Skip to content
7 reacties
1157 weergaves

zou ik voor het eerst alleen afspreken met iemand online?

hii,

ik leg even uit omdat misschien de titel misleidend kan zijn.

sinds begin dit jaar, 2022, praat ik met een jongen online. we praten bijna elke avond wel met elkaar. deze jongen heb ik 1 keer eerder in het echt gezien tijdens een schoolfeest. hij was een +1 van een beste vriend van mij. ik heb dus zijn gezicht gezien op daar en ook via snap soms, geen catfish kan er zijn.

ik ben al een keer uitgenodigd door hem en een andere vriendin van mij ( hun beide wilde dat ik er was zodat er een even aantal was dan en omdat ik “gezellig ben” op een of andere manier) om een ijsje te halen in de stad en rond te lopen, ik kon jammer genoeg niet toen.

eigenlijk wil ik hem vragen of hij gewoon een keertje met mij gewoon een ijsje of iets anders* wilt halen zodat we gewoon irl kunnen praten ( als vrienden niet als meer)
* bij een plek waar veel mensen kunnen zijn maar waar het ook zo leeg kan zijn dat alleen de mensen die er werken er zijn, in iedergeval niet ergens waar ik alleen met hem zou zijn

maar niemand van mijn familie weet dat ik hem ken, alleen vrienden van mij weten dat ik contact met hem heb.
ookal weet ik dat hij niks zou doen ben ik gewoon ook bang om hem te vragen en bang dat er toch wat gebeurd.

zou ik dus dan toch vragen of hij een keer wilt afspreken of zou ik dat uit mijn hoofd zetten om te doen?

please help me

17 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • ts hier met een update.

    ik had hem gevraagd, ik weet niet wat er mis met mij was ik overdenken het niet. ik heb daarna het toch weer ongedaan gemaakt.
    dus er komt niks meer van gok ik. jammer maar ja

    dat is de update

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • ts hier,

    +Je bent 17, ik neem aan hij ook zoiets.
    -ja hij is 17


    * Vrij normaal op jullie leeftijd om iets te proberen. Uit alles wat je zegt blijkt dat hij een nette jongen is, maar net wil niet zeggen dat hij nooit wat probeert, maar wel dat hij nee begrijpt. Wanneer denk je dat je er wel klaar voor bent om het risico te nemen dat een jongen iets probeert?
    -ik ben er niet klaar voor een risico, ik overdenk veel en ben bang. ik heb bij mijn vorige vriendje het bijna niet durven vragen of ik mocht afspreken met hem ( wel gedaan maar met veel moeite en vaag zijn met “een vriend die ik ken van school” zooi. toen was het een wandeling in een parkje)

    *Gewoon er overheen stappen en doen. Misschien geen ijsje maar een glas wijn dan word je wat losser.
    -ik lust geen wijn, ik wil ook niet mijn familie teleurstellen waardoor ik het niet durf.
    maar ik wil het wel doen, ik voel me gewoon opgesloten thuis zonder een plek waar ik zonder reden heen kan (ik ben nu in de vakantie bijna elke dag thuis behalve een paar dagen dagen in totaal sinds ik mijn examens heb gehad) ik wil gewoon irl met iemand praten die niet iemand thuis is, zoals hem.
    ik ben gewoon in de war en in strijd met mijzelf wat. ik wil.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent 17, ik neem aan hij ook zoiets. Je bent het heel ingewikkeld aan het maken. Zoiets van wel samen maar ieder alleen en op een plaats waar niets kan. Vrij normaal op jullie leeftijd om iets te proberen. Uit alles wat je zegt blijkt dat hij een nette jongen is, maar net wil niet zeggen dat hij nooit wat probeert, maar wel dat hij nee begrijpt. Wanneer denk je dat je er wel klaar voor bent om het risico te nemen dat een jongen iets probeert? Gewoon er overheen stappen en doen. Misschien geen ijsje maar een glas wijn dan word je wat losser.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • tekstschrijver hier ik beantwoord even jullie vragen

    *Waar ben je bang voor eigenlijk? ik ben bang dat er iets fout gaat/ dat ik het verkeerd heb ingeschat en ja misbruikt worden ( nooit gebeurd maar je kunt nooit te voorzichtig zijn)
    deze jongen is jonger dan mij met een paar maandjes en leek mij niet sterk/ bedreigend en heeft geen foute vrienden als ik het zo weet. hoe ik hem zag op dat feest zag hij er gewoon uit makkelijk gezegd als een huge knuffelbeer ( niet gespierd dus maar heeft ook niet obesitas en een zacht karakter)

    *Waarom zou niemand mogen weten dat je hem wilt ontmoeten, heb je een vriendin met wie je dat kunt delen?
    bij mij thuis is online vrienden hebben iets raars. ze kennen ook die vriend niet waar hij +1 van was. alleen 1 foto van die vriend, waar ze niet erg enthousiast over waren door zijn uiterlijk. ik heb een vriendin waarmee ik dit kan deken ( die mij wilde uitnodigen ook toen) maar ik ben bang dat zei meteen gaat shippen of dat ze er meer achter zoekt.
    ik ben gewoon bang dat als ik het thuis zou vertellen dat ze er raar can op kijken, dat ze denken dat het een relatie is en ik vergeleken word met een familie lid die van de ene naar de andere relatie gaat. ik ben bang voor reacties dus daarom wil ik het niemand vertellen om die reden,

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Me tante woont samen met iemand die ze op internet heeft ontmoet. Natuurlijk zit er altijd risico aan maar als je zo moet leven kun je net zo goed niet meer buiten komen.
    Ik denk dat jij het goed voor elkaar hebt, je weet al wie het is en je weet ook al dat je niet meteen zeg maar een hotelkamer moet boeken. Komt wel goed, lekker doen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou hem vragen. Zo te lezen heb je een klik met hem en je hoeft ook niet bang te zijn dat hij fake is, want het is een vriend van je beste vriend. De kans bestaat natuurlijk dat hij iets gaat proberen, maar ik acht die kans niet zo groot aangezien je denk ik al wel een goede band hebt opgebouwd. Dat soort jongens herken meestal wel.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Waar ben je bang voor eigenlijk? Is ie ouder, oogt ie erg sterk, bedreigend, heeft ie foute vrienden? Waarom zou niemand mogen weten dat je hem wilt ontmoeten, heb je een vriendin met wie je dat kunt delen? Laat haar je anders even bellen, na zeg een half uur, dan laat je hem niet meeluisteren, en bevalt hij niet dan zeg je dan gewoon dat je ineens weg moet, naar je vriendin.
    Laat je gedachten voor wat er kan gebeuren niet met je op de loop gaan, zou zomaar kunnen dat hij erg meevalt.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten