Skip to content
3 reacties
60 weergaves

Wat moet ik doen?

Hooi,ben een meisje van 14 jaar.Ik zit niet lekker in me vel; ik wil dood en snij mezelf soms.Ik wil het niet ik wil gelukkig zijn maar het lukt niet bij alles wat ik doe denk ik na of ik het wel goed doe.Altijd en overal heb ik 2 stemmetjes in m'n hoofd een posetiefe en een negatieve.Wat moet ik doen?Mijn ouders weten het,mijn mentrix,een paar vriendinnen en met challenge day heb ik het met mijn familygroup besproken.Maar er is geen verbetering het gaat alleen maar slechter met me????

14 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik ben zelf ook deoresief gaat niet zo goed maar ik zeg nooit maar dan echt ook NOOIT meer positief en negatief het is positief en dom denken....

    je zult wel denken kut georaat en waarschijnlijk leea je het ni eens maar hierdoor gaat het bij mij een klein stukje beter

    xx

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik sluit mij helemaal aan bij meisje 21


    Je vind het misschien heel vervelend om er over te praten. En misschien schaam je je een beetje om hulp te zoeken maar doe het. Op het mommentvdat je je depressie over wonnen hebt dan zie je het leven zo veel mooier en je kan weer genieten. Dat is mijn ervaring.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey meid,

    Praat erover en zeg ook tegen die belangrijke mensen (ouders, mentor, enz) dat het niet goed gaat. Als je hulp wilt dan moet je die ook vragen. Alleen dan kunnen mensen ook je gericht helpen. Want als je niks zegt dan weten ze ook niet hoe ze met je om moeten gaan. Ook al weten ze dat het slecht gaat.. vertel dan wel dat het nu nog slechter met je gaat, als je dat ook zo voelt.
    Als je kan, vertel ze dan ook waarom het nu nog slechter gaat. Zoek anders een persoon waar je alles tegen kan zeggen (een vertrouwenspersoon), dan kan je daar in ieder geval al mee praten.

    Een depressie is ook erg moeilijk en duurt ook erg lang voordat je weer beter bent. Geef jezelf ook de tijd om te herstellen.
    Depressie is niet zomaar iets. Vaak kunnen anderen je erg goed helpen bij een depressie. Alleen (zonder steun van anderen) beter worden is bijna niet mogelijk omdat je niet even een paracetamol kan slikken. Depressie gaat ook niet zomaar over. Praat erover en zoek hulp.
    Beterschap..
    Groetjes L.

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten