Skip to content
6 reacties
916 weergaves

Het gevoel alsof niemand mij ziet

Ik heb de laatste tijd het gevoel dat mijn vrienden niet echt veel om me geven.
Ik moet altijd vragen om af te spreken of iets met iemand te doen, er is nog nooit iemand naar me toe gekomen van: "hey heb je zin om wat te gaan doen"

Ook wanneer er een tussen uur is en de gehele groep gaat wat doen (wat meestal roken) wordt ik nooit mee gevraagd. Ik rook dan zelf niet en dan zou je denken dat dat de reden is dat ze me niet mee vragen, maar er zijn ook veel kinderen in die groep die ook niet roken.
Dus ik heb echt het gevoel alsof ik een outsider ben ofz
een misfit.
Iemand waar je niet mee wilt omgaan
Eigenlijk gewoon een nerd.

Weten jullie wat ik met dit gevoel moet doen?
Alvast bedankt voor je reactie

16 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Wat ongelooflijk herkenbaar dit weer maar ja wat je eraan doet is makkelijker gezegd dan gedaan ;)

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • TS, ik herken je heel erg in mijzelf. Ik ga op school wel met mensen om, want ik maak wel makkelijk contact en die beschouw ik als vrienden, maar echt afspreken doe ik maar met 2 daarvan. Avonden waarop gedronken wordt en weet ik veel wat allemaal nog meer, zijn niet aan mij besteedt. Goed dat meisje 18 aangaf van het hoog sensitief zijn. Ik ben dit bewezen door een onderzoekster daarnaar. Mocht je dit zijn dan is dat alleen maar een hele mooie eigenschap. Een hoog sensitief persoon valt heel veel dingen op die andere mensen pas zien als je ze er op wijst (De kleinste details zie ik meteen). Als je dit bezit, heb je een hele sterke analytische waarde die van grote waarde is in de toekomst. Ik heb de afgelopen jaren geleerd mijn authenticiteit te omarmen en daar binnen af en toe te experimenten of ik iets waardeer. Het spelen van muziek doe ik nog steeds liever dan een keer sporten met vrienden, maar dat soort dingen doe ik wel vaker waarbij ik merk dat ik het ook steeds leuker vindt. De stap zetten naar vrienden maken is soms moeilijk, maar als je goeie mensen vindt is het makkelijk. Goede vrienden staat open voor jou als individu en omarmen jou letterlijk en figuurlijk om wie je bent in je authenticiteit. Lukt het niet op de middelbare dan wel bij een eventuele vervolgopleiding, want daar zijn veel meer soorten mensen. Veel sterkte TS, je kan het!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier,
    Bedankt voor jullie reactie. Het heeft echt geholpen. ik ga mezelf blijven en ik ga echte vrienden zoeken. Mensen waar ik echt mee wil omgaan en waar ik ook echt wat aan heb. Die mij waarderen en ik hun.

    Bedankt voor alle reacties

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is me al een paar keer opgevallen dat de kerels die populair zijn en zogenaamd als voorbeeld gelden, eigenlijk vaak vrij egoistisch en egocentrisch zijn en erg met zichzelf (en soms ook met hun uiterlijk) bezig. Al is het maar om in de belangstelling te staan (echt niet iedereen heeft dat nodig ). Ze tonen naar de buitenkant een groot zelfvertrouwen maar hebben eigenlijk als je wat beter kijkt soms een erg klein hartje. Hun uiterlijke facade dient als het ware om de binnenkant te verbergen. Ze hebben belangstelling nodig om zich niet leeg te voelen. Ze hebben ook de neiging om vaak dingen op anderen af te schuiven en gebruik te maken (soms misbruik) van anderen, anderen verantwoordelijk te stellen voor iets dat ze eigenlijk zelf hadden moeten doen, of lol maken ten koste van anderen. Vreemd genoeg lijkt die fake overdreven zelfzekerheid hen ook aantrekkelijk, interessant en populair te maken in de groep. Ze vallen op. De meeste toeschouwers vinden dat positief, maar ze kijken niet dieper dan de oppervlakte en zien niet wat zich binnenin de geest van die zogenaamd coole figuren afspeelt. Bij sommigen is het haast een ziekte.

    Daarnaast heb je dan ook jongens als TS die dit aanschouwen en hierdoor een beetje onzeker worden, zichzelf als minderwaardig beschouwen bij dit alles. TS is dan hoogstwaarschijnlijk een eerlijke jongen met een ietwat introverte persoonlijkheid die niet de behoefte voelt om beter te worden ten koste van anderen. Vaak zijn het de verstandige mensen die vol van twijfel zijn en de dommen en dwazen zijn erg zeker van zichzelf. Dat zie je overal om je heen.

    Beste TS, je hoeft er niet naar te streven om populair te zijn of mee te tellen bij de anderen. Blijf gewoon jezelf. Je zou je misschien populair kunnen maken maar dat gaat dan ten koste van je eigenheid. Als ze je bijvoorbeeld zouden kunnen gebruiken, dan zou je wel populair zijn. Maar ik raad je aan dat niet te doen, het is het niet waard.

    Eigenlijk, TS, ben jij degene die een goede vriend kan zijn voor iemand anders, maar dan wel voor de juiste personen. Misfit en nerd zijn veel te negatief beladen om jezelf te omschrijven, je mag die termen niet gebruiken. Je bent rustig en eerlijk, je verkoopt geen show, je maakt geen misbruik van anderen, je doet niets op een ander zijn kap, misschien ben je zelfs een HSP (een hoog sensitieve persoon, iemand die de gave heeft om veel meer aan te voelen dan de meeste anderen) eigenlijk zouden er meer mensen zoals jij moeten zijn. Ga eens iets lezen hierover (in een boek uit de bib of online). Jammer dat de huidige maatschappij zo negatief doet. Je moet kunnen zijn wie je bent en niemand mag je het idee geven dat je je raar moet voelen. Er is niks mis met jou, je bent zelfs haast normaler dan die anderen. Iemand als jou is echt waardevol, zonder mensen met jouw persoonlijkheid zou de wereld naar de knoppen gaan.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Zoek mensen op waar je echt iets mee gemeen hebt, slecht over jezelf denken straalt inderdaad uit en stoot af ook want de mens is egoïstisch en is voornamelijk met zichzelf bezig.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Misschien dat ze jou een beetje saai vinden, dat kan. Daar bedoelen ze niets verkeerds mee, maar jij valt gewoon niet zo op. Jij noemt jezelf een outsider, een misfit, een nerd, en zo ben jij jezelf aan het kleineren. Als jij een lage dunk hebt van jezelf dan straal je dat ook uit.
    Niet iedereen is even goed gelukt, maar dat staat niet in de weg dat jij vriendschap kan ervaren en een fijn leven kan hebben.

    Hoe zit het nu met jou? Heb je vrienden? Je zegt dat je ze hebt, maar ze vragen jou nooit mee. Blijkbaar zijn die vrienden jongens waar jij het meest mee omgaat, maar is daar niet echt een beste vriend bij. Is er iemand waar jij meer mee omgaat dan met die anderen, waar je meer persoonlijke dingen mee deelt? Een beste vriend dus.

    Op dit moment kan er niet veel meer, maar normaal gesproken, doe jij aan sport? Heb jij een hobby? Kom jij wel eens bij iemand thuis om dingen te doen zoals gamen, filmpjes kijken of huiswerk maken? Komt iemand wel eens bij jou thuis?

    Op school, bij die rookgroep vragen ze jou niet, maar je kan er natuurlijk gewoon bij gaan staan. Dan praten ze over dingen. Misschien dat jij ook weleens een mening hebt of ergens iets van weet. Soms moet je jezelf een beetje opdringen.

    Nu zit jij op een middelbare school, maar over niet al te lange tijd maak je de stap naar vervolgonderwijs. Weet je al wat je dan wil gaan doen? Weten de anderen in jouw klas dat al? Daar kan je ook eens over praten.

    Ik denk dat jij wat al te bescheiden bent. Iemand die de moeite doet om contact met jou te maken ontdekt misschien dat jij best een leuke jongen bent om mee om te gaan. Ik denk dat jij een goede en betrouwbare vriend kan zijn en zo iemand heeft iedereen nodig.
    Misschien zijn er anderen die ook een beetje verloren lijken op jouw school. Daar kan je ook eens contact mee maken. Als jij niet gevraagd wordt dan vraag jij maar.
    Probeer wat positiever naar jezelf te kijken. Er zijn zoveel mensen, jongeren, die het moeilijk hebben met zichzelf, die het gevoel hebben dat niemand om ze geeft. Net als jij houden ze zich groot en geven ze zichzelf de schuld. Ze verlangen naar begrip, naar iemand om mee te praten, naar vriendschap. Jij zou zo'n vriend kunnen zijn want jij begrijpt.

    Geef, en je krijgt, zo is het leven. Er is echt een plaats voor jou. Geloof in jezelf!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten