Skip to content
5 reacties
155 weergaves

klasgenoot wil zelfmoord plegen

Ik kwam een paar maanden voor de zomervakantie in een nieuwe klas, op een nieuwe school. Ik doe laptop onderwijs dus ik begon al snel met chatten via skype enzo met iedereen. Toen na een week ofzo ging er een jongen uit mn klas met mij chatten en toen liet hij af en toe merken hoe depri hij is. Ik accepteerde het gewoon en we praatten er over. Een keer kwamen we in een diep gesprek en vertelde hij dat hij al bijna zelfmoord had gepleegd, maar hij het niet kon omdat hij zichzelf te laf vond. Dat allemaal gebeurde dus zegmaar in nog. een maand. In het echt hebben we alleen nog maar hoi en doei tegen elkaar gezegd. Hij word steeds uitgenodigd door klasgenoten die zorgen om hem maken om mee naar de film te gaan, mee te gaan picknicken en dat soort dingen want hij zegt dat hij het niet waard is. Zover ik weet word hij niet gepest, hij heeft een hele goede vriend (die ik al jaren ken) in de klas en hij heeft waar hij woont ook een paar vrienden die niet van school zijn. Over zijn thuis situatie weet niets. Ik weet wel dat hij veel gamed en hij niet in slaap kan vallen. Ik ken hem niet erg goed, ik weet meer over zijn depressie dan over hem en we praten alleen over skype. Toch lijkt hij me wel aardig, maar ik vind het lastig om alleen online vrienden te zijn. Ik zou graag willen helpen maar hoe?

14 jaar
10 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik ben de persoon die het eerste bericht hier heeft aangemaakt… Het ging dus echt niet goed zegmaar en na een tijdje waren we best goeie vrienden, en we hadden besloten wat doelen voor hem te zetten. Hij vond het wel leuk dat ik soms slaapfeestjes enzo organiseerde dus toen hadden we bed8 dat hij dat ook kon doen. Na een tijdje vond ik heb dus leuk, en ik had dat aan mn beste vriend verteld (die vriend die ik eerder in het verhaal noemde) en hij vond mij ook leuk maar we wisten het niet van elkaar. Alleen die vriend van ons wist dus dat we elkaar leuk vonden dus op het slaapfeestje heeft ie het ons een beetje laten bekennen en nu hebben we dus al 3 weken verkering :)

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Hey,
    Wat ik zou doen:
    Ik zou met hem een afspraak gaan maken in de bioscoop, park, bib enz. een plek dus waar je klasgenoten niet zo snel ook zouden komen. Ik denk dat als je alleen met hem bent dat je wel een gesprek met hem aan kan gaan met waarom hij zou depri is en wat er thuis gaande is enzo.
    Dus mijn tip voor jou is om met hem af te spreken en te vragen wat er nou precies gebeurt!
    Veel succes en hou ons op de hoogte.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Zorg dat je vrienden met hem word.
    Ik ken een jongen uit Lelystad die daarom zelfmoord
    Heeft gepleegd

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • Een hele goeie vriendin van mij vroeg mij een keer hulpeloos en bang wat ze moest foen, ze wilde namelijk niet meer leven maar was tegelijkertijd ook heel erg bang. Ik heb gelukkig niet veel hoeven doen. Ik heb het in vertrouwen aan mijn moeder verteld en die heety er ook niks mee gedaan. Ik heb gewoon heel veel gepraat met mn vriendin, alleen app. Maar gelukkig is ze dr weer een beetje bovenop gekomen en heb ik er niet veel voor hoeven doen. Nu heb ik een andere vriendin die zichzelf snijdt, ik was de gene aan wie ze het t eerste vertelde, ik ken dr niet eens zo goed maar ze heeft me in vertrouwen genomen om het te vertellen. Ze had het gelukkig al wel aan school 'verteld' en aan dt ouders. Ze is opgelucht dat ze iemand heeft die dr serieus neemt en snapt. (Ze snapt mij ook heel goed en dat is ook fijn). Maarja wat ik wil zeggen is dat je moet proberen zoveel mogelijk contact met m houden. Zolang hij iemand heeft die naar hem luistert zal hij zich weer meer betrokken voelen en dnek ik ook minder snel zelfmoord plegen. Dus luister goed naar m, toon begrip naar hem en nogmaals luisteren. Als t dan toch op eem punt komt dat ie echt niet meer wil leven zal je toch iemand moeten inlichten, hoe moeilijk het ook is.. Ik spreek uit eigen ervaring. Succes meid!

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • ik had zoiets ook met een meisje uit mijn oude klas,
    zorg dat jullie goeie vrienden worden zorg dat je met hem kan praten en dat je ervoor zorgt dat hij hulp krijgt want anders kan het t laat zijn

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten