Skip to content
4 reacties
859 weergaves

Hoe omgaan?

Laats zijn mijn opa’s allebei vlak na elkaar overleden, dat vind ik erg moeilijk. Hoe ga je er mee om? Met verdriet. Ik vind het lastig, ook met school enzo. Met mijn ouders praat ik er al veel over.

14 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Kortom: probeer het vooral leuk en netjes te houden. RESPECT RULES! 

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel erg bedankt! Met mijn vriendinnen kan ik er niet echt over praten, ik heb niet echt het idee dat ze geïnteresseerd zijn en dan heb ik ook de behoefte niet om er iets over te delen. Ze weten wel wat er is gebeurt. Praten helpt inderdaad!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Gecondoleerd ts. Ik heb vorig jaar in een zelfde soort situatie gezeten. Wat mij toen hielp was praten met familie maar ook met vriendinnen. En het verdriet er ook laten zijn want het zijn toch twee dierbare mensen die je verloren hebt. Maar daarnaast ook de leuke en mooie herinneringen weer naar boven halen heeft mij erg geholpen. Heel veel sterkte ts.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Gecondoleerd met je verlies. Dat moet zwaar zijn, om je twee opa's kort na elkaar te verliezen.

    Geef je gevoelens de ruimte: neem de tijd en rust om alles te verwerken. Dat je er met je ouders over praat, kan al veel helpen. Wat je verder kunt doen, is met je mentor praten over wat er is gebeurd en dat dat problemen voor je oplevert met school. Die kan dan met je meedenken over oplossingen om wat schoolstress weg te nemen. Het is namelijk heel normaal als je het nu moeilijk vindt om je op school te concentreren.

    Veel sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten