Skip to content
5 reacties
1117 weergaves

Scoliose

Hi, toen ik 11 was ben ik erachter gekomen dan ik scoliose heb. Ik heb een 2 jaar met een brace om mijn rug gelopen, natuurlijk voelde ik mij daar niet heel erg prettig in, dus deed ik hem vaak af. Ook in de zomer was het te heet, ziekenhuis bezoeken liepen goed af, behalve op spreekuur. Ze begonnen over een operatie, en als ik ook maar iets daarover hoorde dat het misschien later wel van pas zou komen begon ik te huilen. Het klinkt misschien heel gek maar, ik ben gewoon bang als ik al die operatie moet dat ik dan niet meer wakker word. Als in dat ik de operatie niet overleef, ik weet zelf dat het bijna onmogelijk is maar toch blijf ik er over nadenken. Ik heb er nachtmerries over, ik praat er ook over met mijn moeder en die stelt me dan gerust maar, eigenlijk helpt dat niet. Ik ben gewoon bang, dat ik na die operatie niets meer kan. Niet meer dansen, rennen, normale dingen doen. Ik kan nou al bepaalde dingen niet meer, als ik die operatie krijg komen er 14 bouten in mijn ruggengraat. Ik moet daarna weer leren lopen, leren fietsen, leren rennen. Alleen dat gaat heel moeilijk. Niemand begrijpt mijn angst, ik voel me anders dan de rest.

14 jaar
8 jaren geleden

5 Reacties

  • Hoii allemaal, Ik ben nogsteeds niet geopereerd aan m'n rug. Ik maak het goed, ik heb nogsteeds wel gedachtes. Maar ik ben wel meer gaan begrijpen, ik ben ook al weer een jaartje of 2 ouder....Dus ja dan ga je meer dingen begrijpen. Binnen kort weer voor controle naar t ziekenhuis, ben benieuwd...Maar eigenlijk wil ik ook niet heen omdat ik ergens toch wel bang ben voor wat er gaat komen. Maar ik ga t sws allemaal wel redden! Ik leer er mee leven, ookal hebben we er allemaal zelf niet voor gekozen om dit te hebben. Het is een deel van je, en ergens ben ik toch ook wel trots dat ik niet hetzelfde ben als ieder ander. Waar ik me wel opzich aan stoor is dat ik geen mensen om me heen heb die hetzelfde hebben als mij...K voel me wel alleen, ik wil graag leeftijd genootjes hebben waarmee ik dingen kan delen die hetzelfde doormaken als mij. Dat zou wel gaaf zijn.... Groetjes ???

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben 4 maanden geleden geopereerd aan mijn scoliose, het viel allemaal zoooo mee. Ik snap dat je je druk maakt, maar dat is echt nergens voor nodig! Die artsen weten echt wel wat ze doen. Het meest vervelende aan de operatie vond ik dat ik op een gegeven moment thuis zat, ik kon nog niet naar school, maar ik verveelde me wel dood thuis. Verder heb ik nauwelijks pijn gehad, uiteindelijk ben ik 4 weken na de operatie weer naar school gegaan! Dat opnieuw leren fietsen is niet zo, iniedergeval niet bij mij, ik ben 6 weken na de operatie al weer begonnen met fietsen (niet aan te raden) en dat is gewoon hetzelfde als eerst. Het valt allemaal echt reuze mee, serieus.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • hoi meisje van 14

    hoe is het nu met je ben je al aan je scoliose geopereerd?
    ikzelf heb ook z'n operatie gehad,was 14 jaar toen, en zag er ook tegenop.
    En na een jaar rustig aan doen mocht ik van de dokter weer alles doen.
    En tegen mij zij de arts dat de kans is dat de operatie mislukt heeeeel klein is. De kans dat je op de terugweg van het ziekenhuis naar huis gaat een ongeval krijgt is veeeeel groter zij hij.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey, ik heb ook een scoliose-operatie gehad. Ik was zelf 16 toen, maar mijn verhaal lijkt wel op dat van jou. Het is een zware operatie, dus ik snap heel goed dat je het heel erg eng vindt. Ik kan je alleen dit zeggen: het komt echt goed en achteraf zul je ontzettend blij zijn dat je het gedaan hebt. In het begin kun je inderdaad bijna niks, maar je leert alles weer en dan kun je veel meer dan dat je nu kan. Ik doe alles weer: rennen, zwemmen, boksen, voetballen, stoeien. Het kan allemaal. Ik heb ook iets van 15 schroeven in m'n rug, dus ik weet hoe het is.
    Vertrouw op de artsen, zoek steun bij je ouders en vrienden en geloof in je eigen kracht. Het is zwaar, maar je gaat er beter uitkomen dan je zelf denkt.
    Sterkte!

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • lieve... wie je ook bent, je operaties, ik snap je dat je denkt dat je niet meer wakker word maar geloof me, je word wel wakker! het s net een soort slapen, en met slapen word je ook wakker, je kan vragen aan je huisarts hoe dat in elkaar zit. scoliose, wat erg dat je dan niks meer kan, maar het is wel goed dat je het weer kan leren, ook al gaat het moeilijk, als je iets wilt, moet je ervoor gaan!
    probeer ook dat met je huisarts te bespreken, hij/zij weet waarschijnlijk wel hoe dat voelt, en hoe het werkt!
    als je de operatie wel doet, heel veel sterkte meid! ik ken je niet maar ik geloof in je!
    xx anoniem

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten