Skip to content
4 reacties
83 weergaves

Alles lijkt donker.

December 2012. Niets leek veranderde, mijn ouders deden nog steeds zoals altijd, mijn vriendengroep bestond nog steeds uit dezelfde kinderen. Het vrolijke, sociale meisje dat ik ooit was, voelde zich nog steeds goed. Een beetje somber, meer niet. Ach zoiets gaat toch snel weer over? Het ging niet over, ik verloor mezelf. Het was een spiraal naar beneden, en op dat moment had ik het nog niet door. Toen ik het door had, was het te laat. Ik wist niet wat ik moest doen, ik beschadigde mezelf -niet heel ernstig, niet diep, maar genoeg om alles even te vergeten. Augustus 2013. Het ging weer beter, ik vond mezelf 's avonds laat op het internet, pratende met een twittervriendin. Ze kwam uit Duitsland en met haar kon ik alles delen. Ze maakte me vrolijk, zorgde dat ik mezelf niets aan deed. December 2013. Mijn Duitse twittervriendin was niet meer een twittervriendin, ik had haar ontmoet. Ik had haar in mijn armen gehouden. Ze had me opgevrolijkt, ze had mijn leven gered. En ik die van haar. Maar nu. Nu.. Gaat alles weer de verkeerde kant op, zelfbeschadiging is een uitweg. 's Avonds vind ik mezelf verloren in boeken, ik haal werkelijkheid en fantasie door elkaar. Ik leef in mijn dromen, om de harde, koude wereld buiten te ontsnappen. Het is erger dan alles hier voorheen. En niemand, helemaal niemand weet het. Ik vertrouw niemand. Zelfs niet mezelf.

14 jaar
10 jaren geleden

4 Reacties

  • Je hebt al veel goeie reacties gekregen. Ik vind het wel heel goed dat je je verhaal hier zo duidelijk hebt willen neerzetten.   Praten is het beste medicijn, maar indien wenselijk zijn er ook vele tabletten die je kunnen opbeuren. Er bestaan allerlei chemische en soms hele heftige antidepresssiva, deze kan je via je huisarts krijgen. Waar de meeste huisartsen geen weet van hebben is dat er ook hele effectieve natuurlijke middelen bestaan. Twee van dit soort producten die jij op jouw leeftijd kan gebruiken zijn: Rhodiola en Tryptofaan. Beide producten maken een stof in je hoofd aan, waardoor het aanhoudende negatieve gevoel, vermindert/verdwijnt. Verder zorgen de producten dat je beter slaapt (Tryptofaan) en meer energie hebt (Rhodiola). Hierdoor heb je meer de behoefte iets (nieuws) te gaan doen. Ook dit doorbreekt dat constante negatieve lome gevoel (de prop watten in je hoofd).   Maar BELANGRIJK: deze producten moet je ABSOLUUT NIET COMBINEREN MET ANTIDEPRESSIVA (medicijnen van de dokter).   Sterkte en blijf erop gericht dat deze situatie vroeg of laat voorbij gaat, de genoemde producten kunnen je misschien hepen dit te vergemakkelijken/te versnellen. Rhodiola en Tryptofaan zijn via vitaminewinkels te koop en adviesdrogisten hebben het meestal ook wel. Als je nog vragen hebt, replay gerust mijn bericht.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • goed dat je er met een vriendin over gepraat hebt toendertijd. Er met iemand over praten helpt echt. Vertel iemand (een vriendin,ouder of huisarts) dat je weer met deze gevoelens zit, mensen geven om je en willen je helpen! Je moet ze alleen wel toelaten je te helpen. Ik hoop heel erg dat je onze tips opvolgt, we denken aan je! Xx

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo,

    Een dip of depressie is erg vervelend. Je voelt je er niet prettig bij en dat kan ik begrijpen.

    Het is belangrijk dat je er over kan praten, een dip of depressie kan een serieus probleem worden dat wel jaren kan duren. Probeer dit te voorkomen, ga bijvoorbeeld naar je huisarts.

    Nog een paar tips:

    Je gevoelens, gedachten, je wensen en fantasie op papier schrijven helpt. je kan ook een tekening, een schilderij of song/rap maken.

    Probeer goed en op tijd te slapen, zoek afleiding, doe dingen die je leuk vind om te doen ook al heb je er eerst geen zin in, trek je niet terug, probeer je contacten te behouden. Dit is erg belangrijk!

    Ik hoop dat het snel over gaat en je weer snel de oude voelt. Laat het me weten als het weer beter met je gaat.

    Lieve groet,

    Jongerenadviseur MT

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • ga met je huisarts praten en vertel wat je voelt. depressie is zwaar om alleen te dragen. ik heb ze ook gehad en met de juiste hulp van luisteren/gesprek en medicijnen heb ik het gered.
    ik denk aan je. sterkte. mooi mens!!!

    21 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten