Skip to content
4 reacties
784 weergaves

help me alsjeblieft ik weet niet wat te doen

hey allemaal ik zit net op de middelbare alleen zit ik nu in een vriendengroep van 6, maar nu doet iedereen oppeens heel afstandelijk tijdens de lessen zitten de 4 meiden die ik echt mag samen. en de tafels zijn allemaal voor max 4 personen en dan zit ik elke keer met zo een meisje. ik mag haar zelf niet echt want ze is heel erg stil en droog enz, tijdens de les moet ik steeds beetje huilen maar houd het toch vol ik krijg het gevoel dat ik depri word wat moet ik nu doen? ik kan geen nieuwe vrienden maken want er zitten heel weinig meiden in de klas en iedereen heeft al een vriendengroepje kunnen jullie mij alsjeblieft helpen ik ben radeloos

groetjes

11 jaar
8 maanden geleden

4 Reacties

  • Misschien denkt zij wel net hetzelfde als jij, en durft ze ook niet goed contact maken?

    Dus wees gewoon hoffelijk en vriendelijk tegen haar, en tegen alle anderen ook trouwens. Niet gaan slijmen of zo, maar wel oprecht vriendelijk. De kans is groot dat ze open bloeit en een goede vriendin wordt.

    En daarbij: je gaat in de eerste plaats naar school om kennis op te doen en nieuwe dingen te leren. Dus een beetje afstandelijkheid kan geen kwaad, dan kan je je beter op de les concentreren.

    Met wie je in de klas zit, is binnen hooguit een jaar voorbij. Maar wat je vandaag leert (=indien goed geleerd met echt begrip), die kennis en dat inzicht heb je voor je hele leven. Dat bepaalt voor een groot deel je toekomst. Hoe groter je kennis en hoe hoger je diploma, hoe meer richtingen je uitkan in je leven, en hoe meer kans op een stabiele job en goed inkomen later, en dus welvaart en welzijn. Dat is hoe het werkt. Dus dat moet je ook voor ogen houden.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik denk dat het meisje wat zo stil is ook graag vriendinnen wil maken. Het duurt even voordat iedereen elkaar leert kennen en wordt vanzelf gezellig

    15 jaar
    8 maanden geleden
  • Geef dat stille meisje anders een kans? Ik snap niet waarom je haar niet mag omdat ze stil is. Dat is geen gegronde reden om iemand niet te mogen

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Lief meisje, Op school gaat het niet helemaal zoals je gehoopt had. Vier van je vriendinnen zitten aan een tafel en voor jou is er geen plaats meer, net zoals voor dat andere saaie (?) meisje waar jij dan maar bij bent gaan zitten.
    Soms moet je ervaren dat mensen anderen leuker vinden om er mee om te gaan dan met jou. Misschien is het omdat jij nog erg jong bent om al op de middelbare school te zitten. Zijn die anderen ouder?

    Wat moet je nu doen? De tafel verschuiven zodat jij en dat andere meisje bij de groep kunnen zitten zal wel niet mogen. Kijk eens naar dat andere meisje. Je vindt haar niet zo leuk. Dat andere meisje zit eigenlijk in dezelfde positie als jij zelf. Misschien voelt zij zich ook wel verdrietig dat ze niet bij de rest kan zitten.
    Probeer eens contact met haar te maken. Toon eens belangstelling voor haar. Hoe ze leeft, wat ze van de school vindt, wat ze in haar vrije tijd doet. Misschien als je haar wat beter leert kennen dat het dan best een aardig meisje is.

    Nieuwe vriendinnen vinden is moeilijk want er zijn zo weinig meisjes. Dan zullen er wel veel jongens zijn. Voel je niets om wat meer contact met een jongen te hebben? Jongens kunnen toch ook best leuk zijn om mee om te gaan?
    De school is maar pas begonnen. Dan is het misschien toch wel mogelijk om met anderen vriendschap te sluiten. Er zijn tafels van vier. Is er geen tafel waar ook maar twee klasgenoten zitten? Vraag dan of jij en dat andere meisje er bij mogen komen.

    Het is niet leuk om je alleen te voelen, maar je hebt nog genoeg tijd om vrienden te maken. Je moet het niet na een paar weken al opgeven!

    23 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten