Skip to content
1 reacties
165 weergaves

bisexueel & uit de kast komen

hee mensen, ik ben er ongeveer een half jaar geleden achter gekomen dat ik bi ben, ik durfde er eerst nooit over na te denken omdat mijn familie nogal gelovig is (jehovah's getuigen) mijn ouders zijn daar gelukkig mee gestopt voordat ik was geboren :p ik heb dus nogal veel nagedacht en ik heb ontdekt dat ik sinds ik in de pubertijd zit al over zowel over jongens als meisjes heb gefantaseerd, alleen durfde ik het dus niet toe te geven tegenover mezelf. nu wil ik uit de kast komen maar ik weet niet zo goed of ik het ook tegen m'n religieuze familie moet vertellen, het is daar namelijk totaal niet geaccepteerd om lgbtqia of wat dan ook te zijn en het zou best kunnen dat ze me verstoten. aan de andere kant wil ik ook niet met zo'n groot geheim leven, zeker tegenover mijn familie. ik ga eerst maar met m'n ouders enzo praten, maar ik zou graag willen weten of er iemand is die iets soortgelijks mee heeft gemaakt en wat je dan gedaan hebt (ook mensen die dit niet mee hebben gemaakt natuurlijk) alvast bedankt

16 jaar
10 jaren geleden

1 Reacties

  • Ik herken mij zelf een beetje in jou verhaal. alleen ik was wat jonger. ik was een jaar of 11 toen ik besefte dat ik op vrouwen viel maar omdat ik in mijn pubertijd ook vriendjes had dacht ik dat ik bi was. Maar na mijn 16de had ik geen fantasieën meer over jongens en ik werd ook niet verlieft op jongens alleen op meisjes. In de pubertijd slaan al je hormonen op hol de meeste jongeren volgens mij 1 op de 5 of 1 op de 3 twijfeld in de pubertijd over zijn geaardheid. dus dat is heel normaal. Mijn ouders waren na mijn idee altijd heel erg tegen homo's en alles er om heen dat was voor mij natuurlijk heel moeilijk. want in mijn gedachte was het ook iets slecht en ja ik was toch niet slecht of vies ik was gewoon normaal maar ook weer niet. toen ik uiteindelijk uit de kast kwam op mijn 15 als lesbi was de reactie van mijn moeder : oh okj... maar dat wist ik toch al. voor mijn vader was dat niet zo maar na een tijdje wende hij er aan en was het wel ok. zolang niemand het wist. daar ben ik toen mee akkoord gegaan. uit ervaring kan ik je vertellen dat uit de kast komen heel erg moeilijk is maar ook heel erg fijn je voelt je eindelijk vrij en je kan jezelf zijn.

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten