Skip to content
4 reacties
497 weergaves

Ik probeer met een meisje te praten maar het boeit haar helemaal niet

Hallo, ik word op school gepest of geplaagd idk maar ik probeer dus met een meisje te praten en toen vroeg ik of ze juice wrld xxxtentation eminem kende en toen zei ze ja en daarna hzo wil je dat weten en ok boeie dat. Ik heb maar 3 vrienden maar ik denk dat ze me helemaal niet mogen. Ik wil gwn een keer goeie en echte vrienden hebben.

13 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Beste TS, Dertien is de ideale leeftijd om onzeker over jezelf te zijn. Als je dertien bent geworden en je gaat naar de middelbare school dan is er een hoop veranderd. Je was kind, je bent tiener geworden. Er zijn een hoop nieuwe gevoelens en verlangens in je ontwaakt waarmee je moet leren omgaan. Misschien ben je soms wat onhandig in de omgang met vrienden en met meisjes, maar je leert het wel.

    Je zegt dat je wat soft bent, waarom zou dat erg zijn? Jongens die een beetje soft zijn dat zijn de ideale vrienden om te hebben. Je hoeft nooit bang te zijn dat ze vervelende dingen doen en ze laten je ook niet zo gauw in de steek. Doe er niets aan, blijf gewoon wie jij bent, een lieve jongen. Daar is een groot gebrek aan!

    Waarom ben jij onzeker over jezelf? Je bent blijkbaar heel goed bij basketbal en dat kan lang niet iedereen. Bij jou doet de bal wat jij wil, bij mij doet de bal wat de bal wil. Misschien ben jij ook goed in een heleboel andere dingen.
    Het is jammer dat die jongens op school niet echt in jou geinteresseerd zijn. Heb je geen vrienden bij je sportclub? Die zie je toch ook regelmatig.

    Voel jij je wat geremd, wat verlegen omdat je denkt dat je niet interessant bent voor anderen? Je kan best een beetje saai zijn, maar iedereen vindt het fijn om aandacht te krijgen. Sommige mensen praten graag, anderen luisteren graag. Als jij geen prater bent wordt dan een luisteraar. Toon belangstelling voor anderen. vraag dingen, bijvoorbeeld over huiswerk of andere zaken. Iedere jongen doet stoer omdat ze niet zwak willen lijken, maar sommigen hebben het helemaal niet zo leuk thuis. Die vinden het best fijn om een vriend te hebben waarmee ze vertrouwelijk over hun problemen kunnen praten. Op jouw leeftijd is het moeilijk om dat aan te voelen en daar contact over te krijgen, maar kijk, luister, en misschien begin je dingen op te merken waar je over kan praten. Misschien is er een jongen in je klas die wat stil en teruggetrokken is. Maak eens contact met hem.

    Geef het niet op. Het schooljaar is pas begonnen en je hebt nog tijd genoeg om vrienden te maken. Succes!



    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ts, ik zit op basketbal ben beste uit t team, die vrienden zijn alleen op school verder gaan ze niet om met mij, ik ben wel een beetje soft ja maar idk wat ik er aan kan doen. Ik ben eigenlijk gwn onzeker over mezelf.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Helemaal niet leuk dat je het gevoel hebt dat ze niet mogen en dat je nog gepest wordt ook. Heb je voor jezelf een idee waarom dat zo is? Val je uit de toon? Ben je een beetje onhandig in de omgang met anderen? Die drie vrienden zijn dat jongens waar je wel eens mee praat op school of doe je er ook andere dingen mee? Gaan die wel vriendschappelijk met jou om?
    Het kan best zijn dat je toevallig in de verkeerde groep zit die niet zo aansluit bij jouw karakter. Als dat zo is dan moet je het ergens anders gaan zoeken.
    M16 had het al over hobby's die je misschien hebt en waar je wat mee kan doen. Je kan ook aan sport of bijvoorbeeld scouting denken, daar vind je zeker vrienden. Ik weet niet of je sportief bent aangelegd en handig met ballen, maar korfbal lijkt mij een leuke sport. M16 denkt dat jij wat soft bent en dan is dat een prima sport voor jou. Je speelt het samen met jongens en meisjes. Er zijn vast nog wel andere dingen te bedenken. Geef niet op, voor iedereen is er wel iemand die graag een vriend wil zijn.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Vervelend voor je trek het je niet persoonlijk aan! Heb je een hobby? Dan kun je misschien die hobby doen en zo mensen leren kennen en blijf gewoon jezelf er komen mensen op je pad heb daar vertrouwen in! Jij bent een lieve jongen lijkt mij alleen misschien zacht maar daar is niets mis mee en over dat pesten daarmee kun je daar de mentor of je ouders en als je wilt dat er niet bekend wordt dat jij het gezegd hebt dan moet je dat tegen je mentor zeggen en dan houdt hij/zij daar rekening mee het is niet acceptabel dat jij gepest wordt en anders kun je wellicht naar de kindertelefoon het komt echt goed twijfel niet aan jezelf en die mensen die jouw pesten dat is hun probleem jij bent goed zoals je bent en doet alleen maar je best je komt er goed en sterk je bent geen klikker! Of probeer een sport waarbij je je verdriet erover kunt uiten bijv er komt een oplossing het is niet jouw schuld ik wil je steunen en op school komt het goed met vrienden ofzo

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten