Skip to content
24 reacties
2625 weergaves

Hoeveel % van je goede vrienden is homo/bi ?

Ik vroeg me af hoeveel % van jullie vrienden openlijk homo/bi zijn? En zijn er ook vrienden bij waarvan je het vermoed maar ze zich niet geout hebben nog?

Bijv, ik heb 5 redelijk goede tot heel goede vrienden en 2 ervan zijn bi of homo, dus dat is 2/5 = 40%.

18 jaar
2 jaren geleden

24 Reacties

 • Van de 12 vrienden zijn er 2 bi waaronder ikzelf

  12 jaar
  14 dagen geleden
 • Ik ken geen andere

  17 jaar
  2 maanden geleden
 • Ik heb17 vrienden, ik ben de enigste homo

  18 jaar
  2 maanden geleden
 • Wat ben je toch grappig M19! Ik heb met mijn moeder gesproken en ze is geen bacterie heeft ze mij verzekerd. Mijn vader ook niet.

  Lees dit eens: Matteüs 7:1-6 "Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden."

  en dit citaat:

  "Wat is het verschil tussen oordelen en veroordelen? Een oordeel is een mening over iets of iemand hebben, die heb je vanuit jouw beeld gecreeerd. Daarmee bedoel ik vanuit jouw normen en waarden waarmee je vergelijkt. Je interpreteert de feiten op jouw manier. Veroordelen is een stapje verder; het is vernietigend en laat geen ruimte voor interpretatie."

  Als je zowel oordeelt als veroordeeld dan ben je zowel aanklager als rechter. Als je vanuit een christelijke levensvisie je mening geeft dan mag dat, maar mag je ook namens God oordelen en veroordelen?

  23 jaar
  11 maanden geleden
 • J23 jouw aanval tegen mij heeft geen waarde, jij gelooft dat het leven voort komt uit toeval. Dus waarom zou ik zoiets gaan lezen? Iets met toeval, gesproken door een nakomeling van een bacterie kan im gewoon negeren

  19 jaar
  11 maanden geleden
 • M19, Je bent een aanhanger van de conversietherapie begrijp ik en daar blijkbaar ook actief in. Populair bij fundamentalistische religieuze groepen in Amerika. Vandaar steeds die uitdrukking "sodomites" in jouw reacties.
  Pech voor je, in de meeste beschaafde landen is het al verboden en daar komen er steeds meer mij. Het is namelijk hersenspoeling (brainwashing in jouw vocabulaire) en leidt vaak tot blijvende psychische en seksuele schade. Uiteindelijk werkt het ook niet.

  "Sommigen komen in hun latere leven tot inzicht" zeg je. Dat zijn dan waarschijnlijk die mensen die niet wilden accepteren dat ze op het eigen geslacht vallen en dan toch een relatie met het andere geslacht aangaan. Ze komen uiteindelijk tot de ontdekking dat het een vergissing was en dat je je geaardheid niet kan loochenen. Geldt ook voor die conversietherapie slachtoffers en gelovigen.

  Mensen die andere mensen niet gunnen te zijn wie ze zijn maken levens kapot. Ook hier druppelt het gif binnen.
  Ik vraag mij af waar die drang vandaan komt. Het soort dat het beter meent te weten dan de Almachtige zelf? Dat de arrogantie heeft namens Hem te mogen oordelen over Zijn schepselen?
  Wordt je daar nu gelukkig van of verwacht je een beloning? Lees ook de rest van de Bijbel eens, die gaat verder dan hoofdstuk 19 van Genesis.

  23 jaar
  11 maanden geleden
 • In men vriendengroep 20%. In men studentenhuis 10%. In men klas (internationaal) ongeveer 15%. En op het werk 5%.

  Ik moet wel zeggen dat ik nu in een stad leef. In men dorp, waar ik opgroeide, is het letterlijk 0% in vriendengroep

  21 jaar
  11 maanden geleden
 • Er zitten wel wat sodomites tussen ja. Eentje begint te stabiliseren en de ander is nog helemaal into de pride. Achja, ik heb geduld. Velen komen later in hun leven tot inzicht

  19 jaar
  11 maanden geleden
 • dat hangt er sowieso van af wat je zelf bent. Ik ben zelf gay dus een groot deel van mijn vrienden is ook holebi. Maar ik denk niet dat de meeste hetero's ongeveer 2, misschien 3 echt goede holebi vrienden hebben. Het is wel moeilijk denk ik om zo iets fluide als gender en vriendschappen in percentages te gieten

  20 jaar
  2 jaren geleden
 • J19 dat bedoel ik net dat je meer omgaat met mensen met de zelfde geaardheid

  23 jaar
  2 jaren geleden
 • @ j23, snap jou redenatie niet zo goed, de vraag het is gewoon, hoeveel anders geaarde (anders dan hetro, wat voor mij geen norm is!) vrienden heb je. Dan kun je dat ongeveer in een percentage zetten.

  Nu is het natuurlijk vervuild, want homo jongeren trekken meer met elkaar op, dus daar is het percentage groter en ik vermoed dat dit bij andere geaardheden ook het geval zal zijn. Maar indicatief kun je er iets van zeggen.

  19 jaar
  2 jaren geleden
 • ik heb 10 vrienden en 1 is homo en 2 bi net als ik. Ik weet dat omdat ik met alle 3 wel wat doe. De 2 bi hebben ook een meid maar vinden gepijpt worden door mij lekkerder. Denk dat er best veel jongens bi zijn om de lekkere sex met een andere jongen, vooral in de pubertijd.

  17 jaar
  2 jaren geleden
 • Met je vrienden kan je dat toch nooit zo in percentages uitdrukken. Omdat je vrienden véél minder mensen zijn dan mensen op de aardbol. Zo’n dingen kan je in percentages uitdrukken als je het hebt over duizenden of duizend mensen. Dat zal dan beter kloppen dan dat je 10 vrienden hebt. Volgens mij kan je nooit 1000 vrienden hebben.

  23 jaar
  2 jaren geleden
 • @j16, wat bedoel je met zulk soort mensen, we zijn allemaal een soort, vind jou opmerking erg negatief.

  18 jaar
  2 jaren geleden
 • Eigenlijk niemand, nul procent dus. Al mijn vrienden en vriendinnen hebben een partner van het andere geslacht. Best jammer want het lijkt me leuk en ook verrijkend om gays of lesbiennes in je vriendenkring te hebben.

  21 jaar
  2 jaren geleden
 • Niet zo gek dat die percentages hoger liggen als je het hier vraagt. Mensen reageren hier overwegend als ze zelf niet hetero zijn en zoeken sneller vrienden op met dezelfde levenservaring.
  Myself included. Ik ben zelf bi en groot deel van m'n directe vrienden ook bi of homo of lesbisch. Van minder goede vrienden weet je het ook vaker niet. Bovendien zijn aantallen goede vrienden te klein om te vergelijken met statistieken.

  22 jaar
  2 jaren geleden
 • @j19

  20% is heel veel, veel mensen doen het om erbij te horen. ook omdat mensen niet meer hetero als de norm zien (terwijl dat wel hoort(anders kkomen er geen kinderen meer)).

  16 jaar
  2 jaren geleden
 • 0% want tsja ik heb niks met zulk soort mensen of ik weet niet dat ze homo zijn

  16 jaar
  2 jaren geleden
 • Heb 9 vrienden. Daarvan is er 1 homo (net als ik) en zijn er drie bi.1 is asekseel.

  Dus 44% in dat opzicht dus. Maar tel je mij mee als onderdeel zit je al op de helft ;p

  En ik had idd ook die gallup poll gezien: leeftijd is een groot ding hierbij, maar ook in hoeverre je hier open over bent. Heb je eenmaal een open sfeer dan kan iedereen zichzelf hier opener over uitlaten is mijn ervaring.

  Zo zijn er best veel mensen waarvan ik hoorde dat ze bi waren puur en alleen omdat ik hen vertelde dat ik homo was.

  21 jaar
  2 jaren geleden
 • 0% heb geen vrienden ??

  18 jaar
  2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten