen fouten maakt. Het kan lastig zijn van jezelf te leren accepteren dat je fouten maakt, maar als je dat leert, helpt dat echt.

    En om je nog een beetje hoop te geven: zoals ik al zei, ben ik zelf depressief geweest, en ik ben er sterker uit gekomen. Ik weet nu hoe ik om moet gaan met mijn twijfels en mijn eigen prestatiedrang. Wat ik dus wil zeggen is: je hebt reden om te hopen! Depressies gaan over! Geef niet op! Vraag om hulp, dan kun je je depressie overwinnen!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Er zijn genoeg dingen waar je goed in kunt zijn apart van school. Niet dat ik deze talenten van jou ken, maar geloof mij maar, je komt er vanzelf wel achter dat je ergens goed in bent, ook al lijkt het momenteel misschien niet zo
    En ga zeker geen zelfmoord plegen, de eerste begrafenis waar ik heen ben gegaan in me leven is van iemand die zelfmoord had gepleegd (geen familie van mij) en je wil niet weten hoe ik ij toen voelde. Stop ook met jezelf snijden en probeer een beetje erover te praten.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ga praten met je mentor of een ander persoon die je vertrouwt en vertel hoe je je voelt. Misschien weten zij iets

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • hoe zo heel erg dik? Je BMI is 20,64, op jouw leeftijd en jou lengte valt een normaal gewicht tussen 16- en 24 dus je bent precies goed!!   Maar ook al was je te dik dan nog geen reden om jezelf te snijden.   Maar misschien moet je naar de dokter en heb je een psychisch probleem. Dat kan te maken hebben met je jeugd maar is goed te behandelen. kijk eens op de site gedragsproblemen.com

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • heey meisje 14

    wat goed dat je hulp zoekt, dat is al een grootte stap in de goede richting. Je zegt dat je last hebt van hele depri gevoelens, dat is erg vervelend. Wat mij opvalt aan jou berichtje is dat je laat merken dat je onzeker ben en niet blij met jezelf maar ook depressieve klachten hebt met zelfmoord gedachte. Dat zijn 2 dingen die vaak iets met elkaar te maken hebben.

    op het moment dat iemand depressief is heeft weinig zelfvertrouwen door de depressie's. maar anders om kan dat ook het geval zijn.

    Je zegt ook dat je geen rede hebt om je depressief te voelen, ik denk dat er wel een rede is. Van depressies kun je later last krijgen dan een vervelende gebeurtenis(sen). Misschien moet je er eens goed over na denken of er een probleem is of is geweest waardoor het onderbewust kan komen?

    Ik denk overigens dat jij je geen zorgen hoeft te maken over je gewicht, als je toch twijfels hebt kun je eens een bmi test doem op internet. Dan weet je zeker dat je een gezond gewicht hebt.


    tips

    *het is goed als je het aan je leraar wil vertellen, ik zou als ik jou was een leraar vragen die je aardig vind of de vertrouwens persoon.

    *je kunt tegen een leraar zeggen dat je graag even het hem of haar wil praten onder vier ogen. als je het eng vind om te zeggen kun je ook een mailtje of een briefje geven.

    *Probeer positief te blijven er is niets mis met je, het gaat misschien niet zo goed maar daar heeft iedereen wel eens last van.

    * snijden is natuurlijk niet de beste oplossing, mischien kun je een elastiekje om je pols doen en daar hard aan treken als je wil snijden dan voel je wel pijn maar verwond je je zelf niet.

    * voel je niet schuldig als je altijd wil presteren, weet wel dat af en toe een 5.5 en een leuke dag met vrienden ook best mag. of ga eens beneden zitten met je boek, misschien kan iemand je helpen met leren door je te over horen. ( of huiswerk maken met vrienden)

    * probeer iets minder onzeker te worden het is helemaal niet nodig, iedereen is mooi, en als je haar een keer niet zit of je hebt een puist. i don't care die ander ziet het minder dan jij zelf of hij/zij ziet het helemaal niet ** klein tipje tussen door ga eens voor de spiegel staan en zeg positieve dingen tegen jezelf als je dit een 1 week lang elke dag eventjes doet merk je waarschijnlijk al een klein beetje verschil.



    (beetje lang geworden)
    Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad, en als je nog meer tips wil op een bepaald gebied mag je altijd een nieuw berichtje hieronder achter laten. heel veel succes!!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • stop met snijden alsjeblieft! dit maakt je niet beter! praat met iemand over hoe je je voelt dat is de beste oplossing!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey,

    Ik heb ook altijd willen presteren, maar je moet beseffen dat een 6 of 7 ruim voldoende is, en als je altijd normale cijfers haalt mag je ook een keer falen, andere kiken je daar echt niet op aan.

    En over gewicht, ik ben 1.80, en weeg 60 kilo en ik ben mager, ik kan mijn ribben tellen, dus 64 kilo voor 1.78 dat is hardstikke gezond, 2 jaar geleden vond ik mezelf ook te dik maar kijk eens naar de schalen van de ggd, of ga desnoods langs een dieettiste, dan zie je vanzelf dat je echt niet te dik bent.

    Tip: snij jezelf niet!, Waarom zou, en blijf je de aandrang houden, neem desnoods zelf contact op met de huisarts, als je het er niet met je ouders over wilt hebben.

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten