Skip to content
3 reacties
549 weergaves

Beste voor je bestie

(Sorry voor de veel te lange tekst)
De laatste tijd eb ik et gevoel Da ik en mijn bestie een beetje uit elkaar aan het groeien zijn. We kennen elkaar al sinds het 1e middelbaar maar we hebben nooit in dezelfde klas gezeten. Sinds vorig jaar hebben we dan weer een andere richting moeten kiezen (nog steeds niet de zelfde klas) en ze zit nu dus in een klas maar in die klas heeft ze nu een vriendin gemaakt. We zien elkaar nog in de pauzes enzo maar dus die vriendin is er ook altijd
bij en Da heeft in het begin redelijk gewerkt ma nu sinds dit jaar is haar klasgenoot dus overal en altijd bij en dus ik zie mijn bestie dus nooit apart.

(Iedereen nog mee met lezen?)

Ma dus mijn bestie weet ondertussen nu al wa ik vind van haar klasgenoot en ik snap Da je daar nie veel aan kan doen omda ja…je kan nie zomaar iemand dumpen ofzo ma dus ik mis gwn dingen doen met 2.

(Er komt nog…)

Nu is die heisa dus al een paar weken geleden maar eigenlijk is er niets veranderd. Ik probeer om zo veel mogelijk mee te doen met hun 2 maar ze praten meer en meer over klas dingen en inside Jokes en weet ik het wa nog, en dan ga ik me meer afzonderen van hun en ga ik ergens triest zitten kijken (wa andere vrienden ook merken) en mijn bestie zie Da ook, ze wil gwn Da ik weer word zoals eerst (vrolijk, happy en weet ik nog meer) dus diegene waarmee ze in het begin besties werd, van wie ze vrolijk werd enzo. Ma ik kan nie vrolijk doen als ik hun 2 altijd zie lachen en vrolijk doen enzo. Maar mijn bestie word er wel vrolijk van. En zij en haar klasgenoot zijn echt goeie vrienden geworden en die klasgenoot zou echt een betere vriendin zijn dan ik ben voor haar want de laatste tijd word ze enkel verdrietig van mij zo te zien.

En ik vind het echt nie leuk om te zeggen maar… wat als ik zeg Da tegen mijn bestie da ik geen vrienden meer wil zijn zoda zij 2 beste vrienden kunnen worden (wa ze wss al zijn ma dan nog) want als ik vraag aan haar of ze mij nog wel als bestie wil dan zegt ze Da ik altijd haar bestie ga blijven en als ik vraag waarom zegt ze Da ze vrolijk wordt van mij en Da het gwn goed voelt met mij ofzo ma de laatste tijd wordt ze vrolijker van die klasgenoot dan van mij alleen heeft ze et zelf nie door volgens mij.
Is het dan aan mij om me terug te trekken…?
(En sorry Vo heel de tekst ma et is gwn de story hoe het gebeurt is, en dan als je dit leest thnx om mij te helpen)

15 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik herken het wel ja! Ik heb zelf ook zo’n “vriendin”. Normaal sprak ik haar iedere dag. Nu sinds de zomervakantie is ze losgeslagen en heeft ze oa het feesten en god-weet-wat-nog meer- leren kennen samen met haar nicht. Zo nu en dan spreek ik haar nog wel eens en dan voel ik gewoon dat het fake is, dan doet ze net alsof ze je beste vriendin is. Ik voel me dan gewoon tweede keus, gebruikt wanneer ze me nodig heeft. Ik begin het zat te worden. Alleen nog een manier zien te vinden om dat haar duidelijk te maken. Ze weet dat ik buiten haar om weinig andere mensen heb.
    Dus ja, ik herken het helaas…

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • In het leven is het een komen en gaan van vrienden, echte blijven! Maar hou er rekening mee dat je niet iedereen blijvend aan je kunt vinden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Je komt over van ik wil alles of niks, het is heel normaal om meerdere vriendschappen te hebben en dat vriendschappen veranderen. Minder dramatisch doen en gewoon leuk hebben als je haar ziet en je niet zo meten aan anderen.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten