Skip to content
6 reacties
889 weergaves

Een vriendin naar de verkeerde kant

Ja hallo allemaal
Ik heb een vriendin (niet liefdelijk Ofzo) van 13 jaar oud en ik maak me zorgen omdat ze een beetje alles doet wat haar verboden wordt. Ze is op haar 11e al uit de kast gekomen maar ze gebruikt dat extreem erg om attentie te zoeken zo heeft ze haar kat gesminkt op pride dag in de regenboog. En heeft ze al haar social media account namen dus niet beschrijvingen veranderd naar biseksuel..... (ze is bi) en ik heb ook andere vrienden die uit de kast zijn gekomen maar die doen er heel normaal over en ik denk dat als je uit de kast bent gekomen dat je dan zo normaal mogelijk probeert te zijn. Ook heeft ze nog nooit liefdelijke gevoelens gehad voor een meisje en ik ben dus ook heel sceptisch over of ze nou echt gay is. Ook heeft ze zich kaalgeschoren en haar motto is schijt aan iedereen maar dat doet ze wel heel erg letterlijk. Zelfs haar ouders hebben zware problemen met haar. En ik ben bang dat het met haar de slechte kant op gaat

Ik weet niet of dit normaal is weten jullie het?

15 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Zij komt aandacht te kort. Ze denkt dat ze anders niet wordt gezien. Op die manier probeert zij zich te onderscheiden. Dat moet je maar gewoon zo laten, het barst van zulke types. Aan jou de keuze of je zo een in jouw vriendengroep wilt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook iemand in de klas die precies zo doet, iedereen nergeert het gewoon een beetje.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee het ding was dat ze niet op elkaar waren maar gewoon toen ze 11 waren zeiden van ja nu zijn we allebei bi en ze hebben allebei nog geen gevoelens gehad voor een meisje

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • ik vind het ook niet normaal en ben ook 13. ik denk dat je vriendin een probleem heeft en zich heel slecht voelt.

    En verder: voor wie je iets voelt, of dat nu jongens of meisjes zijn dat is toch gelijk en uit de kast komen vind ik al helemaal niet nodig. Ik ga toch ook niet zomaar zeggen dat ik op meisjes val.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Tja de ene is nu eenmaal wat rebelser en heftiger dan de ander rond die leeftijd, ik ken er zo ook wel een paar Vraag is ook of ze zelf nadenkt over de dingen die ze doet en of dat uit haarzelf komt, of heel beinvloedbaar is dat laatste lijkt me gevaarlijker

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee TS, Normaal is dit zeker niet. Met die vriendin is wat aan de hand en ze is duidelijk aan het provoceren. De vraag is wat ze daarmee bereiken wil. Aandacht is duidelijk een van de dingen die ze hebben wil maar waarom dan? Misschien is ze in verwarring vanwege haar gevoelens. Dertien is de leeftijd waarop je seksuele gevoelens wakker worden en zij is in verwarring wat ze eigenlijk is. Ze zegt dat ze bi is, maar daarmee kun je natuurlijk alle kanten op.
    Haar ouders hebben ook geen vat meer op haar zeg je en misschien wordt het dan tijd om professionele hulp te zoeken.

    Aan de andere kant, het kan zijn dat ze op een gegeven moment tot rust komt als ze heeft uitgevonden hoe ze haar identiteit tot uitdrukking kan brengen in haar levensstijl. Dan moet ze die identiteit natuurlijk eerst wel ontdekken en zo te zien is het zo ver nog niet.

    Wat je moet doen is lastig, maar ik denk dat het beste is om het maar even aan te zien en net te doen of alles wat ze doet normaal is. Als ze rare dingen doet die jullie last bezorgen dan zeg je gewoon dat je daar geen zin in hebt. Je zegt niets over crimineel of ander ongewenst gedrag, dus voorlopig is het misschien nog niet zo ernstig. Als ze ontspoort en rare schadelijke dingen gaat doen dan wordt het anders, maar zover is het blijkbaar nog niet en dan is het de eerste verantwoordelijkheid van haar ouders om wat te doen.

    Het is heel goed van jou dat je je zorgen maakt en wat hulp vraagt. Je kunt niet veel doen, maar je hebt de juiste instelling.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten