Skip to content
4 reacties
852 weergaves

Ik heb geen vriendengroep en voel mij eenzaam - tips nodig!

Hey,     Ik heb eigenlijk wat tips nodig     Ik ben momenteel 18 en ik voel me eigenlijk al wat jaren eenzaam,   Ik doe momenteel MBO maar op de middelbare heb ik niet echt een vriendengroep gevonden waar ik naast school wat mee deed omdat ik teveel aan het gamen was ook was ik toen   heel erg onzeker.   Ik zit nu op het MBO en ik doe ICT. Ik weet niet of jullie bekend zijn met het MBO ICT maar iedereen in mijn klas heeft echt een stekje los mentaal dus   daar kan ik ook niet echt vrienden vinden.   Ik ga naar de sportschool en ik praat daar natuurlijk wel maar ik heb niet vrienden gemaakt waar ik leuke dingen mee kan doen.   Ik heb wel mensen om mee te praten maar uitgaan of feestjes doe ik niet echt omdat ik geen vriendengroep heb.     Ik ben niet perse een 'loser' zoals sommige mensen het zouden bewoorden want ik sport vaak, ik heb veel hobby's, veel interesses, ben niet ontzeker of heel onsociaal.   Ik werk in de supermarkt btw en daar heb ik natuurlijk werk vrienden maar hun hebben allemaal zelf hun vriendengroepen en dat wordt hem ook niet echt dus.   Ik voel steeds meer de zin om leuke dingen te doen, te reizen, uit te gaan met een leuke vriendengroep maar dat lukt nu dus niet.   Enige tips of adviezen?

18 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • Ik herkende me hierin ook wel toen ik jouw leeftijd had. Ik hou ook enorm van sport en daardoor was het gek genoeg lastig om vrienden te vinden.

    Er is een ander topic hierover laatst geschreven door ook een 18 jarige waar ook wat tips onder stonden. Misschien kun je daar ook even naar lezen :)

    Verder, gewichtheffen moet je blijven doen als je het leuk vindt, maar echte vriendschappen maak je veel meer bij team sporten of groepslessen. Ook kun je een vereniging/club joinen met je interesse (studentenvereniging, sportvereniging, boekenclub etc).

    Daarnaast, heb je wel paar “goede vrienden”? Je kunt anders voorstellen om met 3 man ofzo wat te doen. Zo heb ik ook vriendengroepen gemaakt in der loop van tijd. Of met collega’s wat doen en na de rand heb je waarschijnlijk ook klein clubje/vriendengroep.

    Het is heel lastig om een vriendengroep te joinen, maar je maakt je hele leven nieuwe vrienden. En als je niet van zuipen/festivals enz bent; zou ik je aanraden om bij een team sport te gaan of groepslessen volgen van bijvoorbeeld kickboksen of zwemsporten.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey kerel, ik heb zeker wat tips voor je.

    Probeer in contact te komen met mensen die dezelfde hobby's hebben als jij, dit kan van alles zijn. Zelf herken ik me ook wel enigzins in je verhaal maar door dit toe te passen had ik binnen no time veel meer sociale contacten. Ik hou zelf van Darten en ben toen gewoon naar een café gegaan waar veel gedart word en dan leer je vanzelf mensen kennen. Het is maar een stom voorbeeld maar je ziet wat dit al kan opleveren, het ligt er helemaal aan wat je hobby's zijn maar zoiets kun je natuurlijk gewoon makkelijk ondernemen.

    Als 2e tip kan ik je aanraden om je aan te melden bij een club/vereniging. Daar maak je sowieso meer contact met mensen en kun je al proberen leuke dingen met ze te ondernemen, de voorkeur gaat hier uit naar teamsport omdat teams vaak uit zichzelf al leuke dingen organiseren. Zoals je zelf aangeeft ben je niet onzeker en gewoon sociaal, dus zou dit voor jou geen probleem moeten zijn.

    Succes ermee en blijf positief;)

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • In een vrienden groep is altijd wel plek voor een extra vriend erbij.
    Je moet je alleen niet te opzichtig opdringen zeg maar.
    Dus als je werk vrienden in een vrienden groep zitten en je vraagt of je een keer mee mag.
    Wie weet klikt het dan goed genoeg dat ze het leuk vinden als je vaker mee gaat.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, wat bedoel je met niet “heel onsociaal”, daar geef je iets aan, maar ik weet niet hoe ik dit moet plaatsen.

    Aansluiting moet je toch binnen je bekenden kring zoeken. Kun je niet een keer mee van een van je collega’s van de supermarkt. Als er een klik is vraag je gewoon of je een keer mee mag of als je hoort dat ze ergens gaan stappen, ga daar ook naar toe en tref ze “toevallig”!

    Al gekeken naar groepssporten, studieclubje, maak vrienden sites. Succes ??

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten