Skip to content
5 reacties
60 weergaves

ik kan niet zijn wie ik wil zijn op school

eloow, mensen zien mij als een stom iemand op school. ze proberen me proberen te iriteren.ik zit pas op deze school. ik zit vaak aleen.ik wil graag nieuwe vrienden maken op school en laten zien wie ik ben.hoe moet ik daar voor zorgen? hebben jullie nog wat tips voor me?

14 jaar
13 jaren geleden

5 Reacties

  • -

    Euhh...@blijfjezelf: Je moet juist WEL harde maatregels nemen. Ik werd tot vorig jaar ook gepest en nu is het voorbij (mijn ouders waren naar de ouders van de pesters gestapt enzo, en die ouders hebben dan met hun kinderen gepraat en blablabla...) dus het helpt wel, als je het tenminste op de juiste manier aanpakt. Je moet inderdaad jezelf blijven, dat is het beste en als je dan geen vrienden hebt dan is dat zo. Ze moeten je maar nemen zoals je bent. En als je dan geen vriendengroepje hebt, wat moet je dan doen, jongen13 hierboven? @jongen15: wat voor een flauwekul is dat nu weer, je kledingstijl aanpassen? Je moet voor die *****pesteres echt niet zoveel moeite doen. Negeer ze gewoon en trek het je niet aan. Het zijn meestal mensen die aandacht tekort komen. Maarja, als het teveel wordt, wordt het teveel en moet je natuurlijk wel iets ondernemen. Ik had in het begin van de middelbare school ook geen vrienden(op ééniemand na) en op de duur moet je  voor bv. Nederlands wel eens een groepsopdracht doen, en dan komt het vanzelf. Ik zeg niet dat ik nu veel vrienden heb, maar je kan beter 2 goede vrienden hebben dan 20 vrienden die je nooit ziet! TW

    13 jaar
    13 jaren geleden
  • Blijf jezelf

    Je moeder zoals hiervoor an staat jezelf blijfen zorgen dat je in een vrienden groepje zit en als je word gepest moet je niet harde maatregelingen nemen de pestkoppen zijn dan in de meerderheid en dan word je nog meer gepest.

    13 jaar
    13 jaren geleden
  • blijf je zelf

     ga niet proberen zo mee te doen dat je je zelf niet meer bend dat is niet cool je zelf blijven als ze je pesten voor je zelf opkomen dat is aller belangerijste stel je niet zwak op doe dat niet 

    13 jaar
    13 jaren geleden
  • BLIJF JEZELF

    hey, 1ste ding je moet sowieso altijd jezelf blijven.. je zou geaccepteerd moeten worden hoe je er ook uit ziet bruin of wit.. je word vaak gekeurd op dure kleren of goedkope kleren. maar als jezelf zelfvertrouwen uitstraalt maakt het niet uit. Zelfvertrouwen uitstralen doe je als je goed in je vel zit en dat jezelf vind dat je er mooi uit ziet en dat kan ook zonder merkkleding. ga in je klas bij iemand zitten maak een praatje.. Push niet te hard dat je vrienden wil worden ofzo. is het een goed gesprek geweest ga later nog eens gezellig een gesprek aan. op een gegeven moment komt het vanzelf. Ga niet opzoek naar vrienden, geef jezelf de tijd om vrienden met iemand te worden. Als je weet van iemand dat ie van bepaald soort muziek houd, of zelfde sport dus zelfde interesses.. en jij ook Goed onderwerp! en anders kom je daar vanzelf achter door te te praten en weet je het voor de volgende keer!!! suc6

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • kledingstijl aanpassen

    Hey, Meschien moet je je kleding style een beetje aanpassen en gewoon een keer zeggen tegen die gasten dat ze op moeten houde zo niet Dan moet je hardere maatregelen nemen. je moet voor je zelf opkomen!!!

    15 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten