Skip to content
13 reacties
1231 weergaves

Wil graag vrienden worden maar hoe?

In mijn klas zit iemand waarmee ik best wel graag bevriend wil worden. Ik denk dat het best wel lastig is, dus heeft iemand tips hoe dit makkelijker kan gaan en misschien dingen die ik ook vooral niet moet doen?

14 jaar
4 jaren geleden

13 Reacties

  • Hey Ik ben er nu een tijdje over uit dat ik homo ben. En mijn vrienden accepteren mij ook allemaal hoe ik ben. Maar ik heb geen gay vrienden en wil eigenlijk meer gay mensen ontmoeten maar weet niet waar of hoe. Iemand tips of ervaring. Is misschien een rare vraag.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @meisje 22: Wat naar dat je gepest wordt. Heel veel sterkte; ik hoop voor je dat dat pesten zo snel mogelijk ophoudt! Heb je er al eens met je ouders of een leraar over gepraat? Zo ja, hoe reageerden die?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb geen vrienden ik wordt gepest helaas doei

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, jij heel erg bedankt voor het helpen, gaat zeker goedkomen!
    de lockdown heeft me inderdaad heel erg aan het denken gezet haha, heeft erg geholpen, dus ook een klein bedankje naar corona :)


    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je bent niet alleen een jaar ouder geworden zoals ik zie, maar ook een stukje volwassener. Je hebt nu gezien dat je gelukkiger wordt als je tevreden bent met wat je hebt en je hebt ook ervaren hoe je vriendschap kan vinden als je met elkaar omgaat en elkaar leert kennen en waarderen.
    Ik wens je het beste en ik vond het leuk dat je het even kwam vertellen. Veel plezier en een fijne tijd met je echte vrienden!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, TS hier. Ik geef toch nog maar even een update.

    Door de lockdown zijn de scholen dicht, en heb ik ze beide eigenlijk nooit meer echt gesproken. Het zit er dus sowieso niet meer in, en ben er ook achter dat het eigenlijk echt niks kan worden. Ik heb in ieder geval wel nog steeds mijn eigen vrienden, waarmee ik dagelijks contact heb online. Ik merk nu ook dat vriendschap vanzelf komt, als je contact krijgt, en met die twee jongens was dat dus niet het geval, maar met veel online leeftijdsgenoten via games ofzo wel. Het is ook veel beter om gewoon vrienden te hebben die met jou bevriend willen zijn, in plaats van dat ik ze zou moeten "forceren" om het maar even zo te zeggen.

    Hier laat ik het dan ook bij, tenzij er echt nog iets interessants gebeurt.

    Groetjes, J15.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je ziet het inmiddels niet meer zitten met die jongen nu geef je het dus maar op en heb je een andere potentiele vriend op het oog. Wat jij precies voelde voor die jongen vraag ik mij af. Ben je misschien een beetje verliefd op hem?
    Je kan het nu wel met iemand anders proberen maar dat is toch tweede keus. Nu is hij dus ziek en zit hij thuis in quarantaine. Dat lijkt mij een perfecte gelegenheid om met hem in contact te komen, je hebt nu geen concurrentie.
    Heb je zijn telefoonnummer? Dan kun je hem eens bellen om te vragen hoe het gaat en hem bijpraten over wat er op school allemaal gebeurt. Dat zal hij vast wel leuk vinden. Misschien zou je eens langs kunnen gaan met huiswerk bijvoorbeeld als dat veilig kan. Hij zit zich gegarandeerd te vervelen en een saai iemand is beter dan niets ;-).

    Je zegt dat je saai bent, maar dat is wat jij van je zelf denkt. Anderen kunnen daar anders over denken en mensen die zichzelf zo interessant vinden en steeds op de voorgrond dringen kunnen heel irritant zijn. Een rustig iemand waar je wat tegen kan vertellen kan dan een verademing zijn. Er zijn mensen die graag praten, maar dan moeten er ook mensen zijn die graag luisteren. De meeste mensen vinden het erg fijn als er iemand is die naar ze luistert als ze at te vertellen hebben.

    Geef het niet zo gauw op. Iedereen vindt het fijn om iemand te hebben die hen aardig vindt. Het gaat er om of je met elkaar op kunt schieten, of er die click is dus.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik doe er toch nog maar even een bericht over. De afgelopen tijd is er eigenlijk amper voortgang, mede doordat hij de laatste tijd ziek is geweest en deze week in quarantaine zat. Ik geef het op, mocht er ooit nog wat van komen dan zie ik het dan wel. Ik ben veelste verlegen, als ik een kans krijg pak ik hem niet en reageer ik heel saai. De mensen waar hij mee omgaat zijn juist de mensen waar ik nooit mee omga. Zou niet weten hoe ik nog een kleine kans kan krijgen. Ik probeer inmiddels wel op iemand anders te focussen, gaat ook met mensen om waar ik niet mee omga, maar wel mensen die ik goed ken, zoals iemand waarmee ik heel me leven op school heb gezeten en iemand waarmee ik in de brugklas bevriend was, maar nu niet meer. Af en toe zegt ie weleens wat, en dan reageer ik wederom saai terug. Ik moet daar gewoon aan werken. Mocht ik weer wat nuttigs te vertellen hebben meld ik het.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, je probeert dus nog steeds vrienden met die jongen te worden en er zijn vorderingen, maar het schiet nog niet erg op. Wordt het niet eens tijd om wat doortastender te worden? Dat gedoe met die grapjes vind ik een beetje flauw. Het werkt dus ook niet echt want je hebt hem nog altijd niet naar je kamer weten te lokken.

    Op de website van BBC World News stond vandaag een artikel: Why you "click" with some people. Daarin wordt uitgelegd waarom mensen zich tot bepaalde andere mensen voelen aangetrokken. Het blijkt dat dat vooral is doordat ze min of meer dezelfde ideeen hebben over zaken. Kan zijn hoe jij en je potentiele vriend over school denken, over het milieu, over politieke dingen, over wat wel en wat niet leuk is om te doen, enzovoorts. Om daar achter te komen moet je veel met elkaar praten.

    Jij wil hem dus graag als vriend. Daarvoor moet hij jou gaan vertrouwen en er moet een band ontstaan. Dat krijg je door veel dingen samen met hem doen en eerlijk zijn over je gevoelens. Je moet met hem durven praten over zaken waar je niet zo gauw met anderen over praat, dan gaat hij dat ook doen en groeien jullie naar elkaar toe. Zover is het nog lang niet, dat gaat langzaam, maar als je niks doet gebeurt er ook niks.

    Jij hebt huiswerk, je hebt proefwerken, je moet misschien werkstukken maken voor school, misschien zijn er dingen waar je naar toe wil, of die je wil ondernemen, vraag hem om dat met jou te doen. Samen leren en studeren kan heel effectief zijn. Bij jou thuis om te beginnen en later misschien ook bij hem. Dan zijn jullie met elkaar en kan je over van alles praten en van alles doen zonder dat anderen jullie storen zoals op school.

    Jij bent al iemand voor hem, hij ziet jou, hij groet je, dus je hebt best een kans. Tenslotte wilde hij ook al je huisadres. Misschien was hij wat verlegen en durfde hij niet te komen maar wilde hij best. Wees daarom wat concreter naar hem.
    Dat vriendengroepje en die grapjes heb je niet meer nodig om in contact met hem te komen. Verzin een aanleiding zoals huiswerk of een leuke game die je hebt, bedenk wat en nodig hem uit. Zeg: Vanavond, zo laat, en misschien mag hij mee eten van je moeder, dat zou heel gezellig zijn. Doe het gewoon!

    Wees flink en doe heb moed! Laat hem niet afpakken door een ander die wat minder treuzelt!








    22 jaar
    4 jaren geleden
  • TS hier. Even een update:

    De grap is er na 3 weken nog steeds. Hij is wel wat minder populair.
    Maar sinds ik door die grap wat meer contact had met zijn vriendengroep, is hij steeds vaker als ik oogcontact met hem had, zei hij heel random Hey (mijn naam) Alles goed? Lekker man. Je kan wel inbeelden op wat voor manier denk ik.

    Maar, afgelopen vrijdag is er een nieuwe grap ontstaan. Een vriend van mij waar ik naast zat tijdens Nederlands. Had een gesprek met 2 meiden die achter ons zaten. 1 van hun houdt ontzettend van paarden, dus de jongen die naast me zat maakte de hele tijd grapjes over paardenvlees, om haar te plagen.
    Ik en mijn andere vriend in de klas hebben die grap een klein beetje uitgemolken en voor de grap, een paardenvlees date georganiseerd (niet echt) dus ik ging gewoon iedereen vragen "kom je ook mee paardenvlees eten?" En omdat ik "toevallig" naast de jongen waar ik bevriend mee wil worden liep, en hij mij weer aansprak, vroeg ik daarna ook hem om paardenvlees te eten.
    Hij zei "is goed, wanneer?"
    dus ik zei "morgen 18:00"
    uiteindelijk heeft mij de rest van de schooldag mij hieraan herinnerd met "morgen 18:00 paardenvlees eten he" en toen de schooldag klaar was, en het weer zei, zei ik "weet je waar ik woon?" hij zei "ja, (mijn woonplaats) en ik zei "en de rest"? toen zei hij "dat app je wel door naar me toch" dus dat heb ik gedaan.
    uiteindelijk is hij niet op komen dagen natuurlijk.

    Dus dat is wat er tot nu toe is gebeurd, ik denk dat ik hem er maandag gewoon voor de grap aan ga herinneren van "waar was je?" en kijken hoe hij reageert. Misschien vraag ik hem wel voor de grap mee naar McDonalds, ligt er een beetje aan. Er zit in ieder geval vooruitgang in!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik weet niet of jij ook bij dat vriendengroepje hoort, maar nu heb je in ieder geval een ingang. Wat ik mij wel afvraag is of jij jongens misschien leuker vindt dan meisjes. Is niet erg hoor!
    Probeer gewoon een beetje aansluiting te vinden zodat jij er bij gaat horen en misschien dat jullie elkaar aardig gaan vinden. Zoek contact met die jongens en kijk of jullie gemeenschappelijke dingen hebben. Veel succes en ik hoor graag hoe het verder gaat.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je reactie! Hij heeft wel al een vriendengroepje in de klas, en ik kende hem eerst nog niet inderdaad. Maar toevallig is afgelopen vrijdag een grap ontstaan door de jongens van zijn vriendengroep die mij aan een meisje proberen te koppelen, en dat gaat steeds verder etc. Ik vind haar niet leuk en zei mij ook niet, maar dat doet er verder niet toe. Dit was wel mijn eerste moment waarin ik met hem in contact ben gekomen. Dus ik hoop dat deze grap nog ff blijft hangen zodat er volgende week misschien meer gebeurt. Ik zal het laten weten!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Als iemand jouw vriend wil zijn dan moet het wel klikken. Jullie moeten iets gemeenschappelijks hebben. Het begin is om met hem in gesprek te komen. Dat kun je doen door hem iets te vragen over huiswerk of iets wat je (zogenaamd misschien) moeilijk vindt. Als jij aan sport doet, vraag hem of hij aan sport doet. Je kunt hem ook iets geven als je toevallig bij hem zit of staat en iets hebt, chocola of zo iets, zo van "Wil jij ook wat?". Je kan praten over dingen die in het nieuws zijn, over welke muziek hij leuk vindt, misschien heb je iets op je telefoon om te laten luisteren, welke computergames hij speelt. Misschien heb jij thuis iets wat hij ook wel wil of misschien wil hij wel samen met jou spelen. Er zijn zoveel dingen!
    Het schooljaar is pas begonnen en blijkbaar kende je hem eerder niet, dus je kan hem vragen wat hij er van vindt, wat hij hiervoor deed, of hij in de buurt woont, enzovoorts.
    Je vindt iemand aardig als die persoon belangstelling voor je heeft. Als jij dus belangstelling voor hem toont zal hij dat waarderen. De vraag is natuurlijk wel of hij al niet een groepje vrienden heeft waar hij mee optrekt. Als dat niet zo is dan heb je wel kans om bevriend met hem te raken.
    Wat je niet moet doen is jezelf teveel opdringen. Laat hem de vrijheid om al dan niet contact met jou te hebben maar zorg dat hij jou wel ziet. Groet hem als je hem ziet en lach, want mensen die je aardig vindt maken je blij als je ze ziet, en laat het dan verder aan hem over.

    Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten