Skip to content
17 reacties
956 weergaves

na-aap vriendin.. help!

hooi!   Ik heb een probleem want ik heb een hele irritante vriendin die alles van me na aapt mijn fiets, mijn meningen, mijn kleding, mijn muziek smaak. Ik ben nogal stil en zij wat minder maar als ze weer iets van me weet loopt ze er weer mee rond of laat ze het horen en gaat ze er met mijn eer vandoor. Ik vind het echt heel irrtant, maar niet meer met haar omgaan is geen optie ik zit naast haar in de klas en we hebben vaste plekken op onze school in elk lokaal dus laat ik zeggen ik kom daar niet onder uit.. heeft iemand tips?   groetjes mij

14 jaar
13 jaren geleden

17 Reacties

  • Na-apen kan misschien een teken van innerlijke zwakte zijn? Mensen die zo onzeker zijn over zichzelf dat ze de successen van anderen proberen kopiëren? Of het kan zijn dat ze nog aan het zoeken zijn naar hun eigen stijl, dat ze zelf niet weten wat ze willen? Of zoiets? Het kan misschien ook zijn dat ze naar je opkijken en dat ze je als hun grote voorbeeld nemen?     Of zoals een jaar of vijf geleden toen alle jongens wel mini Justin Biebertjes leken. Alle meisjes waren verliefd op Bieber (nu ja, ik niet natuurlijk, haha), en dus moesten alle jongens Bieber zijn, zodat de meisjes ook op hen zouden vallen. You see?     Zo iemand beschuldigen van na-apen zal niet veel oplossen, denk ik. Misschien kan je hen beter steunen in het ontwikkelen van een eigen smaak en stijl? Vraag vriendelijk wat zij zelf graag zien? En als ze dan eens iets hebben dat hen goed past, hen een complimentje geven: "het staat je mooi" (maar alleen als je het echt meent, anders zeker niet, want iemand voelt feilloos aan of het gemeend is of vals). Probeer altijd hoffelijk en vriendelijk te blijven.  

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Draai de rolle eens om en probeer er achter te komen en wat zij leuk vind en doe dan precies het zelfde kijken of ze dan nog steeds lol er in heeft als jij steed al de eer opstrijkd. Succes

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • hey
    ik heb ook een vriendin die mij ook heel erg na aapt
    ik maak altijd samentvattingen voor mijn toetsen en ik haal hoge cijfers dit is niet om op te scheppen
    mijn vriendin heeft mijn studeer manier na geaapt en nu haalt zij ook betere cijfers
    er komt altijd ruzie door kleine dingen
    dat zij mij altijd n aapt
    en als ik dan zeg van 'je aapt mij na ik vind dat niet leuk'
    zegt zij 'ik aap jou niet na ik doe wat ik wil'
    ik wou echt geen ruzie met haar ik probeerde gewoon op een beleefde manier te vertellen dat ik dat niet meer wou
    maar er kwam elke keer weer ruzie
    ook gaat ze heel erg beginnen stoefen
    ze denkt dat ze zich populair voelt en rijker voelt door te stoefen ik vind dat hele maal niet zo
    ze probeert altijd dure merk kledij te kopen bv Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Prada, Armani,.....
    ze gaat altijd merkkledij kopen met haar tantes
    alleen maar haar tantes niet haar moeder of vader enzo
    haar ouders zijn gescheiden en nu woont ze bij haar moeder en haar broertje en zusje
    haar tantes vinden dat zielig en proberen mijn vriendin blijer te maken door dure spullen en kledij te kopen
    ze gaat altijd gaan shoppen en plezier beleven alleen maar met haar tantes
    en mijn vriendin haar moeder is helemaal niet rijk daarom dat ze alles met haar tantes doet
    een van haar tantes hebben een villa en een Porsche
    daar trekt ze een foto van (villa en Porsche)
    en zet het op snapchat ze wilt daarmee stoefen
    de hele klas zegt dat ze aan het stoefen is en gaan er mee eens
    en als we zeggen dat zij stoeft wordt zij boos
    en zegt ze : 'ik stoef want ik vind dat ik door te stoefen mij beter en gelukkiger voel, en als ik iets koop van een merk wil ik het aan iedereen vertellen dat ik dit heb gekocht want als ik het niet vertel weet niemand dat ik dit heb gekocht en dat vind ik niet leuk' zegt ze

    alles wat zij doet irriteerd me en ik vind het niet leuk
    niet dat ik jaloers ben ofzo
    en als mijn vriendin iets ziet wat ik heb gekocht van een merk ofzo zet ze op snapchat : 'ik ben op niemand jaloers, maar anderen zijn wel jaloers op mij'

    ik heb natuurlijk niks hier op gezegd want ik wil mijn hoofd niet in de problemen steken

    ik heb kweenie hoeveel keer gezegd dat ik het niet leuk vind en zij zegt elke keer : 'ik ben wie ik ben en ik ga mij niet aanpassen voor iemand'

    dit is echt kinderachtig wat zij doet

    ik vind het echt zielig en ik hoop dat ik volgend schooljaar niet met haar in de klas zit.

    groetjes ik xx

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit meisje doet jou natuurlijk na omdat zij heel erg tegen jou op kijkt. Dit kan je ook als een compliment zien. Het is niet heel erg leuk natuurlijk omdat je ook jezelf wilt zijn en niet dat andere mensen jouw dingen na gaan doen, want dan kan je niet meer uniek zijn. Ga een keer met haar winkelen en vraag naar wat ZIJ wil kopen. Wat zij leuk vindt. Waarschijnlijk weet ze het niet. Dan kan je haar daar weer mee helpen, en zo voelt zij zich ook weer gewaardeerd.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • een vriendin van mij steelt mijn muziek smaak, mijn stijl is namelijk hiphop en R&B. Als ik een nieuw liedje heb die zij niet kent vraagt ze hoe hij heet en dan als iemand anders om een liedje vraagt zegt zij dat liedje. ik word er echt gek van. ik heb het haar al een paar keer verteld maar ze gaat maar door en ik weet niet wat ik er tegen moet doen. iemand tips??

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Nou je kan haar ook natuurlijk na apen bevoordeeld doe je haar in een staartje hoe zij het doet en als ze haar hand opsteekt doe jij dat ook kijk dit is mijn motto als iemand iets bij jou doet doe jij dat ook

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ken het probleem, en snap wat jullie allemaal mee maken.
    Het is zo vervelend. Een van mijn beste vriendinnen aapt mij na. Dit is mijn probleem:
    (Please no hate, ik ben echt niet jaloers)
    Zij is erg rijk en populair. Ik heb hier helemaal geen moeite mee, maar anderen geven haar vooral de aandacht omdat ze rijk is, daarom is ze dus ook "populair".


    Ik heb op vakantie een vriend ontmoet, en we waren echt gewoon vrienden meer niet. Dus we hebben contact gehouden en we werden gewoon bff's/broer en zus. We vertelden echt alles aan elkaar, en gaven elkaar relatie advies. Opeens begint mijn vriendin met hem te pratne op insta, en daarna vertelt ze mij: jaa we zijn verliefd op elkaar.
    1. ZE HEEFT HEM NOOIT ONTMOET
    2. HIJ IS 3 JAAR OUDER
    3. ZE PAKT GEWOON MIJN VRIENDEN AF

    en het beste komt nog: haar hele vrienden groep (oftewel ons hele dorp) kent mijn vriend nu. En ik kan dus niets meer met hem bespreken, omdat sws alles wordt door geluld...

    Ik had een "obsessie/ding" gewoon voor de fun, waaraan iedereen mij kan herkennen. Iedereen vind het leuk. En toen na de zomervakantie had mijn vriendin "opeens" dezelfde "obsessie" (ik noem het maar even zo).
    En nu zegt iedereen dat dat echt HAAR ding is....

    Daarna had ik een luchtje wat ik erg lekker vond, en die moest zij toen ook meteen kopen.
    En nu zegt iedereen tegen haar "ooh ik herken je aan je luchtje, je ruikt zo lekker'.

    Daarna kreeg ik een andere "obsessie" en WEER aapt ze dit na.
    En weer zegt iedereen dat dat bij haar past.
    Ze heeft zelfs daarna tegen mij gezegd: jaa ik weet eigenlijk niet hoe ik er op kwam, maar ik heb deze obsessie echt al heel lang.
    Ik heb me toen echt even moeten inhouden, aaaah super ******.

    Nu laatst had ik mijn haar even anders gedragen, en meteen draagt ze dat de volgende dag precies hetzelfde, en op instagram krijgt ze nu allemaal berichtjes: aah wat zit je haar leuk!

    UUUUGH

    okay nu weet ik, dat dit allemaal kleine dingetjes zijn. En jullie zullen vast denken: waar gaat dit over, kinderachtig gedoe. Maar voor mij betekent dit heel veel, en alles bij elkaar wordt gewoon irritant.

    Als ik haar zeg dat ze me na-aapt, dan zegt zij dat ik juist HAAR na-aap, en dat ze mij helemaal NIET na-aapt.

    Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, en erger me hier heel erg aan.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb het ook ! Als ik daar heen ga , gaat ze daar ook heen . Als ik het leuk vind , vind zij het ook leuk. En ga zo maar door ...!! Super irritant !! Ik zeg het soms ook wel , maar dan zegt ze ; Hlm niet! Dan denk ik van .. Ga weg!

    11 jaar
    10 jaren geleden
  • zeg het zoizo.. niet zo van ja jij steelt me ales. nee gwwn rustig blijven (wat ik dus egt niet zo kunnen dus respect) zou je astublieft willen stoppen met het naadoen vanmij?

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb hetzelfde, en t kan echt heel vervelend zijn, I know. Maar je kan het niet helpen als je er niks van zegt, want dan is ze zich wss van geen kwaad bewust. Ik hoop dat t goed komt ??

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • ik heb het ook

    Hee ik heb het nu ook. Een vriendin van mij die aapt me na eigenlijk begon t al in groep 8 met de musical ik wilde een hippie zijn en zij ineens ook terwijl zij eerst zon zakenvrouw ofzo wilde zijn. En mijn fiets precies dezelfde genomen terwijl ze nog makkelijk op de oude kon. Toen ik nieuwe schoenen nodig had kocht ik Adidas en jahoor een paar dagen later had zij die ook. En laats heb ik All stars gehaald en heeft zij die ook echt gwn zelfde kleur en een dag later. En ik ben van mezelf best onhandig en dan moeten kinderen soms wel lachen en ineens is zij ook zo aan het doen. Ik had al aan haar gevraagt van wrm heb je All stars gehaald ging z ezon verhaal zeggen van ja uhm ja... Enzo dus maar het is nu vakantie en zal ik het tegen haar zeggen op Skype met videocamera of gwn na de vakantie? Xxx J.

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • .

    het betekent wel dat ze jou stijl leuk vind maar het is inderdaad niet fijn als zij met jou eer gaat strijken of ga eens ergens anders shoppen in winkels waar jullie normaal niet altijd heen gaan misschien vind je daar hele leuke dingen of je gaat in het buitenland shoppen of praat er met haar over wrm ze altijd de zelfdedingen heeft misschien heeft ze niet door dat je het niet leuk vind of doet ze het onbewust

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Ik heb er nu ook last van & ik heb er ook al over gepraat alleen ze ontkende het & ging gewoon weer verder . dus misschien nog andere tipss? :$  

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • praten

    gewoon praten zeggen dat je dat niet wilt laat je niet met je sollen

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • praten!

    wat voor vriendin is het? als het een super lief meisje is kan ik me voorstellen dat je er niet wat van durft te zeggen. maar als het een enorme bitch is kan ze dat wel aan. weten anderen in de klas hoe je over haar denkt? wij hebben ook zo'n meisje in de klas, maar zij speelt de baas over iemand anders, dat andere meisje is super lief en zegt daar dus niks van, maar niemand uit de klas mag diegene die de baas speelt dus voelt het andere meisje zich al een stuk prettiger, ze weet dat wij er voor haar zijn!

    14 jaar
    13 jaren geleden
  • praat er is over met haar

    je kan er is over pratten :D maar doe dat wel in privatie want dat kan gevoellig overkomen. zeg nu ook neit van: je werkt op m'n zenuwen... probeer gwn is te vragen of ze zichelf kan uiten of wil.zoniet wrm niet...   ik zouw graag meer horen als het werkt ^^

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • j

    misschien kijkt ze gwn op naar jou?(dwz dat ze je leuk vind) 't is natuurlijk minder dat ze er met jou eer vandoor gaat, misschien moet je het er is met haar over hebben?  

    13 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten