Skip to content
4 reacties
77 weergaves

Help me, ik weet niks meer te doen

Heey, ik ben een heel senstitief (extra gevoelig) meisje. Ik ben pas 11, maar ik voel me als 15/16. Vorig jaar begon het met toen ik gepest werd, waarschijnlijk omdat ik sensitief en ver in de p. tijd zit. Daar denk ik nog bijna elke dag aan. (Dat heeft me kapot gemaakt.) Een paar maanden geleden zijn mijn ouders gescheidem (wel in rust en geen vecht-scheiding). Dat vond ik ook jammer, maar als je niet van elkaar houd zit er niks anders op. De laatste tijd gaat echt alles fout. De jongen waar ik op verliefd ben ontloopt me de hele tijd (ookal doe ik niks) en hij heeft een vriendin. Hij weet dat ik hem leuk vind en zit bij me op school, HIJ IS DE BROER VAN EEN SUPER GOEIE VRIENDIN!!! Mijn bff blijkt helemaal fake te zijn en mijn huidige bff is een jaar jonger dan ik ben en zit nog lang niet in de pubertijd. Ik ben (als enige uit mijn klas) wel best ver in de puber tijd. Niemand begrijpt mij dus. Iedereen uit mijn klas is dus heel erg speels en niemand begrijpt mij. Ik ben naast dat ik sensitief ben ook nog heel erg onzeker. Ik vind me zelf dik en lelijk. Ik huil elke dag en ik haat mijn leven. Wat moet ik doen?! Mijn zusjes gunnen mij geen privacy en mijn moeder vind dat ik me aanstel. Het enige lichtpuntje in mijn leven is MainStreet en zijn de mainiacs. HELPP

11 jaar
10 jaren geleden

4 Reacties

  • Hoi, Ik snap dat de pubertijd niet echt een pretje is, maar er zijn ook leuke dingen, en misschien kan je erover praten met iemand die je vertrouwt: je juf/meester, tante, moeder van een vriendin. Maar denk vooral niet dat alles jou schuld is (heb ik wel soms in de pubertijd) want je bemt echt een prachtig mooi meisje, en er zijn altijd wel mensen om je geven, ik geef in iedergeval heel veel om je ? X Een Pretty Banana M.

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • @meisje 14 Ja, ik heb al een jaar in therapie gezeten en dat heeft niks geholpen. Met vriendinnen wat leuks gaan doen kan niet. Ze zijn heel speels, jong en snappen dus niks. Ik heb wel veel Mainiac vriendinnen buiten de deur, maar die wonen allemaal heel ver weg

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • IK begrijp dat het moeilijk is, heb je al wel eens aan therapie gedacht?
    dat kan heel erg helpen.
    Misschien kan je een keer gezellig buiten school iets gaan doen met je klasgenoten?
    Misschien vind je het wel heel leuk, en dan zien ze jou ook weer anders.
    En zo niet dan ja jammer je hebt het tenminste geprobeerd.
    Later komt alles goed, probeer er het beste van te maken meid!
    Denk meer positief dan negatief, het is moeilijk maar het zal je heel erg helpen.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • ik heb zelf ook al heel vroeg gepuberd, ik was 9 toen ik begon. ik heb er ook veel problemen meegehad, maar ik had oudere vrienden en had geen band met mijn eige klas. naar een tijdje is dat allemaal gaan wennen, en heb ik me klas verteld hoe het zat. ik kreeg thuis veel problemen ook omdat me moeder vond dat ik me aanstelde. ik heb gewoon doorgezet, en gevochten voor wat ik wou. achteraf is het makkelijker natuurlijk maar ik wil je best in deze tijd erg steunen en er voor je zijn!

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten