Skip to content
28 reacties
1047 weergaves

In de rolstoel zitten en met de trein mee

Hoi iedereen! Ik ben een meisje die elke dag met de trein naar school gaat ,nou zit zelf in rolstoel. En moet vaak nodig plassen. Ze hebben in trein wc maar die zijn vaak vies of niet geschikt voor de rolstoel, ik zou luiers aan kunnen trekken als met trein ga l.Hebben jullie tips wat best kan doen?

15 jaar
1 maand geleden

28 Reacties

  • Hoi meisje 15 jaar.

    Dat is heel mooi dat je het juiste product gevonden hebt!

    23 jaar
    19 dagen geleden
  • Heey meisje 15,

    Hoevaak kon je plassen in de Tena slip en hoevaak in de Abena Junior?

    23 jaar
    19 dagen geleden
  • Hoi meisje 23 gisteren heb ik de abena junior aangehad ,je trekt de luier aan net als een gewone onderbroek, alleen als je luier moet verschonen, moet je alle onderkleding uitdoen, dan is de tena slip met plastic buitenkant handig,ik heb de luier in gluif gevouwen. Wat jij schrijft, maar als die vol zit dan zakt af ,ik heb besloten dat toch voor de abena junior te ga bestellen,

    15 jaar
    19 dagen geleden
  • Hoi meisje 15 jaar. Heel fijn dat de tena slip active goed bevalt. Deze is met plastic buitenkant toch? Vouw je hem ook goed dubbel voordat je hem omdoet dat er een gleuf is waar de plas in komt. Hoevaak kan jij er eigenlijk in plassen?

    23 jaar
    21 dagen geleden
  • Hoi meisjes 23, 15 Wij hebben de Incontinentematriaal besteld bij apotheek in buurt. Heb tena slip geprobeerd, de tena ative is fijne luier. Het was wel lastig in begin aan te trekken,,maar hoe vaker je verschoond hoe makkelijker omdat ik in rolstoel zit moet het wel makkelijk zijn om mijn luier te kunnen verschonen, maar de tena slip is net een broekje wat aan uit kan trekken ,in de trein wc ,fijne slip waar veel urine kan opvangen ,

    15 jaar
    22 dagen geleden
  • Hoi meisje 15 jaar,

    Okee ik ben heel erg benieuwd naar jouw ervaring met beiden producten!

    23 jaar
    23 dagen geleden
  • Waar heb je de proefpakketjes besteld? Ik ben benieuwd hoe je het vindt voelen.

    23 jaar
    23 dagen geleden
  • Ik ben heel erg benieuwd hoe het bevalt en hoe het voelt voor jou.

    23 jaar
    23 dagen geleden
  • Hier ook een bedplaster die nog luiers draagt voor de nacht. Door mijn lichaamsbouw passen broekjes nooit echt goed, best wel slank met weinig kont zorgt voor lekkages.
    Ik heb daarom ook nog slips, bijkomende voordeel is dat je die met een beetje oefening ook zonder alles uit te trekken kan verschonen. Bedenk dat je bij broekjes altijd alles eroverheen uit moet trekken om een frisse aan te trekken.. dat vind ik zelf niet zo prachtisch. Ik weet natuurlijk niet hoe zwaar en groot je bent, maar bij de apotheek kunnen ze ook goed advies geven. Zelf heb ik welke met een plastic buitenkant, ik heb altijd het gevoel dat die cotton feel soorten iets vochtig aanvoelen. Waarschijnlijk is het enkel bijgeloof.

    Groetjes en laat je weten hoe het gaat en of het een oplossing voor je is?!

    15 jaar
    23 dagen geleden
  • Hoi meisje 23 Heb vandaag twee proefpakjes besteld ( tena slip ative ) en abena junior ) nu kan kijken welke het best passen, (adsorberen, hoeveel plas er in kan ) en welke luiers het fijnste verschoond .

    15 jaar
    24 dagen geleden
  • Hoi meisje 15 jaar,

    Je kunt gerust de Abena junior pants proberen. Het klopt inderdaad dat pants het makkelijkst aan en uit kunnen. Het enige nadeel van pants is, vaak dat ze minder (plas) aankunnen. Een slip is even oefenen met het omdoen, het is ietsje moeilijker. Maar het voordeel is wel dat je dan niet helemaal je broek hoeft uit te doen. Want je kan het dichtplakken. Je trekt het niet omhoog zoals bij een broekje/pants.

    23 jaar
    25 dagen geleden
  • Na 1 plasje hoef je de meeste luiers nog niet te verwisselen. Dat moet pas als ze zwaar voelen en als je voelt dat het materiaal tussen je benen opgezwollen is.

    23 jaar
    26 dagen geleden
  • Hoi meisje 23 Jij schrijft dat je tena slip active gebruikt , ik ben over na den of tena slip ( het zelfde soort luier als jij, te gaan kopen. ga gebruiken ! Maar de abena junior lijkt mij makkelijker broekje om aan uit trekken omdat het om gewoon ondergoed lijkt , hoe ( verschonen ) jij tena slip is het net zo makkelijk te verschonen

    15 jaar
    26 dagen geleden
  • Hoi meisje 15 jaar,

    Tena slip active ultimate gebruik ik, vooral ‘s nachts en soms overdag als ik onderweg ben.

    Abena slip junior kan ook goed zijn. Die zijn voor kinderen t/m 15 jaar. Jij zit dus op het randje. Slips werken het beste en zijn het betrouwbaarste. Abena of Tena pants/broekjes kan je ook gebruiken, ook voor ontlasting. Maar bedenk dat de slip variant het beste is en het meeste (plas) kan opnemen! Mits je ze dus op de juiste en strakke manier omdoet.

    23 jaar
    26 dagen geleden
  • Kies altijd het hoogste absorptie niveau! Dus de meeste druppels op de verpakking. Dan kan je er het meeste plezier van hebben en kan je in de slip varianten ongeveer 2-3 keer volledig plassen (minimaal).

    23 jaar
    26 dagen geleden
  • Hoi meisje 23 Heb jij ervaring met tena slip active , weet je of abena junior fijne luier zijn, wat heb gelezen dat Abena junior fijne luiers, zijn die broekje alleen voor urine of ook voor ontlasting.

    15 jaar
    26 dagen geleden
  • *lezen

    23 jaar
    29 dagen geleden
  • Ja ik weet welke luiers echt goed zijn.

    -TENA Slip Active Fit Ultima

    Het is echter wel heel belangrijk om ze op de juiste manier om te doen. Dat kan je leven op de website van 123 drogisterij. Zo kunnen ze het beste werken en gaan ze langer mee.

    23 jaar
    29 dagen geleden
  • Hoi dames en heren Weten jullie wat fijne luiers zijn voor in rolstoel. Want ik ga elke dag naar school met trein, en zou graag een luier dragen die makkelijk te dragen is en te verwisselen zijn . Graag hoor hier tips

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Ik zit niet in een rolstoel. Maar ik plas 'snachts nog in mijn bed. Dus ik moet in het vliegtuig en in de auto voor de zekerheid ook een luier aan, voor als ik in slaap zou vallen. Ik plas er wel niet expres in, enkel als ik in slaap val of niet kan wachten. Dus ja, ik snap wel dat je voor de zekerheid in de trein ook eentje aan wilt. In het ziekenhuis doen ze dat ook bij al diegeen die niet kunnen lopen, zoals bij mijn vriendin na haar operatie aan haar been. Ze moest op het belletje drukken, maar als de verpleegsters niet snel genoeg konden komen omdat ze met iemand anders bezig waren, moest ze maar in haar broek doen. Een vuile luier is minder erg dan kleren en lakens, het is zo ververst.

    13 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten